reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam.
wstałam rano teścik pozytywny @ brak
a ja trzęsę sie jak osika i latam sprawdzać.
proszę Boga oby nie przyszła.:sorry:

reklama
Witam sobotnio
My cały dzionek sami, tz ja i Emek:):)
Tusia dobre wiesci z samego ranca, gratki bo teraz to chyba juz Twoj " teoretyczny pierwszy dzien @" wiec sprawa wyglada jasno, Grataki!!!!!!!!!
tylko mi tu odpoczywaj i zadnego wysiłku:)
No widze ze suwaczek juz odlicza.............................

Ja to sie boje o przedszkole, bo mi babka cos tam mamrotała ze moj młody nie ma 3 lat, tzn rocznikowo ma,ale jest z pazdziernika, jak to jest z tym wiekiem w przedszkolu orientuje sie ktoras? A wszystko przez to ze nie ma mniejsc, rok temu 20 dzieciakow nie przyjeto, mogli stworzyc nowa grupe ale finansow nie maja.
Kinga a Twoj młody nie bedzie miał we wrzesniu 4 latka? prawda on chyba z grudnia, to jak to jest, ale idzie do 4 latkow i nie robia jakiegos nie hallo? Nic Ci takiego nie mowili, ze za mały na 4 latki
ale przeciez w 3 latkach to bedzie miał rok do tyłu?

Miłego............

Ostatnia edycja:
Witam sobotnio :happy:

Tusia to teraz już oficjalne gratulacje!!! :tak: Będzie dobrze!!! :tak:

Kindzia u nas nie było z tym problemu....Kacper jak szedł do przedszkola to też nie miał 3 lat bo kończył w grudniu! Nigdzie nie ma w przepisach że nie mogą przyjąć takiego dziecka które nie ukończyło 3 lat...liczy się rocznikowo! :tak:

Kinga odpoczywaj! :tak: żeby szybciej się zagoiło!

Miłego dnia dla wszystkich!:happy:
Buziaki

Tusiu moje najszczersze gratki!!! Będziesz listopadową mamuśką!!! Jeszcze raz gratuluję!! Niech dzidzia zdrowo się rozwija w brzusiu a ciebie nie męczą dolegliwości ciążowę;-);-)

ps. masz już jakieś???

a również się z wami witam sobotnio...
Melduję że czuje wspaniale, mogłabym góry przenosić... jutro mam impreze rodzinną i dziś będę sprzątać i gotowac...dobrze że mam mamunie to mi jakoś pomoże..

Paula ja pamiętam że Czarek mi się poruszył pierwszy raz 5 maja to był coś 15-17 tydzień. Uczucie było rewelacyjne, najpierw nie wiedziałam co się dzieję... A później się kapłam że to dzidzia się rusza. To takie uczucie jakby mi ktoś " bączka" w brzuch nakręcił... później coraz częściej i częściej aż w końcu zaczoł mi nogi pod żebra wsadzać i robić masaż wątroby hi hi hi... punktualnie o 1 w nocy mnie budził kopniakami pod żebro..Raz nawet go za stópkę złapałam. A jak się urodził to przez kilka miesięcy mi się budził o 1 w nocy... przyzwyczajenie z brzuszka:-D:-D

WITAM:-)
Maluch szaleje w brzuszku co mnie bardzo cieszy :-):-):-)
suuuper:-D
Patrysiu super ze z Bartusiem juz dobrze i szybko wychodzic beda:-)ile juz maly wazy??i najwazniejsze ze wyszedl z tego a jak go siostra karmi to juz nie jest takie wazne:-)
wiesz co jutro do niej jedziemy i dokładnie się dowiem:tak:
Dzieki za kciuki za Emka, przydadza sie, bo dostanie sie do przedszkola to ja wygranie w lotka! Ale czasy:(
Tak niesmiało Wam napisze ze moze zaczniemy staranka w marcu, ale na razie cicho sza........
i ja trzymam kciuki:tak:ps.suuuper tak więc i kciuki za staranka:-)
Gosia, Kindzia na usg ide w 20tc czyli pod koniec marca...właśnie muszę się zapisać..... i chyba na 30 marca się zapiszę to będzie 20tc i 5dni :tak: płeć oczywiście chcemy znać i mamy nadzieję że uda sie podejrzeć ;-) a ruchy zaczęłam czuć w 15-16 tc i narazie są takie delikatne czasami takie bąbelki albo smyranie ale już nie mam wątpliwości że to dzidzia :-)
Co do samopoczucia to różnie bywa chyba bardziej zależy to od pogody, od czasu do czasu zaliczam drzemkę popołudniową :tak::happy:

Właśnie zajadam świeże truskawki :-):-):-)
Zobacz załącznik 209541
Kacper mnie namówił dzisiaj jak zobaczył w sklepie ale ja jak poczułam ich zapach to nie mogłam się oprzeć ;-):tak: co prawda nie są tak dobre jak te w czerwcu ale i tak mi smakują :-p:tak: nie mogę się doczekać tych z ogródka :tak:
to czekamy na usg:-)ojej kobitko ale mi smaka narobiłaś:-pa myślałam właśnie rano o truskawkach:tak:
Witam.
JESZCZE RAZ GRATULACJE :-D:-D:-D

Witam.
GRATULACJE!!!!!! :-)

Kinga a Twoj młody nie bedzie miał we wrzesniu 4 latka? prawda on chyba z grudnia, to jak to jest, ale idzie do 4 latkow i nie robia jakiegos nie hallo? Nic Ci takiego nie mowili, ze za mały na 4 latki
ale przeciez w 3 latkach to bedzie miał rok do tyłu?
U nas Filip od września pójdzie już do 4latków. Będzie miał wtedy 3lata 9mies. U nas jest tak że jak dziecku brakuje do pełnego wieku np u nas 4lat mniej niż 6mies to już zalicza się do czterolatków Filip. No a od września do grudnia to już z górki:sorry: Powiedziała że do trzylatków byłby za mądry :rofl2: heh Fajna wyluzowana babka była wtedy jak byłam na rozmowie.

Dzieki Kinga i Paula
Zobaczymy jak to bedzie:) chyba kwiecien/maj sa listy
Ale plucha, mrzy, pada, jedna wielka ciapa, i jeszcze do tego pudło mi sie popsuło, cos nie hallo z dekoderem, a M w rozjazdach, brrr

Miłego...............

Hejka...
Ja ogarnęłam troche mieszkanko i zaraz zasiadamy do obiadu...dziś mamy biały barszczyk :tak:
u nas naszczęście nic nie pada ale na dworze mokro nieprzyjemnie...nie mogę się doczekać prawdziwej wiosny kiedy trawka się zieleni, wszystko kwitnie i słonko ładnie świeci....ach...

Dzastina cieszę się że dobrze się czujesz :tak: życzę udanej imprezki jutro! :-)

Kinga, Kindzia trzymam kciuki za Waszych przedszkolaków! :tak:

Buziaki babeczki! :happy:

My ostatnio właśnie próbowaliśmy i 3 razy były staranka przed owulką.
ale wątpię aby się udało bo z temperatury wyszło że miałam skok 18 dnia cyklu a ostatnie współżycie było 14dc. więc za dużo czasu... raczej pleminiczki nie dały rady przeżyć :D

reklama
Rzadko zagladam ale jakie tu wiesci....
tusia wielkie gratulacje :)
U nas ogólnie Ok...Maksymilianek wczoraj miesiąc skonczyl..czas tak szybko płynie...pewnie sie nie obejrze a będzie tuptał :)
Troszkę gorzej u starszej pociechy bo coś go choróbsko rozklada...no cóz tak to jest jak dziecko do przedszkola chodzi a poza tym te zmiany temperatur..raz cieplo raz zimno....obawiam sie ze teraz bedzie najwiekszy wysyp chorob wraz z przyjsciem wiosny......No oby NIE...

Paula- Kochanie a jak u Ciebie samopoczucie?
Czytam ze malutkie dokazuje w brzuszku :)))) Z tygodnia na tydzien bedzie intensywniej.. :)
Kiedy masz Usg ....?
Pewnie ciekawa jestes kto tam piętkami smyra w środku :)

Tym czasem zostawiam trochę wiosny :)
wiosna17.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry