reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wstawiam kilka fotek niestety sprzed kiku miesięcy ale nie mogę sie na razie jakoś zebrać żeby grać aktualne do komputera:-):-):-)

Załączniki

• natala3 192.jpg
    natala3 192.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 43
  • natala3 190.jpg
    natala3 190.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG_3931.jpg
    IMG_3931.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Okruszynko super masz dzieciaczki :-) a jak ładnie razem sobie leżą :-) śliczna córcia a synuś to już kawaler :tak: i czekamy na aktualne fotki córci bo pewnie urosła sporo! :tak:

Hejka
Wpadłam się przywitać i powiedzieć że kilka dni temu wróciłam z urlopu do UK,smutno było wracać ale takie życie:(
Wróciłam do pracy a poza tym dom,rodzina,fotografia i oczywiście gdy tylko jest piękna pogoda to spędzamy dużo czasu na dworze:)
Zapraszam na mojego foto bloga,są nowe fotki to tak dla zainteresowanych a link znajduje się pod suwaczkami :)
Pozdrawiam was serdecznie i życzę spokojnej nocy:)

Dziewczyny moje kochane... nie pojeade na betę.. Właśnie przyszła czerwona wiedźma... Ta blada kreseczka to był pewno torbiel...Gin mi mówił że tak może być... ale nie musi. No nic, dziś zaczynam 1 dc.... Ale nadzieja we mnie nie umarła... kiedyś się uda...musi:)

Dzastina widzę że u ciebie historia się powtarza co miesiac. przykro no ale tak jak piszesz nadziei nie trać i dalej sie starajcie. nic innego wam nie pozostaje.
Agnieszka witaj! w końcu się odezwałaś. chociaż marcin pisał do nas wiec wiem co i jak :)

Pozdrawiam was wszystkie
i lece z synem na dwór.
w domu nie moge usiedzieć przez tą straszną tragedię...ryczę non stop:-(

Czesc cioteczki!
Od tygodnia jesetm w domu, ale nie pisalam, bo duzo u nas sie dzialo. Miedzy innymi byla u nas moja mama, ktora ostatnio wnuki widziala na koniec grudnia.
W srode mielismy szczepienie Alanka. Wazy 7160g, czyli przez 7tygodni przybral 1060g. Mnie sie wydaje, ze to malo, ale doktor powiedziala, ze jak na cycowe dziecko to ok. Tylko, ze to nie byla nasza dr, tylko zastepczyni, bo naszej przez 3 tyg nie bedzie bo ma urlop. Zaczynam zastanawiac sie powaznie nad wprowadzeniem mleka na noc Juz nawet kupilam jedna puszke Nan1 HA. Dlaczego? Bo Alanek budzi sie nadal co godzine albo poltorej! Czasem co 2godzinki...Zeby podobno mu nie da(slowa dr) ale on tak szoruje wszystkim po dziasach(a najbardziej moimi palcami lubi)ze mam watpliwosci. W ogole zaczyna mi sie wydawac, ze takie tylko cycowe dziecko to niezly problem. Jak sie wieczorem czy w nocy zbudzi, to jak ja go nie wezme tylko maz to w histerie wpada! A nie chodzi ze jest glodny, bo czesto tylko zlapie cyca, lyknie 2-3razy i zasypia.
A ja od soboty mam zapalenie piersi. Caa sobote i niedziele mialam 38.5stC, teraz mam tylko stan podgoraczkowy, prawa piers mnie boli, a ja sie wsciekam, bo myslalam, ze tym razem mi sie uda to ominac. Ale chyba mnie zawialo. Z Maciem mialam, jak skonczyl 2 miesiace. Przykladam liscie z kapusty i zastanawiam sie czy pomze i czy isc do dr czy nie. Z maciem pojechalam na pogotowie bo mialam 40stC i piers rozpalona, twarda az reka bolala, to kazali mi tylko kapuste przykladac. Po kilku dniach zrobil sie ropien i wyszedl sam przy sciaganiu mleka, wiec mnie nie cieli. Mam nadzieje, ze teraz tez tego unikne...

A w ogole to was wszytskie pozdrawiam! I dobrego dnia zycze!

Dziewczyny moje kochane... nie pojeade na betę.. Właśnie przyszła czerwona wiedźma... Ta blada kreseczka to był pewno torbiel...Gin mi mówił że tak może być... ale nie musi. No nic, dziś zaczynam 1 dc.... Ale nadzieja we mnie nie umarła... kiedyś się uda...musi:)

Witam się
Dzastinko przykro mi z powodu @, ale ciesze sie, ze nie tracisz nadziei i tak trzymaj tulam mocno.

ja mam ogólnie dzisiaj kiepski humor :( czekamy na wyniki teścia i pewnie dzisiaj się dowiemy czy ma przerzuty :(

Witajcie :)

Weekend minął szybko, nawet nie wiem kiedy, jeszcze ta katastrofa pod Smoleńskiem, jakas rozkojarzona jestem...oczywiście w weekend nic nie pisałam pracy mgr i ten tydzień znowu czeka mnie wieczorne siedzenie przy kompie i materiałach :baffled: Ale nic to, muszę to w końcu napisać bo inaczej się wścieknę :wściekła/y:

Bershka trzymam kciuki za Was! :tak:
Dzastina myślałam że tym razem się uda...tulam
Anufifi jak się czujesz?
Paula co tam u Ciebie?
Royannko współczuję tego co przechodzisz z piersiami..:baffled: a dlaczego dostałaś tego zapalenia piersi? Royannko może to rzeczywiście zęby u Alanka, bo mój Sebcio tez przecież cycowy a mi tak często się nie budzi! Dzisiaj w nocy jadł tylko raz o 4.30, a potem rano, i to musiałam w niego wciskać bo nie chciał za bardzo :sorry:

Kiki, Kinga, Patrysia, Gosia, Czarodziejka, Beti, Sylwia, Pati, Paajka, Tusia i wszystkie Laski pozdrawiam!

Aha, Dziewczyny możecie mi polecić jakiś fotelik dla dziecka 9-18 kg? W niedzielę podróżowaliśmy do mojej mamy i zauważyliśmy z M że Sebek przestał się mieścić w swój fotelik, nie wiem jakim cudem, bo to fotelik 0-13 kg. I tak się zastanawiam czy nie zmienić mu na większy, teraz widziałam są nowością są foteliki np. 0-18 kg które można nadal montowac tyłem do kierunku jazdy, co jest według badań bezpieczniejsze dla dziecka. Zastanawiam się nad firmami BeSafe i Bebe Confort. Macie jakies doświadczenia z tymi firmami?

Buziaki!

Pyszczku, juz sama nie wiem co mam myslec...waga niby ok, sypial mi po 5-7 godzin na noc, a teraz taki niespokojny jest...Puszka z mlekiem stoi i kusi. Co do piersi to bierze sie zapalenie z zastojow-jak dziecko nie oproznia do konca piersi, albo jak kobieta zmarznie itd. U mnie przy Maciu ja przemarzlam mocno a Macio nie jadal dobrze, teraz mysle, ze stanelam przy otwartym oknie i mnie zawialo...chyba...a boli jak cholera-przepraszam za wyrazenie.

My dla Macia kupilismy fotelik 9-18kg Ramatti Venus(chyba Venus), jak znajde w internecie to wkleje Ci linka. Niedlugo go zmnienimy i Alanka do niego damy. ma fajna 5stopniowa regulacje do pozycji pollezacej. Plynna, nie zacinajaca sie. Nieraz sie przydawala jak Macio zasnal-wtedy myk za uchwyt i Maciek juz lezy :)

Pyszczku, ja mam taki fotelik:
RAMATTI VENUS COMFORT 9 -18 kg 10xkolor 3xGRATIS (981002836) - Aukcje internetowe Allegro
kolr Magic red :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam :-)
U nas dziś piękne słoneczko świeci :tak:

Dzastina bardzo mi przykro :-( ale dobrze że nie tracisz nadziei tak trzymaj! w końcu się uda!

Agnieszka witaj! to w końcu wszystko wróciło do normalności :tak:

Royanna współczuje zapalenia a co do Alanka to rzeczywiście może mu ząbki idą przecież dziąsełka swędzą dużo wcześniej niż wogóle widać że będą się ząbki przebijać ale oczywiście możesz spróbować dać Alankowi mleko modyfikowane z butelki na noc.
Mojej koleżanki córeczka też ma 5 miesięcy i nie tylko w nocy ale i w dzień je co godzinę i ciągle płacze no i za nic nie chce jeść z butelki tylko cyc i koniec ani smoka nie chce więc koleżanka ma już dosyć. Oliwka miała kolki i od małego im płakała a teraz to już nie wiedzą dlaczego...może jeszcze ją brzuszek boli albo zęby idą.

Pajkaa trzymam kciuki za wyniki teścia, oby były dobre! mój teść też miał kilka lat temu operacje miał guza w głowie potem za 2 lata miał drugą bo się odrodził a teraz miał robione wyniki i też podobno coś widać i albo to są pozostałości po tamtym albo coś nowego sie robi :-( niedługo jedzie na konsultacje do lekarza który go operował i też wszyscy się boimy :-(

Pyszczku powodzenia w pisaniu pracy, robi się coraz cieplej więc wiem że coraz ciężej się zabrać za to ale już niewiele Ci zostało i będziesz miała z głowy! :tak:
co do fotelika to my też mamy dla Kacperka Ramatti Venus i drugi smyk odziedziczy po nim, bo Kacperkowi już niedługo musimy kupić większy, ale słyszałam że foteliki Graco też są bardzo dobre :tak:

A co u mnie...chyba bez zmian...siedzę w domku z Kacperkiem bo teraz w przedszkolu panuje szkarlatyna i nie chce go puszczać do przedszkola. Karolek kopie i coraz bardziej mi ciężko ;-):tak: zaczynam odczuwać niedogodności związane z brzuszkiem, trudno mi się "tam" ogolić :zawstydzona/y: czy założyć skarpetki czy buty :tak: a tu jeszcze tyle miesięcy do sierpnia :eek:

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczynki i życzę miłego dnia :happy:
Buziaki

Do góry