reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja dzisiaj czekam na kuriera z łóżeczkiem. Dziewczyny mam pytanko jakie mebelki macie oprócz łóżeczka i przewijaka w pokoiku dziecięcym?? gdzie mogę znaleść w miarę tanie mebelki do pokoiku dziecięcego??
Pajkaa u nas łóżeczko z maluszkiem będzie stało u nas w sypialni więc tam będzie tylko łóżeczko i przewijak :tak: Kacper ma swój pokoik ale ma tam mebelki już takie dla starszego smyka, później będziemy musieli zrobić przemeblowanie i chłopaki będą razem mieli pokój :tak:
Na pewno przyda Ci się jakaś szafa z półkami na ubranka i komoda, również jakas szafka na kosmetyki abyś wszystko miała pod ręką jak będziesz przewijała Bartusia :tak: z czasem oczywiście półki/skrzynie na zabawki bo będzie ich coraz więcej ;-)

reklama
Witam sie-a czy ktoras mamusia ktora jest teraz w ciazy planowala konkretna plec i sie udalo???zycze Wam spokojnej ciazy do konca i szczesliwego porodu;-):tak:ja mam parke(ale nie planowalismy-tak wyszlo)a w czerwcu odstawiam hormony i dzialamy nad trzecim maluszkiem.pozdrawiam.

Dziewczynki a gdzie Wy się podziewacie??? :confused::confused::confused::eek::eek::eek:

Witam Was dziewczynki

Właśnie jakoś tu pusto u Was ostatnio.......... co się dzieję.............

U mie wszystko w porządku dzieciaczki słodziutkie i na szczęście zdrowe. pomalutku przyzwyczajamy się do nowego domku tzn dzieciom przychodzi to chyba dużo łatwiej niż mi. Mój M też bardzo zadowolony tylko mnie jakoś tak smutnawo.............bez mamy. I jezszcze ogarnąc chałupkę teraz 100 m troszkę mnie to przeraża ale jakoś musimy dać radę teraz M już nie jeździ na budowę także muszę podzielić domowe obowiązki, tymbardziej że ja wróciłam do pracy od tego poniedziałku. dla małej udało mi się znaleźć super panią poprostu trafiła nam się trzecia Babcia i moja mała się w niej wręcz zakochała. Także przynajmniej ja mogę spokojnie pracować- a powiem że w pracy odpoczywam przynajmniej fizycznie bo w domu to się lata jak "kot z pecherzem" przy dwójce dzieci. A oprócz opieki Pani jeszcze mi delikatnie ogarnie domek z grubsza, poprasuje ubranka dzieci, powiesi pranie, rozładuje zmywarkę itd....Także będzie mi troszkę łatwiej.

Paula chyba dobrze się doczytałam że będziesz miała chłopczyka?????????
A Agniesiak jeszcze pisze???Ona chyba chciała mieć chłopczyka????Wiadomo już coś???

Pozdrawiam Was wsystkie.:-):-)

Witam sie-a czy ktoras mamusia ktora jest teraz w ciazy planowala konkretna plec i sie udalo???zycze Wam spokojnej ciazy do konca i szczesliwego porodu;-):tak:ja mam parke(ale nie planowalismy-tak wyszlo)a w czerwcu odstawiam hormony i dzialamy nad trzecim maluszkiem.pozdrawiam.

ja planowałam konkretną płeć nie jestem teraz w ciąży moja królewna ma 7,5 miesiąca ale się udało......................!!!!!!!!!!!:tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pajkaa u nas łóżeczko z maluszkiem będzie stało u nas w sypialni więc tam będzie tylko łóżeczko i przewijak :tak: Kacper ma swój pokoik ale ma tam mebelki już takie dla starszego smyka, później będziemy musieli zrobić przemeblowanie i chłopaki będą razem mieli pokój :tak:
Na pewno przyda Ci się jakaś szafa z półkami na ubranka i komoda, również jakas szafka na kosmetyki abyś wszystko miała pod ręką jak będziesz przewijała Bartusia :tak: z czasem oczywiście półki/skrzynie na zabawki bo będzie ich coraz więcej ;-)

no własnie mam przewijak zakladany na łóżeczko i kupiłam taki przybornik dla malucha, ze tam można wszystko wkładać. Myslałam też o szawce z półkami wole nie z szufladami.

a mój mąż ma chyba świnkę.

ja celowałam w córkę :p siła wyższa będzie synek:)

ja planowałam konkretną płeć nie jestem teraz w ciąży moja królewna ma 7,5 miesiąca ale się udało......................!!!!!!!!!!!:tak::tak:
OKRUSZYNKA- no to gratuluje:tak:
no własnie mam przewijak zakladany na łóżeczko i kupiłam taki przybornik dla malucha, ze tam można wszystko wkładać. Myslałam też o szawce z półkami wole nie z szufladami.

a mój mąż ma chyba świnkę.

ja celowałam w córkę :p siła wyższa będzie synek:)
PAJKAA- chlopcy to duma mamusi-super miec chlopca-zobczysz bedzie cudnie,a moze coreczka bedzie nastepnym razem...;-)ja jestem ciekawa kto tym razem do nas zawita jak juz zajde w ciaze...pozdrawiam i bede zagladac:tak::laugh2:

WITAM:-)
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu i powiem ze mi ładniutko rośnie synek bo wazy 6610 kg i 62 cm
:-)ale jak płaczkało moje szczescie:-(teraz sobie ziuśka:tak:
No to gratuluję gilgotek :)
ja miałam płec określoną już w 15 tc i się potwierdzila w 21 tc :) podobno przy facecikach mniejsza mozliwość pomyłki :)
u mnie tak samo w 15 tc i potwierdzenie w 20-21 tc bo to była końcówka 20 tc:tak:
Paula .. Dziekuje .. jakos leci po malutku ;-) ostatnio mnie troszke brzuszek pobolewal ale pewnie sie tam wsioo rozciaga :tak:.. mialam wizyte w ostatni czwartek.. wyniki krwi i moczu .. ksiazkowe jak to powiedzial ginek ..:-D zroobil mi USG takie ekspresowe.. zeby tylko podgladnac co tam slychac ;-) zreszta ja mam USG na kazdej wizycie a chodze na NFZ ..ale to ze wzgledu na poronienie ostatnie.. Polowkowe mam 6 maja :-) .. bo teraz mi powiedzial ze nie bedzie kukal na plec bo w tym tygodniu bardzo latwo o pomylke .. i jak przyjde na polowkowe to wsiooo podgladnie :-).. zreszta nie ma pewnie co tam podgladac bo pewnie jajeczka jak tralala tam beda :-D
A co do kopania to wlasnie od 3 dni czuje gilgotki .. i dzis to juz takie mocniejsze ..wiec lada chwila bedzie pozadny kopniaczek :)))
Milego wieczorku.. Caluski dla WSZYSTKICH :)
ciesze sie ze wszystko jest dobrze i ze gilgotki sa GRATULACJE:-)to czekamy na połówkowe usg:tak:
hej dziewczyny my juz po szczepieniu:-)Kacper byl grzeczny,podrywal lekarke i chcial jej sluchawki zabrac hehe:-)moj brzdac dobrze zniosl uklucie nawet nie poczul...a wazy 8500!!!!:szok::szok::szok::szok:
super bo mój płaczkał ech jest delikatny:baffled:no a jak Kacperek rośnie super:-)
Czarodziejko dziękuję że pytasz :happy: u mnie wszystko dobrze :tak: Karolek kopie i rozpycha się, dzisiaj brzuch mi aż skakał :tak::-) co do wyprawki to narazie jeszcze nic nie szykuje, też większość mam po Kacperku muszę tylko znieść ze strychu i odświeżyć ale i tak muszę dokupić trochę letnich rzeczy :tak:kosmetyki oczywiście też :tak: muszę dokupić przewijak, materac do łóżeczka bo tamten był zasikany więc wyrzuciliśmy, no i zastanawiam sie nad nowym wózkiem chociaż jak M wyprał ten po Kacperku to wygląda jak nowy :-) więc może jeszcze w nim pojeździ Karolek a nową kupię mu spacerówkę wkońcu to w niej będzie dłużej jeździł :tak:
super że wszystko dobrze i niech kopie kopie mamusie:-Da co do wózia wiesz ja też miałam po Dominisiu i naprawde warto w spacerówke inwestować ja np.teraz od maja zaczne spacerówką jeździć od razu powiem ze jest przystosowana do tego bo rozkłada się na płasko itd.ładnie pościele i gites a wózio odsprzedałam szwagierce:tak:mało co jeździłam bo tych spacerków moge zliczyc na palcach teraz jak zaczynają sie cieplejsze pogody będzie więcej spacerków z moimi smykami:-)
Pajkaa znamy już wyniki mojego teścia...nic już nie ma w głowie :-) tzn. nie ma śladu po guzie :tak::-) uff....jak dobrze! Teraz trzymam kciuki za wyniki Twojego teścia!!!! jutro, tak?

Myślę o Bershkiej i Kubusiu.... :confused::confused::confused:

Czarodziejko, Paula, Kiki i Patrysiu bardzo dziękuje, ze tak myslicie o nas.....
Juz piszę. Wyszlismy do domu wcoraj. Kubulka wciąz ma otwartą przetokę po drenie. Nie chca mu tego ruszać chirurgicznie bo jest połączona z jelitkiem. Ma się zarosnąć. Natomiast nawet jak sie zarosnie to chirurg i tak nas chce widziec za ok. miesiąc, dwa zeby zamknąć już na amen tą dziurę. Będzie to robic najlepszy chirurg jak nie w Pl to na pewno na południu Polski. Ten, który pierwszy rozdzielił w PL siostry syjamskie wiec chyba z małą przetoka da sobie radę :-);-) Kubuś czuje się dobrze, teraz sobie śpi.

Muszę poczytac co u WAS. Jedynie co to zauważyłam na szybciutko zdjecia synków Czarodziejki i Patrysi. Macie boskie chłopaczki. Na prawdę mozecie byc z siebie dumne :tak:

Miłego dnia !
ooo to ten chirurg suuuper na pewno będzie dobrze i życze aby ta dziurka się zrosła:tak:ps.dziękuje:-)
Witam Was dziewczynki

Właśnie jakoś tu pusto u Was ostatnio.......... co się dzieję.............

U mie wszystko w porządku dzieciaczki słodziutkie i na szczęście zdrowe. pomalutku przyzwyczajamy się do nowego domku tzn dzieciom przychodzi to chyba dużo łatwiej niż mi. Mój M też bardzo zadowolony tylko mnie jakoś tak smutnawo.............bez mamy. I jezszcze ogarnąc chałupkę teraz 100 m troszkę mnie to przeraża ale jakoś musimy dać radę teraz M już nie jeździ na budowę także muszę podzielić domowe obowiązki, tymbardziej że ja wróciłam do pracy od tego poniedziałku. dla małej udało mi się znaleźć super panią poprostu trafiła nam się trzecia Babcia i moja mała się w niej wręcz zakochała. Także przynajmniej ja mogę spokojnie pracować- a powiem że w pracy odpoczywam przynajmniej fizycznie bo w domu to się lata jak "kot z pecherzem" przy dwójce dzieci. A oprócz opieki Pani jeszcze mi delikatnie ogarnie domek z grubsza, poprasuje ubranka dzieci, powiesi pranie, rozładuje zmywarkę itd....Także będzie mi troszkę łatwiej.

Paula chyba dobrze się doczytałam że będziesz miała chłopczyka?????????
A Agniesiak jeszcze pisze???Ona chyba chciała mieć chłopczyka????Wiadomo już coś???

Pozdrawiam Was wsystkie.:-):-)
ciesze się ze wszystko dobrze:-)pamiętaj o aktualnych zdjątkach:-pps.AGNIESIAK już urodziła synka Tomaszka:-)

Normalnie jak oglądam jak wynoszą te trumny i widzę te rodziny ofiar to płacze jak bóbr mimo iż to nikt z moich bliskich :-:)-:)-( straszne to wszystko :no:

mama05 ja nie planowałam płci...i prawdopodobnie będę miała 2 synków :tak: może kiedyś córcia się przytrafi ;-) a Tobie życzę powodzenia w starankach! :-) będziecie tym razem planować płeć?

Okruszynko cieszę się że u Was ok i dzieciaczki zdrowe to najważniejsze :tak: super że znaleźliście taką fajną nianię co i w domu pomoże :-) a przeprowadziliście się do domu czy mieszkania? nie ma to jak na swoim ;-):tak:
tak u nas drugi chłopiec :tak::-) o ile się nic nie zmieni ;-)
a Agniesiak urodziła synka pod koniec lutego :tak: ale od porodu jeszcze się nie odezwała :-(

Pajeczko też miałam taki przybornik na łóżeczko ale jednak wygodniej mi było rzeczy na półce stawiać niż do tego przybornika...
no masz to się mężowi przyplątało! :eek: dobrze że teraz jak już jesteś w ciąży a nie jak się staraliście....a Ty chorowałaś na świnkę?
wiesz już jak tam wyniki teścia?

Patrysiu to ładnie Alanek rośnie :tak: u nas spacerki pewnie codziennie będą szczególnie że to środek lata będzie ale masz racje lepiej chyba w spacerówkę zainwestować :tak:

a reszta babeczek gdzie????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam was po dłuższej przerwie.
Cóż z nowości to to że dziś byliśmy z Filipem w przedszkolu aby go zapisać do prywatnego. No i od września powędruje to 4latków mój smyk. Bardzo mu się dziś podobało i nie chciał nawet wychodzić. z dziećmi się bawił więc mam nadzieje że się szybko przyzwyczai i nie bedzie problemów tym bardziej że jest rozgadany i z każdym chce się bawić.

A u mnie po malutku...
wczoraj z mężem zakupilismy sobie plazmę i od razu jakoś lepiej nam tak sie cieszymy he ;)

Pozdrawiam was wszystkie!

Paula
widze ze juz zaraz 23tydzien bedzie.... leci czas
Patrysia super ci Alan rośnie tylko sie cieszyć!
Anufifi jak sie czujesz?
kiki a co u was..?

jej jak mnie dawno nie bylo...

reklama
Paula przeprowadziliśmy sie do domku. Ja się wychowałam w domku jednorodzinnym i jakoś nie mogę sobie wyobrazić zycia w bloku mój M też.
Patrysiu to jest już co dzwigać Alanka też mały klocuszk rośnie. Ze zdjęciami będzie kiepsko bo nie mogę znaleźć aparatu..........................gdzieś mi wsiąkł przy przeprowadzce..............Diabeł ogonem przykrył. mam nadzieję że niedługo go gdzieś wyszperam.
u mnie dzieciaczki smacznie śpią. ja się ogarnęłam z obiadkiem na jutro. Teraz lecę na kąpiel i do wyrka bo jakaś jestem padnięta.
DOBRANOC LASECZKI:-):-):-)

Do góry