reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WITAM:-)
Troszku mnie nie było bo i czasu brak:sorry2:ale chrzest zaliczony:-DAlanek pospał na mszy(chrzest był po mszy)a już na chrzcie zaczął płakusiać:baffled:ale ogólnie dobrze było bo i się uspokoił:tak:potem juz w domku było super dzieciaczki się bawili a dorosli fajnie pogadali no i Alanek spokojniutki sobie ziuśkał lub fajnie dziadkowie się nim zajeli:-)no teraz jestem zadowolona...:-)
KIKI wczoraj się dowiedziałam ze Bartuś jak nie sopadnie z wagi to dzisiaj wraca do domku:-Dbo się dobrze czuje praktucznie wrócił do "zdrowia":tak::-)
CZARODZIEJKO Maksiu śliczniutki kochaniutki chłopczyk:-)
RUSIA GRATULACJE!udało ci się mieć parke suuuuper:-)

A tu pare zdjęć z chrztu;-)

patrysiu super foteczki..no i alanek jaki przystojniaczek maly..i juz po chrzcie..wszyscy zadowoleni..pozdrawiam

reklama
Heyka

Patrysiu super fotki, no i po wszystkim, brawo dla dziadkow ze sie tak ładnie spisali i oczywiscie dla Alanka ze taki był grzeczniutki, ale fajne ma chomiczki:) Domis starszy brat pełna para:)
a u Was Pyszczku kiedy z Sebcia diabełka wygonisz? u gie-goski?
Kiki
wieczorkiem cos powklejam:):)
Paula smigaj do przedszkola, no i zeby toxa wyszło ujemne
Dzastina, Ty to zuch babka, ja mam jeszcze straszny syf w chacie, ale co tam zdaze, nawet okien nie umyłam, ach te Czarkowe zeby:)

Własnie zajadam leczo, moj M sie spisał i zrobił wczoraj... mniam, a Remik spi, wyszalał sie na dworze to teraz kima

Miłego...........

Hello :happy2:
Jak jakoś nietomna jestem po tej zmianie czasu nie mogę dojść do siebie i czas mi gdzieś ucieka a może to przesilenie wiosenne :baffled:
do przedszkola oczywiście nie poszłam...mam jeszcze 2 dni (zapomniałam że marzec ma 31 dni :zawstydzona/y:)

Patrysiu super fotki, ślicznie wyglądaliście a Alanek to mały pucuś, służy mu cycuś :tak::-) dobrze że już po...macie z głowy! :tak:

Bershka, Pyszczek, Gosia a Wy gdzie? :confused: jak tam maluszki?

Witajcie :-)

Kiki Paula ma rację że Ty zawsze o wszystkich pamiętasz :tak: jak Ty to robisz? :)
U nas w porządku, Sebulek właśnie drzemie, rośnie jak na drożdżach, a z nowych rzeczy to zaczyna się tak podnosić z leżenia jakby chciał siadać :) a gdy jest w leżaczku to już w ogóle do przodu na maksa się pcha :-D

Czarodziejko, Pauluś ja Wam powiem że tez miałam i mam duży dylemat odnośnie szczepionek... naczytałam się w necie o skutkach ubocznych szczepień, normalnie włos się jeży! Sebusia zaszczepiłam na rotawirusa, pediatra zaleca tez na pneumo jak skończy pól roku to będą już tylko dwie dawki, ale nie wiem....Czarodziejko a Ty jak szczepisz Maksia? Skojarzonymi? i te dodatkowe też?

Dzastina ojej nie wiedziałam że starsze dzieci tak jak Twój Czarek jeszcze tak boleśnie przechodzą ząbkowanie :szok: oby szybko wyszły Czarkowi te piątki :tak:

Anufifi jestem z Tobą myślami, zobaczysz za chwilę będziesz już po zabiegu, będzie dobrze kochana!

Kindzia i w końcu na jaki rowerek się zdecydowałaś?

Patrysiu super zdjęcia , no i cieszę się że Chrzest się udał :)

Kindzia heheheheh :) my chrzcimy w niedzielę czyli Niedzielę Wielkanocną :tak: i tez od jutra czeka mnie mycie okien, sprzątanie...ufff dobrze że chociaż przygotowywanie potraw podzieliłam między nas, moją mamę i teściową :) będzie mniej roboty,a same zaoferowały więc czemu nie skorzystać :) wczoraj byłam w kościele, wyspowiadałam się i już można z czystym sercem zanieść dziecko do kościoła :)

Paula jestem, jestem, tez jakaś nietomna dzisiaj :dry: a jeszcze pisanie mnie czeka wieczorne ...

Royannko udanego wyjazdu! Buziaki!

Miłego dnia wszystkim

dziewczynki a to wklejam foteczke mojego wielgachnego brzucha , te wagi chyba kłamią bo jak patrze na to zdjęcie to sie zastanawiam czy to faktycznie możliwe, zeby tylko 2 kg przytyc

6h8hzr.jpg

pyszczku no to prosze jaki sebulek mocny chlopczyk do siada sie bierze,,a dopiero idzie mu 5 miesiac..to ty tez pyszczku jeszcze pare dni i chrzciny..masz racje jak tesciowa i mama chca pomoc to czemu nie..to przecierz chrzciny wnuczka

pajka sliczny brzusio..

paula ja tez jakas zakrecona przez przestawienie czasu ten dzien dziwnie szubko mi ucieka..a polski czesto nie odwiedzam dlatego ze jak pomysle z ta czworka moja w tym autobusie i derya jeszcze taka mala..poczekam jeszcze troche i pojade do polski..

anufifi ciekawe co u ciebie..napewno juz po wszystkich badaniach ,przygotowaniach do jutrzejszej operacji..tulam

jolu pozdrawiam

tusia honia joanna sylwia jak brzuszki i samopoczucie..

kindzia jaki rowerek zamowilas ten dwukolowiec czy inny?

czarodziejko ja zaszczepilam juz derye 3 razy nastepna szczepionka jak bedzie miec 11miesiecy..

098lq.gif

Czarodziejko, Pauluś ja Wam powiem że tez miałam i mam duży dylemat odnośnie szczepionek... naczytałam się w necie o skutkach ubocznych szczepień, normalnie włos się jeży! Sebusia zaszczepiłam na rotawirusa, pediatra zaleca tez na pneumo jak skończy pól roku to będą już tylko dwie dawki, ale nie wiem....Czarodziejko a Ty jak szczepisz Maksia? Skojarzonymi? i te dodatkowe też?
Ja zdecydowanie nie szczepię na te dodatkowe..czyli pneumokoki, rotawirusy...
Jesli chodzi o te podstawowe to sie zastanawiam...puki co mały dostał pierwszą dawkę...
Pyszczku szczepilismy go skojarzonymi...
jak obserwuję ludzie nabieraja coraz wiekszej świadomosci i wiedzy na temat szczepien- dlatego tez coraz wiecej rodzicow decyduje sie by NIE SZCZEPIC dziecka...
Pediatrzy oczywiscie każą szczepic na wszystko....pewnie nieźle mają placone za to namawianie....na szczescie są jeszcze tacy ktorzy wiedzą co jest w skladzie niektorych szczepionek i nie zalecaja szczepienia....nie wsominając o skutkach ubocznych jakie mogą wystąpic!

dziewczynki a to wklejam foteczke mojego wielgachnego brzucha , te wagi chyba kłamią bo jak patrze na to zdjęcie to sie zastanawiam czy to faktycznie możliwe, zeby tylko 2 kg przytyc
Pajkaa- jaki Cudny brzuszek....mmmm az zatęsknilam za swoim!!! pokaźny jak na polowę ciązy:)

Kiki- coś wisi w powietrzu bo obaj moi chlopcy padli i spią...malego zaraz bede do mycia wybudzać:)

reklama
Heyka

Paula, Pyszczek przybijam piatke, bedziemy razem na ostatnia chwile pucowac chate heheheh:)
A my korzystamy z promyczkow słoneczka na maxa, luzik.. ludziska biegają jak oszalałe a my na świeżym powietrzu, a co tam? do południa 2 h, po południu 3h, niech Remik sie wyszaleje:) swiateczne szlenstwo zakupowo-miotłowe mnie nie dopada, na spokojnie ze wszystkim zdaze w koncu dwa razy w tyg dom pucuje wiec nie ma tego az tak wiele...
dziwne czy ludziska pólki w kuchni, lodowke, okna itp. pucuja tylko na Wielkanoc i Boze Narodzenie?
Pyszczek dobrze ze masz pomoc, kozystaj z niej na maxa:) a ile bedzie osób? kupiłas Sebusiowi ubranko? co w koncu wybrałas?
Pajka ma Bartunio gdzie fikołki robić
Tusia, Sylwia, Joanna, Rybka, Honia co tam brzuchatki, macie juz smaczki na swiateczne potrawy....
Dzastina dlaczego u Was przedszkole jest bezpłatne a potem tylko 80zł, od czego to zalezy?????, bo u mnie to stawki podobne do tych co dziewczyny pisały, czyli w sumie jakies 250 zł na miesiac (podstawa+wyzywienie)
Kiki hahaha ja tak nie miałam, moj spi za krotko jak dla mnie, od zawsze20-40mniut, i w myslach mowie sobie: spij sobie, jeszcze 10minutek chociaz

Kupiłas sobie bluzki koszulowe, w de facto, lubie ta firme bo koszule maja wcięcia w tali i rękawki w matylki, mam juz kilka i wiem ze sa dobre gatunkowo,
ja mam kilka firm ktore lubie, tzn kroje, gatunek itp i tylko tam kupuje...
nr 5701 str4
nr 5708-5 str6 (tylko ja ma czarno-biała)
BLUZKI/KOSZULE - DE FACTO ONLINE

Spodnie to biodrowki, ciemny jeans, standardzik

Remik ma do biegania na wiosnę: adidas goodyear, rozmiar 25
ADIDAS GOODYEAR STREET K 031287 ROZMIAR 32,0 !!!!! (968110777) - Aukcje internetowe Allegro

Rowerek jednak biegowy...
Rowerek biegowy do nauki jazdy (966376567) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny to jak to jest z tymi szczepionkami? ja do tej pory szczepiłam tylko tymi podstawowymi, a teraz Remik jak sie dostanie, to pojdzie do przedszkola, no i własnie zalecane jest zaszczepienie na pneumo i meningo? szczepic czy nie? po 2 roku to jest jedna dawka, no i on alergik???

Miłego...................

Ostatnia edycja:
Do góry