reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Heh...no i słonko u nas nie wyszło...niby 15 stopni ale jakoś chłodno...
Kacperek jeszcze na dworze robi z tatą nową piaskownicę :tak:

Patrysiu zazdroszczę słoneczka :-p

Bershka to super wieści :-) cieszę się że Kubuś tak ładnie przybiera :tak: a powiedz czy to od wagi zależy czy Kubuś będzie jeszcze na JP? Jolu może w przypadku Kubusia szczepienia są jednak wskazane :tak:

Dzastina mogłaby przyjść już ta @ no nie? hmmm....albo nie przychodzić wcale! :blink:

Czarodziejko no ale u laryngologa wszystko ok?! zdrowe uszka ma Maksio?

Pozdrawiam Was dziewczynki :happy:
idę poleżeć i obejrzeć Majkę :tak:

reklama
Paula żebyś wiedziała... wkurza już mnie że jej nie ma... dziś 32 dc i zawsze była a tym bardziej po Duphastonie to zaraz na drugi dzień po odstawieniu... A już czekam 4 dzień i nic...brrr nie cierpie takich sytuacji... może w nocy przyjdzie albo jutro rano, bo zawsze tak dostaję. Brzuch mnie pobolewa ale jakbym miała owulację mieć a nie okres... no i jak tu się nie zdenerwować??? wkurza mnie ta całą sytuacja bo bym chciała już zacząć nowy cykl a muszę się męczyć z starym!! u mnie pięknie, dziś pierwszy raz Czaruś biegał bez pampersa... śmiesznie to wyglądało, ciągle się łapał za siusiaka bo jakoś tam luźno było:):):) i raz się też udało siku zrobić ale następnym razem nie opanowałam sytuacji i skończyło się mokrymi rajtkami i spodenkami... ale co tam... trzeba od czegoś zacząć:):):) mam nadzieję że w to lato pożegnamy pampersy już na zawsze:):):)

:

Czarodziejko no ale u laryngologa wszystko ok?! zdrowe uszka ma Maksio?

Pozdrawiam Was dziewczynki :happy:
idę poleżeć i obejrzeć Majkę :tak:
Paulinko- więc u nas rzecz ma sie następująco:
Laryngolog z trudem ale zajrzal w uszka i Maksio ma w nich płyn.
Dostal leki i syrop.
Niestety trzeba było podac antybiotyk bo juz z płynem w uszkach takie małe dziecko samo by sie nie wylizało. Juz po 3 dawkach widzę różnicę w zchowaniu małego...znowu ładnie je i katar się zmniejsza....Niuniuś jest taki pogodny...kochany...uwielbiam Go!
Ciesze się bo ładnie pije leki (syrop i antybiotyk...probiotyk dodaję mu do pokarmu)
Szkoda mi tylko bo choć jest cieplo to siedzę z małym w domu:(
No ale nic oby szybko minelo i niech bąbelek mi zdrowieje!

fromthemoonqa8tn2.jpg

DOBREJ NOCY DZIEWCZYNKI

Czarodziejko życzę aby Maksiowi szybko przeszło i żeby szybciutko wyzdrowiał! :tak:dużo, dużo zdrówka dla niego! a jak tam starszy synek zdrowy? Buziaczki dla bąbelka :happy:

Dzastina pierwsze koty za płoty...życzę powodzenia w odpampersowywaniu synka! :tak: i życzę duuużo cierpliwości ;-)

Spokojnej nocy dziewczynki :happy:

Witam,

Paula być moze Kubus musi miec sczepienia choć nikt nam nie mówił. ze On musi a inne dzieci nie. Co do szczepień to takie mamy zalecenia i ja już się nie pytam.
Tak, od wagi zalezy czy zejdziemy z JP czy nie. Bo jeżeli bedzie taka sytuacja, ze Kubus nie bedzie tyć na jedzeniu doustnym to oznacza, ze jelitka nie spełniają swojej roli i jeszcze sie nie zregenerowały i wskazane jest jeszcze JP. Póki co przybiera bardzo dużo a w Krakowie zmniejszyli nam worek 440ml na 350ml :-) jak dojdzie do ok 100ml i bedzie dalej przybierac to wtedy bedzie decyzja o odłączeniu.

Dzastina jak test, robilas?

Czarodziejko a skad ten plyn w uszkach? Ucaluj Maksia od e-cioci :tak:

Dzień dobry :-)
U nas od rana piękne słonko świeci :-) ale coś już zaczyna się chmurzyć :confused2: dlatego zaraz zmykamy na spacerek :tak: w południe idziemy w odwiedzinki do mojej przyjaciółki i jej córeczek :-)
M był dzisiaj rano na giełdzie z moim bratem i kupił mi bukiet tulipanów :-)

Bershka dalej trzymam kciuki za Kubusia aby ładnie przybierał na zmniejszonym jedzonku PJ aż wkońcu ładnie sam jadł :tak:

Kinga pozdrawiam i tulam mocno...ślicznie wyglądałaś w święta :tak: widziałam zdjęcia na nk ;-)

Dzastina
robiła test przedwczoraj (chyba) i była jedna krecha...kochana czy coś się zmieniło?

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczynki i życzę miłego dnia! :happy:
Buziaki

DZIEŃ DOBRY:-)
Dzień dobry :-)
U nas od rana piękne słonko świeci :-) ale coś już zaczyna się chmurzyć :confused2: dlatego zaraz zmykamy na spacerek :tak: w południe idziemy w odwiedzinki do mojej przyjaciółki i jej córeczek :-)
M był dzisiaj rano na giełdzie z moim bratem i kupił mi bukiet tulipanów :-)

bardzo miły gest:-)
Witam,

Paula być moze Kubus musi miec sczepienia choć nikt nam nie mówił. ze On musi a inne dzieci nie. Co do szczepień to takie mamy zalecenia i ja już się nie pytam.
Tak, od wagi zalezy czy zejdziemy z JP czy nie. Bo jeżeli bedzie taka sytuacja, ze Kubus nie bedzie tyć na jedzeniu doustnym to oznacza, ze jelitka nie spełniają swojej roli i jeszcze sie nie zregenerowały i wskazane jest jeszcze JP. Póki co przybiera bardzo dużo a w Krakowie zmniejszyli nam worek 440ml na 350ml :-) jak dojdzie do ok 100ml i bedzie dalej przybierac to wtedy bedzie decyzja o odłączeniu.

trzymam kciuki aby Kubuś już mógł sam robić papu bez JP:tak:
Paulinko- więc u nas rzecz ma sie następująco:
Laryngolog z trudem ale zajrzal w uszka i Maksio ma w nich płyn.
Dostal leki i syrop.
Niestety trzeba było podac antybiotyk bo juz z płynem w uszkach takie małe dziecko samo by sie nie wylizało. Juz po 3 dawkach widzę różnicę w zchowaniu małego...znowu ładnie je i katar się zmniejsza....Niuniuś jest taki pogodny...kochany...uwielbiam Go!
Ciesze się bo ładnie pije leki (syrop i antybiotyk...probiotyk dodaję mu do pokarmu)
Szkoda mi tylko bo choć jest cieplo to siedzę z małym w domu:(
No ale nic oby szybko minelo i niech bąbelek mi zdrowieje!

DOBREJ NOCY DZIEWCZYNKI
:tak:
zdrówka dla Maksia

97_A2yNOg.jpg

Hej Kochane...
Nocka minęla nam średnio...a to dlatego ze mały jakoś czesciej sie budził niż zwykle i na zabawy mu sie zbierało:(
Nad ranem widzialam juz podwójnie z tego niewyspania i myslalam ze gamonia związe, zatkam smoczkiem i poloze obok siebie:-D:-D:-D
Do tego mały po lekach ma sranko wiec chyba z 5 razy go przebieralam....
O 2:00 w nocy lezal godzinę na lezaczku i gadal do zabawek....
Taki to urok ty malusich dzieci...bo starszy jak zasnie to si budzi dnia nastepnego o 10:00...śpioch!

Bershka- ten plyn sie wziąl z kataru...tzn mały mial katar dluzszy czas i poszlo mu na uszkach.....

Paula- z Maciusiem ok...idzie od poniedzialku do przedszkola:)

reklama

Hej Kochane...
Nocka minęla nam średnio...a to dlatego ze mały jakoś czesciej sie budził niż zwykle i na zabawy mu sie zbierało:(
Nad ranem widzialam juz podwójnie z tego niewyspania i myslalam ze gamonia związe, zatkam smoczkiem i poloze obok siebie:-D:-D:-D
Do tego mały po lekach ma sranko wiec chyba z 5 razy go przebieralam....
O 2:00 w nocy lezal godzinę na lezaczku i gadal do zabawek....
Taki to urok ty malusich dzieci...bo starszy jak zasnie to si budzi dnia nastepnego o 10:00...śpioch!
nocka nieciekawa...ale dobrze że na zabawy się Maksiowi wzieło niż na płacz co oznacza że jest lepiej:tak:

Do góry