reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam :-)
Ja już po wizycie...wszystko ok :tak: szyjka ładna, słyszałam serduszko Maluszka a to że nieraz mniej czuję kopniaczki to normalne, zależy od ułożenia dziecka :happy: w nocy skopał mnie w podbrzuszu :-)
L4 mam przedłużone na kolejny miesiąc :happy: a za 2 tygodnie mam zrobić badanie na glukozę :tak:

Dzastina to znaczy że przez dupka takie objawy :baffled: w takim razie czekaj na @ a potem staranka :tak:

Kiki witaj po świętach :-)

Pajkaa powodzenia u urologa! jeśli chodzi o ten zestaw to ja wolę kupić termometr oddzielnie bo jakoś nie chce mi się wierzyć że ten w zestawie jest dobry...ja tyle już miałam takich badziewnych termometrów że bałabym się kupić w takim zestawie...a nożyczki, gruszkę czy zakraplacz można kupić dużo taniej. Cążki jak dla mnie zbędne...ja wogóle nie używałam.

Pyszczek powiem Ci że Ty i tak długo nie miałaś okresu w porównaniu do mnie....ja dostałam od razu w pierwszym miesiącu a też karmiłam piersią....ale wiem że niektóre kobiety nie mają aż do momentu kiedy nie przestaną karmić...Twój M dobrze to skomentował :tak::-D;-)

Czarodziejko za wszelkie informacje odnośnie szczepień jestem Ci wdzięczna :tak: myślę że ludziom po prostu nie chce się szukać informacji na ten temat i ślepo wierzą w reklamy i lekarzom!

Patrysiu takie sprzeczki są normalne w każdym małżeństwie...będzie dobrze, napewno zaraz się pogodzicie :tak:

Pozdrawiam Was dziewczynki i życzę miłego popołudnia :happy:
Buziaki

Ostatnia edycja:
reklama
A ja chciałam Wam napisać że przez kilka dni pewnie nie będę udzielać się na naszym forum, bo dzisiaj znowu siadam ostro do pisania pracy mgr..:baffled: Do poniedziałku muszę skończyć ostatni rozdział, a sporo mi zostało, także jakby co to jestem i będę podczytywać, ale odezwę się pewnie po niedzieli :tak: No chyba że uda mi się wcześniej. Buziaki!

Patrysiu Paula ma rację :tak:

Paula dobrze że wszystko ok u Ciebie i Karolka :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja chciałam Wam napisać że przez kilka dni pewnie nie będę udzielać się na naszym forum, bo dzisiaj znowu siadam ostro do pisania pracy mgr..:baffled: Do poniedziałku muszę skończyć ostatni rozdział, a sporo mi zostało, także jakby co to jestem i będę podczytywać, ale odezwę się pewnie po niedzieli :tak: No chyba że uda mi się wcześniej. Buziaki!
Pyszczek będziemy tęsknić :-( ale pisz szybko tą pracę i do nas wracaj! Powodzenia! :tak:

Kobietki poczytalam o tych szczepieniach w innych miejscach i teraz tu na tym watku-powiem tak-bylam ostatnio u pediatry z synem (kaszel)i zapytalam na koniec wizyty jak to jest ze szczepieniami-czy trzeba itd...i uslyszalam,ze mamy 2 wyjscia-jesli dziecko jest zgloszone do pediatry zaraz po urodzeniu to wedlug Pl prawa podlega szczepienia i my jako mamy mamy obowiazek tych terminow pilnowac bo...jak nie zaszczepimy dziecka zgodnie z "rozkladem"szczepien to taki osrodek zdrowia zglasza to do sanepidu(skad biora szczepionki)i dalej -dostajesz jakies pismo i kare 5000:szok::szok::szok::wściekła/y:a jak nadal nie zaszczepisz to sa dalsze kroki- M A S A K R A !!!!!A DRUGIE WYJSCIE- powiedziala mi,ze mamy ktore nie chca szczepic to nie zglaszaja dziecko do osrodka zdrowia a w razie choroby dzwonia do niej i jedzie prywatnie na wizyte do domu....tak to wyglada w Pl:crazy:zapytajcie swoich lekarzy pediatrow.....

to trzymam kciuki za skończenie pracy :)

Kobietki poczytalam o tych szczepieniach w innych miejscach i teraz tu na tym watku-powiem tak-bylam ostatnio u pediatry z synem (kaszel)i zapytalam na koniec wizyty jak to jest ze szczepieniami-czy trzeba itd...i uslyszalam,ze mamy 2 wyjscia-jesli dziecko jest zgloszone do pediatry zaraz po urodzeniu to wedlug Pl prawa podlega szczepienia i my jako mamy mamy obowiazek tych terminow pilnowac bo...jak nie zaszczepimy dziecka zgodnie z "rozkladem"szczepien to taki osrodek zdrowia zglasza to do sanepidu(skad biora szczepionki)i dalej -dostajesz jakies pismo i kare 5000:szok::szok::szok::wściekła/y:a jak nadal nie zaszczepisz to sa dalsze kroki- M A S A K R A !!!!!A DRUGIE WYJSCIE- powiedziala mi,ze mamy ktore nie chca szczepic to nie zglaszaja dziecko do osrodka zdrowia a w razie choroby dzwonia do niej i jedzie prywatnie na wizyte do domu....tak to wyglada w Pl:crazy:zapytajcie swoich lekarzy pediatrow.....

dzięki za informacje:)

powodzenia w pisaniu i wracaj do nas szybciutko;-)
Witam :-)
Ja już po wizycie...wszystko ok :tak: szyjka ładna, słyszałam serduszko Maluszka a to że nieraz mniej czuję kopniaczki to normalne, zależy od ułożenia dziecka :happy: w nocy skopał mnie w podbrzuszu :-)
L4 mam przedłużone na kolejny miesiąc :happy: a za 2 tygodnie mam zrobić badanie na glukozę :tak:

Patrysiu takie sprzeczki są normalne w każdym małżeństwie...będzie dobrze, napewno zaraz się pogodzicie :tak:
cieszę się bardzo ze z Karolkiem(dobrze zapamietałam?)jest dobrze:-)ps.pewnie się pogodzimy ale mam złość na niego:nerd:

Dobrze Patrysiu zapamiętałaś...póki co jest Karolek ale nie wiem czy to jeszcze się nie zmieni ;-)

Kacper na dworze z dziadkiem porządkuje podwórko :happy: a ja byłam w sklepie, posprzątałam mieszkanko i ugotowałam obiadek...pachnie wyśmienicie...szkoda tylko że M nie zdąży przyjechać...trudno będzie jadł odgrzewany :tak:

Kupiłam Kacperkowi "Chińczyka" także pewnie dzisiaj sobie pogramy :-)

Buziaki

A gdzie Wy dziewczynki się podziewacie??? :confused:

Kinga, Kindzia, Gosia, Royanna, Tusia, Honia, Sylwia i inne dziewczynki co u Was?

Pajkaa jak u urologa?

Bershka jak wizyta w Krakowie? Kubuś pewnie znów zadziwił personel :tak:

Pozdrowienia i buziaczki dla wszystkich!!! :happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam wieczorwą porą...

Byłam dziś zapisać Czarka do przedszkola od września, i Pani przedszkolanka mnie uspokoiła i rozwiała moje wątpliwości, powiedziała że często zdarza się że mowa u chłopców rozwija się późno...żeby od niego nie wymagać za dużo bo go to stresuję a to jest gorsze niż sam fakt że nie mówi. I zapewniała mnie że po pół roku pobytu w przedszkolu zacznie trajkotać i że to nie pierwszy przypadek w jej grupie wychowanków, bo ma już chłopca który ma 4 latka i dopiero zaczyna mówić... jestem bardzo zadowolona z kobietki bo widać że ma świetne podejście do dzieci, dała mi kilka wskazówek jak z nim rozmawiać i ćwiczyć mowę...a póki co mogę przyjeżdżać z Czarkiem do nich na zajęcia kilka razy w tygodniu, żeby się osfoił z otoczeniem i zapoznał z dziećmi... A jeśli chodzi o mnie to @ nie ma.... nadal czekam, ale pewno jutro przyjdzie bo już mi brzuch pęcznieje... pozdrawiam was życzę miłych snów...

Czarodziejko- ja szczepiłam Czarka zwykłymi szczepionkami, bo nasłuchałam się od znajomych że właśnie po tych skojażonych ich dzieci nagle zaczęły chorować... jakoś przeżyliśmy te trzy kłucia...ale obeszło się bez antybiotyków i gorączek i odpukać tak jest do dziś... najpoważniejsz chorobą Czarka to katar:):) nigdy mi nawet nie kaszlał. I mam nadzieję że długo nie będzie mi chorował.

A gdzie Wy dziewczynki się podziewacie??? :confused:

Kinga, Kindzia, Gosia, Royanna, Tusia, Honia, Sylwia i inne dziewczynki co u Was?

Pajkaa jak u urologa?

Bershka jak wizyta w Krakowie? Kubuś pewnie znów zadziwił personel :tak:

Pozdrowienia i buziaczki dla wszystkich!!! :happy:

juz piszę
lekarz bardzo sympatyczny. Zbadał, zrobil usg i stwierdził, ze to jednak kolka, ze kamieni w nerkach nie ma ufff co za ulga :p
ale powiedzial, ze bedzie coraz gorzej, ze tych ataków bedzie coraz wiecej. Mam pić dużo wody, leżeć wyłącznie na lewym boku i przede wszystkim kontrole co 4 tygodnie - jak to powiedzial pan doktor będziemy się miziać żelem po brzuszku:p
piwiedział, ze najgorsze jak sie zrobi zastój w nerce wtedy nie jest za dobrze, ale u mnie na razie ok. :)

reklama
Witam:) jak narazie mgla i zmno ale jest nadzieja na sloneczko

Czarodziejko- ja szczepiłam Czarka zwykłymi szczepionkami, bo nasłuchałam się od znajomych że właśnie po tych skojażonych ich dzieci nagle zaczęły chorować... jakoś przeżyliśmy te trzy kłucia...ale obeszło się bez antybiotyków i gorączek i odpukać tak jest do dziś... najpoważniejsz chorobą Czarka to katar:):) nigdy mi nawet nie kaszlał. I mam nadzieję że długo nie będzie mi chorował.
ja tez tak slyszalam i tez szczepilam ''normalnie''
DZastina ...syn mojej kolezanki ma 4 lata i nadal mowi bardzo malo i po swojemu....i powiedziali ze to normalne tak wied glowa do gory
Pyszczek pisz pisz pisz......:)

Do góry