reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

upss zapomniałam zdjęcia dodać :zawstydzona/y:

Jeny jaki on boski!!! Jaki papuśny!! i jak słodko sie hihra!!! Normalnie bym go wycałowała!!! Do czerwoności te policzki takie pączkowate!!! Rewelacyjny bobas... i jak dzielnie sam siedzi!! Fiu fiu...
Okresu nadal nie mam.... rano zrobie test... a ten śluz mnie zalewa... ciągle mam mokro i ciągle czuję " Chlupanie" .. tylko mi się wydaję że to po Duphastonie... rano dam znać co i jak..

Paula jak ci się brzusio tak spina to łykaj nospę... na tym etapie ciąży dzidzia się układa w poprzeg i gdy fika koziołki to tym samym prowokuję macicę do skurczów... ja tak z Czarkiem miałam. Ale to nic groźnego trzeba zapobiegawczo łyknąć nospę i po problemie:) A musi nie źle fikać skoro ci już syrki pod zebra wciska hi hi hi.. nie zazdroszczę:) buziam was i życzę słodkich snów...

A gdzie Kiki nasza? Kinga, Kindzia??? Tusia? I inne babeczki??? gdzie wy???

reklama
witam sie i ja po swietach,,

bereshko kubula przesliczny buziaczki dla niego..

pyszczku super ze chrziny udane i juz po,,super rodzinka z was taka fajna trojeszka i sebulek jaki duzy juz slodziak maly

patrysiu i twoje jakie przystojniaczki a alanek jak slicznie ubrany..

paula a twoj prosze kacperek jak jajeczka malowal..przeuroczo..maluszek rosnie i rosnie to dokuczy troszeczke mamusi w brzuszku

aniu i jak sie czujesz?

dzastina zycze z clego serduszka fasolinki..piekne objawy..

joanna witam zagladaj czesciej cos cie tu malo

czarodziejko juz sama nie wiem co myslec o tych szczepieniach...az strach sie bac..jak tam dzieciaczki twoje?

dziewczyny gdzie jestescie, juz po swietach to prosze piscie..dobranoc..

Witam..

Melduję z samego rana, że na teście wyszła 1 obrzydliwa gruba krecha... no ale przynajmniej wiem na czym stoję.. Czekam na wstręciuchę, cholera mogła by przyjść żeby zacząć nowy cykl... dzś 31 dc ciekawe kiedy hrabina się zjawi, bo póki co to nic mi nie jest tylko mnie ten sluz paskudny zalewa... Ani brzuch mnie nie boli ani cycory... ja już sama nie wiem... to jakaś farsa... skoro nie jestem zafasolkowana to gdzie ona??? Nie cierpie takich sytuacji,,,,, brrr.
Pozdrawiam was i życzę miłego dnia, pewno się jeszczę odezwę.... a teraz mykam do łóżeczka:)

Dzień Dobry :-)

Dziękuję Wam Dziewczyny za miłe słowa odnośnie mojej rodzinki :-):tak:

Bershka Kubuś już normalnie puchatek taki fajny! Na pewno w Krakowie znowu nie będą mogli go poznać :-) już w ogóle nie widać po Kubusiu chorób które przeszedł, i bardzo dobrze :tak::-) Buziaki dla Was!

Czarodziejko aż strach czytać co wkleiłaś o tych szczepieniach :no: ja szczepię Sebka skojarzonymi bo tam jest krztusiec acelularny,a nie pełnokomórkowy jak w starych szczepionkach, no i te nowe nie wszystkie zawierają rtęć. Ale i tak modlę się żeby to tylko nie zaszkodziło...

Dziewczyny a ja Wam zapomniałam napisać że chrziny i Święta minęły super z jednym ALE - wieczorem w sobotę przed chrzcinami dostałam okres!!! :szok: Normalnie byłam w szoku że już okres? Na początku plamienie ale potem w niedziele już normalnie, może trochę bardziej skąpo niż przed ciążą, ale jednak! I w ogóle mnie brzuch nie bolał jak na okres :no: Ehhhh.... a ja myślałam że nie będę miesiączkować dopoki karmię Sebka wyłącznie piersią... A tu lipa. Ale mój M się śmieje że mój organizm już wrócił do siebie i możemy kolejne dzidzi produkować :-D Jasne ;-)

Miłego dnia!

bershka- słodziak ten Twój synio...i jaki juz duzy!!!!

Dziewczyny a co do szczepien....nie bójcie się czytac...dowiadywac w tym temacie jak najwięcej poniewaz dzieki wiedzy jaką zdobędziecie -macie wybór....
ten kto nie szuka a godzi sie po prostu z tym co mówią lekarze-nie ma wyboru, nie ma świadomosci i tym samym skazuje dziecko na krzywdę!
jesli ktoś bardzo chce to materiałow na temat negatywnych skutków szczepienia moze znaleźć całą masę łacznie z roznymi statystykami.
Przekonalam sie ze są jednak tacy ludzie ktorzy mimo tej wiedzy i tak szczepią.....a tego to juz nie rozumiem.

Kiki- u nas w miare,,,starszy ok ale z młodszym dziś do laryngologa jedziemy....

szczepienia_wykres3c.gif

szczepienia_wykres1b.gif

szczepienia_wykres1c.gif

szczepienia_wykres2a.gif

szczepienia_wykres3a.gif

szczepienia_wykres3b.gif

mam nadzieje ze mnie nie zabijecie ze Wam tyle statystyk wkleilam...:)

Pajkaa- starszy syn mial 2 szczepienia i juz 2 lata go nie szczepimy i o dziwo przestał tam czesto chorowac jak w pierwszym roku zycia!!!!
Maksio mial 1 szczepienie (poza tym w szpitlu) i na tym koniec...od razu nam sie osłabil....zaluje ze wczesniej nie zaczelam interesowac się tym tematem głębiej...tez wydawalo mi sie słuszne szczepienie dziecka...no bo jak to....zreszta tak nas straszą tymi reklamami...ale koniec z tym!!!!!
Jest to nasza swiadoma decyzja

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mam nadzieje ze mnie nie zabijecie ze Wam tyle statystyk wkleilam...:)

Pajkaa- starszy syn mial 2 szczepienia i juz 2 lata go nie szczepimy i o dziwo przestał tam czesto chorowac jak w pierwszym roku zycia!!!!
Maksio mial 1 szczepienie (poza tym w szpitlu) i na tym koniec...od razu nam sie osłabil....zaluje ze wczesniej nie zaczelam interesowac się tym tematem głębiej...tez wydawalo mi sie słuszne szczepienie dziecka...no bo jak to....zreszta tak nas straszą tymi reklamami...ale koniec z tym!!!!!
Jest to nasza swiadoma decyzja

pytam bo ogólnie z mężem jesteśmy przeciwnikami szczepień, ja do momentu jak się szczepiłam przeciwko grypie zasze bylam chora a jak przestałam juz nie choruje na grypę.
Dlatego pytam , czy są obowiązkowe szczepienia, które musisz zerobic i nie masz wyjścia. Czy wszystkie są takie, ze masz wybór albo szczepisz, albo nie.

WITAM:-)
Ja cosik nie mam humorku a bo pogryzłam się z M:sorry2:
BERSHKA jaka pyzunia z Kubusia:szok::-Dnormalnie rośnie w oczach:-D
PAULA
odpoczywaj dużo:tak:
DZASTINA
pewnie przez dupka masz tak bo to i czysty hormon(progesteron)...to czekamy na @ i potem staranka;-)

reklama
pytam bo ogólnie z mężem jesteśmy przeciwnikami szczepień, ja do momentu jak się szczepiłam przeciwko grypie zasze bylam chora a jak przestałam juz nie choruje na grypę.
Dlatego pytam , czy są obowiązkowe szczepienia, które musisz zerobic i nie masz wyjścia. Czy wszystkie są takie, ze masz wybór albo szczepisz, albo nie.

pajka- nie ma przymusu co do szczepień- nawet dzieci. Mam kolezankę ktora juz w szpitalu nie pozwoliła zaszczepić swojego dziecka. Myśle ze trzeba tylko podpisac ze nie bedziesz szczepila i jest to na twoja odpowiedzialnosc.

Do góry