reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga fajnie że w końcu napisałaś :-) super że Filipkowi podoba się w przedszkolu :tak: to jednak prywatne wybraliście?
a u mnie tak jutro kończę 23 tydzień :-) czas leci...

Okruszynko ja też od zawsze mieszkam w domu i jakoś nie wyobrażam sobie mieszkać w bloku...ale jakbym musiała to pewnie bym się przyzwyczaiła....marzy mi się jednak własny domek z ogródkiem :tak:

Dobrej nocy dziewczynki :happy:

reklama
:-)Witam. właśnie przygotowuje się do ciąży i czytam sobie duzo o planowaniu płci. Ja chciałabym dziewczynke a mój męzuś chłopca.On chciałby mieć chyba drużynę piłkarską:-D. Nie orientuje się za bardzo w planowaniu płci to może uda się go przechytrzyć:-). Chociaż natura nas pewnie pogodzi!

hej dziewczyny!!
od dzis juz mam net na stale wiec bede z wami na bierzaco:-)

Paula moze jakies zdjecie brzusia wrzucisz??

pozdrawiam

(...)A ten Wasz fotelik był montowany tyłem do kierunku jazdy? Skoro piszesz że można było Maćka połozyc...
Nie, jego montuje sie normalnie, przodem do jazdy. Jak Macius osiagnal wage 9kg to go siup do nowego fotelika dalismy i byl zadowolony:-). Zreszta sam sobie wybral go:tak:. Bo zanim go kupilismy to mielismy 3 do wyboru. poszlismy do sklepu i do kazdego wsadzilismy Maciusia aby sprawdzic jak sie miesci itd, a na koncu on wlasnie wciaz chcial abysmy wsadzali go do tego fotelika. Wiec decyzja zapadla:tak:
hej dziewczyny my juz po szczepieniu:-)Kacper byl grzeczny,podrywal lekarke i chcial jej sluchawki zabrac hehe:-)moj brzdac dobrze zniosl uklucie nawet nie poczul...a wazy 8500!!!!:szok::szok::szok::szok:(...)
Dzielny chlopak! I duzy:tak:. Najpierw martwilam sie ze moj Alanek nieduzo wazy, ale on sie sporo mniejszy urodzil i jest tylko na cycu, wiec jego waga 7160 to tez ok:-)

Dziewczyny mam pytanko jakie mebelki macie oprócz łóżeczka i przewijaka w pokoiku dziecięcym?? gdzie mogę znaleść w miarę tanie mebelki do pokoiku dziecięcego??
Nasze dzieciaczki na poczatku yly z nami(Alanek jest wciaz) i doadatkowo ma tylko 4szufladowa komode na swoje rzeczy. Mysle ze tanie mebelki mozesz poszukac w komisach-bo nowe sa bardzo drogie a na dlugo nie posluza, a w komisach dostaniesz tansze a w bardzo dobrym stanie.:tak:

a mój mąż ma chyba świnkę.
O rany:szok::szok::szok:, oby nie, to grozi bezpodnoscia u doroslych...
WITAM:-)
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu i powiem ze mi ładniutko rośnie synek bo wazy 6610 kg i 62 cm :-)ale jak płaczkało moje szczescie:-(teraz sobie ziuśka:tak:(...)
super bo mój płaczkał ech jest delikatny:baffled:
Pieknie rosnie! Cycus mu sluzy!
A Alanki to chyba takie wrazliwce:-D:tak:
Moj tez jest placzkiem, placze doslownie na zawolanie, lzy jak grochy leca, aby za kilka sekund smiac sie od ucha do ucha:tak:
Ale jak sie rozzali to koniec, moge go tulac i tulac i nic, nieraz i cycus nie pomoze tak sie rozszlocha, i jak sie juz nawet uspokoi to sobie przypomina i lka:baffled:

:-)Witam. właśnie przygotowuje się do ciąży i czytam sobie duzo o planowaniu płci. Ja chciałabym dziewczynke a mój męzuś chłopca.On chciałby mieć chyba drużynę piłkarską:-D. Nie orientuje się za bardzo w planowaniu płci to może uda się go przechytrzyć:-). Chociaż natura nas pewnie pogodzi!
Witamy:-):-):-)

No, nadrobilam zaleglosci, a teraz napisze krotko co u mnie. Na dlugo nie mam juz sily. W poniedzialek wieczzorem zaczela mnie bolec druga piers i to mocno i od tamtego wieczoru do dzisiejszej nocy mialam wciaz tem 40st:szok:. Piers czerwona, bolaca. Sama ledwo zylam a jeszcze Alankeim zajmowac sie musialam, bo maz w pracy. Dzis juz znacznie leiej, mam tylko stan podgoraczkowy, i caly czas modle sie aby ropien sie nie zrobil.

Milego dnia zycze wszystkim!

Dzień dobry dziewczynki :)

U nas dziś piękne słonko świeci :)

Miłego dnia Wam życzę :)

od dzis juz mam net na stale wiec bede z wami na bierzaco:-)
Paula moze jakies zdjecie brzusia wrzucisz??
Gosiu to super!!!! :-):-):-)
co do zdjęć to muszę najpierw sfotografować mój brzuszek :-) jak M wróci to go poproszę i wieczorkiem postaram się wkleić :tak:

Royanna oj bardzo współczuje zapalenia cycuchów :szok: biedna Tyś:-( ale może już będzie coraz lepiej, życzę aby szybko przeszło!

Wisieńka witaj :-) życzę powodzenia w planowaniu płci ale przede wszystkim w starankach bo to czasami wcale nie jest takie łatwe jakby się wydawało ;-) to Wasze pierwsze maleństwo? Jeśli chcesz zaplanować płeć to przeczytaj wątek:
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/udalo-mi-sie-zaplanowac-plec-dziecka-32063/ Powodzenia!

Pyszczek wybrałaś już fotelik?

Nam wczoraj przywieźli nowe akwarium 240l z szafką i oczywiście wczoraj od razu było składanie...dzisiaj ciąg dalszy bo mój M jest w gorącej wodzie kąpany :tak: jak dziecko :-D

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie! :happy:
Buziaki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam w ten deszczowy dzien...........................
Mam pytanie , jak to jest u was z tym terminem....bo ja jak zwykle mam 3:/ Po ostatniej wizycie wynika ze maluszek jest wiekszy niz powinien oraz to ze czuje juz konkretne kopniaki od 2 tygodni wskazuje na wczesniejszy termin....znowu bede miala niezla niespodzianke.....nadodatek nie chcial pokazac co tam ma schowanego:D i za miesiac dopiero sie dowiem...oby...

Paula....no mi sie wydaja ze zaczyna mi byc widac brzuch....ale koleznki mnie wysmiały...ze one maja wieksze...narazie spodnie zapinam mimo ze 3 kg na plus

Paula tak wybraliśmy prywatne przedszkole dla Filipa bo uznaliśmy że takie bedzie dla niego najlepsze, byliśmy tam i widzieliśmy wszystko.. dzieci mają nawet swoje szczoteczki do zębów swoje kubeczki zeszyty i książeczki i o to sie nie musze martwic. bedzie miał swoją półeczkę itd no to jak w każdym przedszkolu. Wycieczki i zajęcia dodatkowe są już w cenie a w przedszkolu prywatnym za dodatkowe zajecia dla dziecka które są, a nie jest ich wiele.. musiałabym zapłacić. No i tutaj na grupkę 13dzieci przypadają dwie opiekunki. Filip zachwycony to najważniejsze no i my bedziemy spokojni że synek jest pod dobrą opieką bo poznałam wszystkie opiekunki i nauczucielki:)
fajnie tam jest..

Witam was i życzę miłego dnia
u nas słonecznie od samego ranka! zaraz ruszamy z Filipem na plac zabaw :)

Paula tak wybraliśmy prywatne przedszkole dla Filipa bo uznaliśmy że takie bedzie dla niego najlepsze, byliśmy tam i widzieliśmy wszystko.. dzieci mają nawet swoje szczoteczki do zębów swoje kubeczki zeszyty i książeczki i o to sie nie musze martwic. bedzie miał swoją półeczkę itd no to jak w każdym przedszkolu. Wycieczki i zajęcia dodatkowe są już w cenie a w przedszkolu prywatnym za dodatkowe zajecia dla dziecka które są, a nie jest ich wiele.. musiałabym zapłacić. No i tutaj na grupkę 13dzieci przypadają dwie opiekunki. Filip zachwycony to najważniejsze no i my bedziemy spokojni że synek jest pod dobrą opieką bo poznałam wszystkie opiekunki i nauczucielki:)
fajnie tam jest..

Witam was i życzę miłego dnia
u nas słonecznie od samego ranka! zaraz ruszamy z Filipem na plac zabaw :)

Kinga ale Ci fajnie ze juz problem przedszkola macie za soba...u mnie w poniedzialek rusza rekrutacja do przedszkoli i juz sie denerwuje jak to bedzie bo bardzo bym chciala aby Majka sie do panstwowego dostala...

reklama
witam sie

OKRUSZYNKA- no to gratuluje:tak:

PAJKAA- chlopcy to duma mamusi-super miec chlopca-zobczysz bedzie cudnie,a moze coreczka bedzie nastepnym razem...;-)ja jestem ciekawa kto tym razem do nas zawita jak juz zajde w ciaze...pozdrawiam i bede zagladac:tak::laugh2:
oj ja sobie teraz nie wyobrażam miec córke:) juz kocham tego mojego brzdąca i za nic bym nie chciała córeczki :) chyba, ze wyjdzie z Bartusia dziewczynka:p

mama05 ja nie planowałam płci...i prawdopodobnie będę miała 2 synków :tak: może kiedyś córcia się przytrafi ;-) a Tobie życzę powodzenia w starankach! :-) będziecie tym razem planować płeć?

Okruszynko cieszę się że u Was ok i dzieciaczki zdrowe to najważniejsze :tak: super że znaleźliście taką fajną nianię co i w domu pomoże :-) a przeprowadziliście się do domu czy mieszkania? nie ma to jak na swoim ;-):tak:
tak u nas drugi chłopiec :tak::-) o ile się nic nie zmieni ;-)
a Agniesiak urodziła synka pod koniec lutego :tak: ale od porodu jeszcze się nie odezwała :-(

Pajeczko też miałam taki przybornik na łóżeczko ale jednak wygodniej mi było rzeczy na półce stawiać niż do tego przybornika...
no masz to się mężowi przyplątało! :eek: dobrze że teraz jak już jesteś w ciąży a nie jak się staraliście....a Ty chorowałaś na świnkę?
wiesz już jak tam wyniki teścia?

Patrysiu to ładnie Alanek rośnie :tak: u nas spacerki pewnie codziennie będą szczególnie że to środek lata będzie ale masz racje lepiej chyba w spacerówkę zainwestować :tak:

a reszta babeczek gdzie????

ja na szczęście przechodziłam świnkę wiec jest ok. Teść ma mieć tomografię jeszcze we wtorek wiec wtedy sie na 100% okaze, czy wsio dobrze:)

Do góry