reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam w ten deszczowy dzien...........................
Mam pytanie , jak to jest u was z tym terminem....bo ja jak zwykle mam 3:/ Po ostatniej wizycie wynika ze maluszek jest wiekszy niz powinien oraz to ze czuje juz konkretne kopniaki od 2 tygodni wskazuje na wczesniejszy termin....znowu bede miala niezla niespodzianke.....nadodatek nie chcial pokazac co tam ma schowanego:D i za miesiac dopiero sie dowiem...oby...
Paula....no mi sie wydaja ze zaczyna mi byc widac brzuch....ale koleznki mnie wysmiały...ze one maja wieksze...narazie spodnie zapinam mimo ze 3 kg na plus
Jaki deszcz :eek: u nas słonko świeci na całego i niebo bezchmurne :tak::-)
Joanna co do terminu porodu to różnie z nim bywa na usg bo zależy on od wielkości maluszka dlatego ja się trzymam terminu OM :tak: u mnie na usg od początku też wychodzi że ciąża jest większa...z OM termin mam na 12 sierpnia a z ostatniego usg na 5 sierpnia :tak: fajnie że już maluch kopie :-) Joasiu wklej nam fotkę brzuszka to my ocenimy fachowym okiem;-):tak:

Kinga to super że znaleźliście przedszkole które Wam odpowiada :tak: tzn że od września Filipek będzie prawowitym przedszkolakiem :-)

Gosia trzymam kciuki za to żeby Maja dostała się do przedszkola :tak: u nas niedługo będą listy wywieszone ale ja już wiem że Kacper się dostanie bo jak składałam podanie to p.dyr. mówiła że do 5-latków wszystkich przyjmują :tak:

Pajkaa napisz co z tą świnką....i dalej trzymam kciuki za teścia! :tak:

My już byliśmy w sklepie więc mały spacerek zaliczony, teraz muszę zrobić obiad wiec na dworek później pójdziemy :tak: wywar na zupę wstawiony, dziś robię pieczarkową i naleśniki ze szpinakiem :tak:
zatem zmykam do pracy....

reklama
Gosia życzę ci aby mała dostała się do przedszkola 3mam kciuki! musi być dobrze zobaczysz;)

a my dopiero co wróciliśmy z dworu
zmeczona jestem... teraz tak całe dnie poza domem siedzimy jak jest ładna pogoda. Nawet poznym popołudniem wychodzimy i dopiero 18-19 wracamy do domu.
Miłego popołudnia!! :)

:-)Witam. właśnie przygotowuje się do ciąży i czytam sobie duzo o planowaniu płci. Ja chciałabym dziewczynke a mój męzuś chłopca.On chciałby mieć chyba drużynę piłkarską:-D. Nie orientuje się za bardzo w planowaniu płci to może uda się go przechytrzyć:-). Chociaż natura nas pewnie pogodzi!
Witaj....
W takim razie kciuki zaciskam za "zdrowe dziecko":) A natura jak dobrze to ujęlas sama Was pogodzi:) Oczywiscie mozesz sprobowac metod na dziewczynke ktore mogą cię przyblizyc do zrealizowania marzenia :)
Polecm ci ksiązkę Karola Wojcika "Chlopiec czy dziewczynka" no i POWODZENIA...przed Wami miły czas staranek:)

Paula przeprowadziliśmy sie do domku. Ja się wychowałam w domku jednorodzinnym i jakoś nie mogę sobie wyobrazić zycia w bloku mój M też.
u mnie dzieciaczki smacznie śpią. ja się ogarnęłam z obiadkiem na jutro. Teraz lecę na kąpiel i do wyrka bo jakaś jestem padnięta.
DOBRANOC LASECZKI:-):-):-)
Okruszynko- na długo nam sie zapodzialas :)
Ale fajnie ze juz jestes!
Ja czekam na przeprowadzke do domu i choc od malego mieszkam w bloku to zawsze marzylam o domu....niewyobrazalnie się ciesze ze realizacja mojego marzenia jest juz na wyciagnięcie dłoni :)
A co do zdjęc ................bardzo jestem ciekawa jak Twoja corcia teraz wyglada napewno juz pannica:) he he

Witamy:-):-):-)

No, nadrobilam zaleglosci, a teraz napisze krotko co u mnie. Na dlugo nie mam juz sily. W poniedzialek wieczzorem zaczela mnie bolec druga piers i to mocno i od tamtego wieczoru do dzisiejszej nocy mialam wciaz tem 40st:szok:. Piers czerwona, bolaca. Sama ledwo zylam a jeszcze Alankeim zajmowac sie musialam, bo maz w pracy. Dzis juz znacznie leiej, mam tylko stan podgoraczkowy, i caly czas modle sie aby ropien sie nie zrobil.

Milego dnia zycze wszystkim!

Kochana uwazaj na te piers...ja temat z ropniem przerabialam przy pierwszym dziecku! nie polecam...............
Teraz tez mi grozilo w dodatku w tej samej piersi mialam dwie zmiany zapalne ktore mogly zrobic sie ropniami plus wykyto torbiel.....dlatego moja przygoda z laktacją zakonczyla się!
Dzięki Bogu nauczona z poprzedniego razu...nie czekalam az coś "wychoduję" w piersi tylko biegiem na usg.....dodam ze gorzaczki nie mialam...nawet stanu podgoraczkowego tylko piers bolała i bylo stwardnienie.
lekarz dal mi antybiotyk i dopiero po 10 dnia nastąpila poprawa i wszystko sie rozeszlo.....
Jak słysze o laktacji to mam ciarki....mimo ze tak bardzo chcialam karmic...widocznie jest mi to dane bo moja piers jest niedrozna i dochodzi w niej do zatorów a w efekcie do zapalen.
Myslalam sobie kiedys o trzecim dziecku ale od razu nasówa mi sie mysl o laktacji......i mi przechodzi temat 3-go dziecka......
Takze obserwuj swoj organizm i piers!!!!!

Dopiero wyszłam z kuchni...masakra! Ledwo na nogach stoję! Ale obiadek mam już na 2-3 dni więc jutro odpoczywam :tak::-)
Kacper na dworze z dziadkiem więc korzysta z pięknej pogody, ja zaraz też pójdę to posiedzę sobie na bujance i odpocznę :tak:

[

Witam sie-a czy ktoras mamusia ktora jest teraz w ciazy planowala konkretna plec i sie udalo???zycze Wam spokojnej ciazy do konca i szczesliwego porodu;-):tak:ja mam parke(ale nie planowalismy-tak wyszlo)a w czerwcu odstawiam hormony i dzialamy nad trzecim maluszkiem.pozdrawiam.

mając pierwszego urwiska (synka) takze celowalismy na córeczkę..4dni przed owulacją ostatnie staranka i jest.............drugi urwisek:)))))
Ale jednak niektórym sie udaje.....przypadek? skuteczność metody planowania?Nie wiem! ale zycze powodzenia

Hej, Byłam u gin w 10dc i jeszcze za wczesnie, wybieram sie znowu w 12dc i zobaczymy jakiego rozmiaru jest jajeczko, żeby określić w którym momencie jest dokładnie owulacja. Zobaczymy co dalej :-)... musimy próbować około 48 h przed :-D.

Czarodziejko no troszke mnie nie było........
Ale znalazłam aparat wstawiam fotki

Załączniki

• Obraz 167.jpg
    Obraz 167.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 33
  • Obraz 057.jpg
    Obraz 057.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 34
  • Obraz 109.jpg
    Obraz 109.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 34
  • Obraz 153.jpg
    Obraz 153.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 36
  • Obraz 151.jpg
    Obraz 151.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 34
  • Obraz 046.jpg
    Obraz 046.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 36
reklama
witaj okruszynko jaka twoja corcia juz duza i jaka okragla jak wloski jej urosly i jakie loczki mala lalunia..razem urodzilysmy a moja derya mniejsza..wstawie moja derye obecna..

Witaj KIKI!!!!!!!!

Moja królewna mały pączuszek..........mam nadzieję że wyrośnie.

Napisz jak Deyra się chowa????Czy choruje i ile waży twój skarbek.
Faktycznie zapomiałam twoj szczęśliwy dzien to też 28.08.09
Pozdrawaiam :-):-)

Do góry