reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WITAM:-)
A moje dziecie to śpioch:-)ok budzi się na karmienie ale to długo nie trwa i wtedy przekładam go do łóżeczka i sobie smacznie śpi a jak o 7 się obudzi(przeważnie tak sie budzi a M akurat do pracy wstaje)to biore go do siebie i spi nawet do 10 czyli mały śpioszek z niego i szczerze powiem ze on ogólnie spokojnym jest dzieckiem w porównaniu do Dominisia to duza różnica:tak:

DZASTINA:-( ale ciesze sie ze jesteś pełna optymizmu tak trzymaj!
Witam Was Dziewczynki po długiej przerwie.
Nie odzywałam się długo bo nie miałam stałego internetu. podczytywałam od czasu do czasu ale nie nadrobię napewno wszystkiego.

teraz już przeprowadziliśmy się do nowego domku, mamy już internet więc będę zaglądać częściej.
Malutka w porządku zdrowo się chowa, teraz brat jej sprzedał trochę katarku ale jest ok. Mała pyza waży już prawie 10 kg. jak będę miała chwilkę wstawię jakieś fotki.

Pozdrawiam Was wszystkie mocno.:-):-):-)

Wstawiam kilka fotek niestety sprzed kiku miesięcy ale nie mogę sie na razie jakoś zebrać żeby grać aktualne do komputera:-):-):-)
witaj:-)słodkie masz dzieciaczki:-)czekam na nowe fotki bo juz na pewno niezła pannica z córci jest a synek to już młodzieniec:-)zdrówka:tak:

Czesc cioteczki!
Od tygodnia jesetm w domu, ale nie pisalam, bo duzo u nas sie dzialo. Miedzy innymi byla u nas moja mama, ktora ostatnio wnuki widziala na koniec grudnia.
W srode mielismy szczepienie Alanka. Wazy 7160g, czyli przez 7tygodni przybral 1060g. Mnie sie wydaje, ze to malo, ale doktor powiedziala, ze jak na cycowe dziecko to ok. Tylko, ze to nie byla nasza dr, tylko zastepczyni, bo naszej przez 3 tyg nie bedzie bo ma urlop. Zaczynam zastanawiac sie powaznie nad wprowadzeniem mleka na noc Juz nawet kupilam jedna puszke Nan1 HA. Dlaczego? Bo Alanek budzi sie nadal co godzine albo poltorej! Czasem co 2godzinki...Zeby podobno mu nie da(slowa dr) ale on tak szoruje wszystkim po dziasach(a najbardziej moimi palcami lubi)ze mam watpliwosci. W ogole zaczyna mi sie wydawac, ze takie tylko cycowe dziecko to niezly problem. Jak sie wieczorem czy w nocy zbudzi, to jak ja go nie wezme tylko maz to w histerie wpada! A nie chodzi ze jest glodny, bo czesto tylko zlapie cyca, lyknie 2-3razy i zasypia.
A ja od soboty mam zapalenie piersi. Caa sobote i niedziele mialam 38.5stC, teraz mam tylko stan podgoraczkowy, prawa piers mnie boli, a ja sie wsciekam, bo myslalam, ze tym razem mi sie uda to ominac. Ale chyba mnie zawialo. Z Maciem mialam, jak skonczyl 2 miesiace. Przykladam liscie z kapusty i zastanawiam sie czy pomze i czy isc do dr czy nie. Z maciem pojechalam na pogotowie bo mialam 40stC i piers rozpalona, twarda az reka bolala, to kazali mi tylko kapuste przykladac. Po kilku dniach zrobil sie ropien i wyszedl sam przy sciaganiu mleka, wiec mnie nie cieli. Mam nadzieje, ze teraz tez tego unikne...

A w ogole to was wszytskie pozdrawiam! I dobrego dnia zycze!
wiesz ja myśle że możesz spróbować z tym mleczkiem ty sama wiesz czy jest dobrze czy nie tylko na cycu i zobaczysz jak bedzie po mleczku sztucznym jak lepiej to może dokarmiaj go na noc:tak:

AGNIESZKA sliczne fotki lubie takie oglądać:tak:

Odlot Alanka i jak bajkami sie zafascynował:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Heyka

Nie miałam nastroju ani do czytania ani do pisania, sprawy rodzinne o ktorych nie chce pisac na forum, wiadomo dlaczego.
Beresha zdrowka dla Kubusia, zeby to nie było nic powaznego,szybko wracajcie
Dzastina szkoda:(
Anuffi jak sie czujesz, juz nie boli/?
Paula buzki
Royanna to Ci sie porobiło z tymi cycuchami, wiem jak to cholernie boli, zdorzyło mis ie raz i kapucha gów... dała, masc robiona tez, przyszła do mie połozna srodowiskowa, swietma babka i mi to tak rozmasowała ze wszystko sie otworzyło.. no własnie jak juz masz goraczke to nie lekewaz tego bo moze skonczyc sie szpitalem, ja bym juz na Twoim miejscu nie miała oporow i smiało butle dała, w koncu juz nie taki malutki jest Alanek, i bedzie Ci lepiej w nocy spał, bo ilez mozna chodzic jak zombi...
Pyszczku coraz trudniej przysiasc i cos napisac bo pogoda coraz ładniejsza:):):)
0-18kg na twoim miejscu bym nie kupowała, on jest tylko gabarytowo duzo wiekszy od tych 0-13kg a jak wezmiesz pod uwage miejce tylko dla dzieka, to duzo wiekszy nie jest, Sebcio to kawał chłopa pojezdzi w mim w lecie, a juz ma zime w kurteczce do niego nie wejdzie

Miłego......

hej dziewczyny pamietacie mnie jeszvze??

Jutro idziemy z Kacprem na szczepienie ciekawe ile wazy??

Royanko moj Kacper tez tj Twoj Alanek pcha wszystko do buzi(najchetniej moje palce) i strasznie placze czasmi...potejrzewam ze to zeby ale na 100%nie wiem tylko naszczescie ostatnio troche dluzej mi zaczal spac bo jak idzie o 20 to je potem ok 2 a potem juz o 6...ale nastepne karmienie to juz tak niechetnie je...

Pyszczku ja tez juz szukam dla Kacpra fotelika bo ledwo sie miesci myslalam nad graco junior on jest od 0-18kg i tez wlasnie tylem mozna go montowac Fotelik GRACO JUNIOR MINI 0-18kg ! ostatnie 17szt. (987890270) - Aukcje internetowe Allegro albo o maxi-cosi Fotelik MAXI COSI PRIORI Desert W-wa Kurier 0zl (991445044) - Aukcje internetowe Allegro podobno sa to bardzo dobre foteliki tylko niestety troche kosztuja??tylko slyszalam ze takie foteliki 0-18kg sa mniej bezpieczne w testach...
Dzastinko strasznie mi przykro z powodu @:-(

Patrysiu super ze Alanek taki spokojny moj Kacper to jest dopiero nicpon:-(

Buziaki babeczki:-)

Witam Dziewczynki :)
Jesli mozna wtrace sie co do fotelikow ;-)
Pyszczku.. ja mialam BebeConfort ale podstawke te juz dla starszego dziecka..ale powiem Ci ze dalam duzo za nia ..ale bardzo bylam zadowolona:tak:.. dla Kacpra mialam fotelki Chicco tez polecam .. potem kupilam podstawke ale GRACO tez byla elegancka :-)
ale ja bym sie na Twoim miejscu zastanowila czy sie oplaca kupowac fotelik do 18kg .. bo Sebus urosnie szybciutko i znow bedziesz musiala kupic nastepny fotelik.. ;-).. czy nie lepiek dac ciut wiecej i kupic taki do 36kg?? Slyszalam duzo dobrego o tych fotelikach EddieBauer..
SS* EDDIE BAUER Fotelik samochodowy 3w1 do 45 kg! (983929519) - Aukcje internetowe Allegro

Ja w razie czego napewno skusze sie nie niego :-) i tez mozna montowac tylem jak chcialas ;)
Gieoska.. Te testy faktycznie sa wazne.. ale chyba najwazniejsza jest ostrozna jazda ..bo tak naprawde zaden fotelik tego nie zastapi :zawstydzona/y:
Patrysia.. Alanek swietny :)) i widze juz wie co dobre..czyli bajeczki ;)
Paula.. Popros Męzusia o pomoc przy goleniu.. napewno nie odmowi :)))

Dziewczynki .. CALUJE WAS WSZYSTKIE I KAZDA Z OSOBNA.. MOCNOOOOO:-)
ps. ja d odzis nie moge sie pozbierac i oswoic z ta mysla co sie stalo :-(
[*]

Ostatnia edycja:
Witam Dziewczynki :)
Jesli mozna wtrace sie co do fotelikow ;-)
Pyszczku.. ja mialam BebeConfort ale podstawke te juz dla starszego dziecka..ale powiem Ci ze dalam duzo za nia ..ale bardzo bylam zadowolona:tak:.. dla Kacpra mialam fotelki Chicco tez polecam .. potem kupilam podstawke ale GRACO tez byla elegancka :-)
ale ja bym sie na Twoim miejscu zastanowila czy sie oplaca kupowac fotelik do 18kg .. bo Sebus urosnie szybciutko i znow bedziesz musiala kupic nastepny fotelik.. ;-).. czy nie lepiek dac ciut wiecej i kupic taki do 36kg?? Slyszalam duzo dobrego o tych fotelikach EddieBauer..
SS* EDDIE BAUER Fotelik samochodowy 3w1 do 45 kg! (983929519) - Aukcje internetowe Allegro

Ja w razie czego napewno skusze sie nie niego :-) i tez mozna montowac tylem jak chcialas ;)
Gieoska.. Te testy faktycznie sa wazne.. ale chyba najwazniejsza jest ostrozna jazda ..bo tak naprawde zaden fotelik tego nie zastapi :zawstydzona/y:
Patrysia.. Alanek swietny :)) i widze juz wie co dobre..czyli bajeczki ;)
Paula.. Popros Męzusia o pomoc przy goleniu.. napewno nie odmowi :)))

Dziewczynki .. CALUJE WAS WSZYSTKIE I KAZDA Z OSOBNA.. MOCNOOOOO:-)
ps. ja d odzis nie moge sie pozbierac i oswoic z ta mysla co sie stalo :-(
[*]
Sylwia ja mam taki fotelik co wkleilas dla Mai tylko ze fioletowy i bez tych podlokietnikow i faktycznie jest super:-)i masz racje ostrozna jazda jest najlepsza tylko ze dookola tyle szalencow jezdzi...

Patrysia, Royanna ale cudne chlopaczki!!!!!!
Wklejam więc i ja swoich:)
507600.JPG

507610.JPG

507620.JPG

507630.JPG

507635.JPG

507625.JPG

Ostatnia edycja:
Patrysiu, Royanna, Czarodziejka ślicznych macie chłopaków, normalnie takie cudeńka że by je tylko całować i całować :tak::-)

Patrysiu super że Alanek taki grzeczniutki :happy:

Gosia pewnie że Cię pamiętamy, wklej jakieś nowe fotki Kacperka :tak: przyzwyczailiście się już do nowego mieszkanka? trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie!

Sylwia napewno poproszę męża jak już sama nie będę dawała rady ;-):tak: a Ty kochana jak się czujesz? Maluszek już kopie? kiedy masz usg? :happy:

Kindzia
buziak :-)

Pozdrowienia dla wszystkich! :happy:

reklama
Do góry