reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

wiosna za oknem a mi zimno cały czas.... ubieram sweter i rozbieram.... booszze

idę zaraz chyba do łóżeczka ciepłego

Paula podlałam ci drzewko jeszcze raz bo sie udało ;)

reklama
Kinga dziękuje :-) ja też Twoje zawsze podlewam 2 albo i 3 razy dziennie jak się uda :tak:

Ja już w łóżku ale jeszcze będę oglądała KSD odc.3 bo w tamtym tygodniu nie oglądałam i sobie ściągnęłam żeby obejrzeć :tak:

Dobrej nocy dziewczynki :happy2:
Do jutra! Buziaki

za mocno pewna nie bądź :) nie wiadomo nigdy.. życzę ci oczywiście aby szybko wam się udało.

my z mężem o drugie dziecko staralismy się 12 miesiecy... potem przerwaliśmy bo już zwątpiłam poniekąd. Też myślałam że zajdę w ciążę drugą tak samo prędko jak to było za pierwszym razem.

No Aga do zobaczenia w środę ;)))

no to teraz sie przestraszylam!!!!

spokojnie! :)) ja tylko ci przedstawiłam obraz jak to było ze mną... Ty wcale nie musisz przechodzić tego co ja
są kobiety którym udaje się prędzej a niektórym później... życie

pozdrawiam ;)

no to teraz sie przestraszylam!!!!

Witam nową koleżankę...
Nie bój się, nie będzie tak źle... ja też mam już synka i starałam się 14 cykli i nic... nawet wspomagacze brałam i też to nic nie pomogło. Mam 2.5 letniego synka i myślałam że zajście w drugą ciążę będzie łątwe..a tu.. a kuku!!!
Ale spoko...co ma być to będzie. Nie masz wpływu na to co ma być. Możemy mieć tylko nadzieję że będzie dobrze. . .

Paula dziś wielki dzień... melduj nam tutaj szybciutko.. będę czekać :)

ja dopiero wstałam i jeszcze w piżamie chodzę... idę się ubrać bo muszę do bankomatu skoczyć. U mnie piekna wiosna... i czekam na bociany:)

Dzień dobry :-)
U nas dziś piękne słonko świeci i Kacper już mnie na dwór ciągnie...więc zaraz po śniadanku zmykamy na spacerek dlatego odezwę się pewnie dopiero po usg :tak:
Trzymajcie kciuki! :happy2:

Miłego dnia Wam życzę :-)
Buziaki

Witam nową koleżankę...
Nie bój się, nie będzie tak źle... ja też mam już synka i starałam się 14 cykli i nic... nawet wspomagacze brałam i też to nic nie pomogło. Mam 2.5 letniego synka i myślałam że zajście w drugą ciążę będzie łątwe..a tu.. a kuku!!!
Ale spoko...co ma być to będzie. Nie masz wpływu na to co ma być. Możemy mieć tylko nadzieję że będzie dobrze. . .

Paula dziś wielki dzień... melduj nam tutaj szybciutko.. będę czekać :)

ja dopiero wstałam i jeszcze w piżamie chodzę... idę się ubrać bo muszę do bankomatu skoczyć. U mnie piekna wiosna... i czekam na bociany:)

ogladalam dzis rano kawe czy herbate i tam wlasnie powiedzieli zeby byla dziewczynka najlepiej kochac sie z 3-4dni po miesiaczce a na chlopca wlasnie w owulacje!
jak znam zycie to bedzie kolejnakobita ale co tam wazne ze bedzie druga dzidzia oby zdrowa :-)

Witam się Słoneczka :)
ja jestem po ciężkiej nocce zatrulam sie czymś i tak mnie brzuch bolał, ze szok dopiero nospa pomogła a maluch był taki niespokojny, ze dodatkowo mnie skopał :p ale to oczywiście cieszyło :)

u was sie to sprawdzilo???
ja odczuwam owulacje bolem jajnika.... wiec mam pewnosc kiedy jest z tym ze ostatnim razem corke poczelismy tez w trakcie owulacji a wyszla dziewuszka...:-)

hmmm to wszystko w sumie zależy od genów :)

No, PAULA, ciekawa jestem, co pokaze USG :)

trzymam kciukaski

ogladalam dzis rano kawe czy herbate i tam wlasnie powiedzieli zeby byla dziewczynka najlepiej kochac sie z 3-4dni po miesiaczce a na chlopca wlasnie w owulacje!
jak znam zycie to bedzie kolejnakobita ale co tam wazne ze bedzie druga dzidzia oby zdrowa :-)

hmmm ja celowałam w córkę a proszę będzie Bartuś :) silniejsze geny męża :)

reklama
WITAM:-)
hehe ja pamiętam jak ja rozmawiałam sobie z kumpela że chcemy się starać o drugą dzidzie i chciałabym aby udała się dziewczynka ale obstawiałam jednak ze i tak będzie drugi synek i hehe przeczucie nie myliło jest Alanek:-D
hehe nie ma na co czekac.... odchowam i spokoj s bardzo chcemy miec synka.... no i corcia bedzie miala z tego korzysci bo bardzo lubi towarzystwo... a jak moj chrzesniak mial pol roku gdy julka sie urodzila i sie spotkali to byl przestraszony a jak zaplakala to on wrzeszczal gorzej i dluzej niz ona:-)
pewnie ja tak samo mam podejście i bym z M szybciej się starała o drugiego bobasa ale jednak Dominis dawał mi czadu ze spanie i sobie pomyślałam że najpierw Dominiś musi "dojrzeć"i potem staranka;-)
daffodill witaj, podejscie masz dobre, razem sie maluchy wychowaja, ale ja bym rady nie dała, nie pisze sie na dzieci rok po roku....
a Ty teraz nie masz rozregulowanych cykli?
Planowanie nie mozna brac na powaznie, to tylko taki wspomagacz, ktory sprawdza sie tylko u Tych co znaja swoje ciało, najpierw odpowiedz sobie na pytanie czy chcecie miec drugie dziecko czy syna? jak to drugie to odpuscie...
W owu jak dziewczyny pisały zwieksza sie szanse na chłopca ale ja tez gdzies czytałam ze jak kobieta wie kiedy ma owu, tzn odczuwa sielne bole jajnikow to u tych rodza sie dzwieczynki? ale ile w tym prawdy to nie wiem..........
w kazdym razie powodzenia............
hehe ja odczuwałam owulke i mam synków:-p
Witam.

Byłam u ginka... Torbiela już nie ma i prawie wszystko jest ok. Piszę prawię bo znów w lewym jajniku jest dużo pęcherzyków i znów moga sie robić torbiele. Ale przepisał mi ginek Duphaston od 17 dc przez 10 dni i problem torbieli będzie rozwiązany. Mam go brać przez 4 miesiące a to wyrególuje mi cykle do 28-30. A ogólnie wszystko jest ok. I ginek powiedział że gdyby teraz te wszystkie pęcherzyki popękały to by były bliźniaki jak nic... tylko że ja w to nie wierzę...mnie już chyba nic dobrego nie spotka. Jest piekna pogoda, wszystko jest piękne a ja mam jakiegoś dołka.... Mam nadzieję że to szybko minie...

.
super wieści nam przyniosłaś:-)kurcze ale się ciesze:-)życze ci tych bliźniaków:-D

PAULA no no dzisiaj usg:-)
ANUFIFI pamiętaj jestesmy z tobą:tak:
Drzewka podlane:-)

Do góry