reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny!!
Wszystkim dziekuje za opinie odnosnie aut...ja bym chciala jakies sportowe ale ciezko w taki autko 2dzieci wstawic..teraz mam 2drzwiowe i jest masakra...

Dzastina bardzo mi sie Twoj rower podoba...i na linku co dalas jest on 4drzwiowy...a powiedz jak z czesiami drogie sa??

Royanka widze ze Wasze autko to tez smok moj tez pali bardzo duzo min 10l na 100km albo wiecej...paliwo znika w blyskawicznym tepie...chcialabym disla w automacie ale to ciezko cos takiego znalezc:-(

Pyszczku ja daje juz powoli Kacprowi marhewke z jakblkiem bo dzieciaczki na sztucznym mleku po 4mcu zycia juz maja diete rozszezana gdyz samo mleko im nie starcza...ja i tak bardzo niewiele mu daje jeszcze..i nie codziennie...a Ty spokojnie piersia tylko mozesz karmic do 6mc:-)

Bershka a jakie bierzesz modele spacerowek pod uwage z per perego??fajna masz to rogowke pewnie masz duzo miejsca..ja tyle nie mam :-(

a to moja zolta malpa zasypana w sniegu hehe:-)

Załączniki

• moto_0064.jpg
    moto_0064.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Gosiu ja nie mam duzego mieszkania 60m2 ale salon ma 25m2 wiec moze dlatego sprawia takie wrazenie poza tym ja w salonie mam tylko kanapę, telewizor, jedną małą komódkę na dokumenty plus aneks kuchenny ;-) ze stołem.

Dziastinko moja koleżanka ma 4 letnie dziecko i mówi podstawowe słowa i jakoś się tym nie przejmuje. Pycholog dziecięcy jej pomaga i logopeda. Wszystko w swoim czasie a poza tym jak już powiedział MAMA AM to teraz poleca słowka, Syneczek uroczy i jaki tak odmieniec :wściekła/y: Jezu !!!!

Miłego dnia i dziś komisja za 3h :-) nawet nie wiem co na takiej komisji beda od nas oczekiwać. Obym nie musiała dziecka rozbierać :no:

Gosiu nie biorę jeszcze zadnych modelki pod uwagę, musze na spokojnie jeszcze sie porozgladac i poogladac wózki w sklepach

Pati ale ten Maclaren to w formie takiej parasolki chyba jest, nie ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anufifi a Ty nic nie piszesz o domku...mieszkacie juz w nim ? :sorry::sorry::sorry::sorry2:
kochana góre mamy zrobiona ...teraz chłopcy walczą z dołem ...marzy nam sie spędzic tam świeta , ale nawet jesli sie to uda to napewno nie bedzie wykończone na cito ....ale ja nie musze miec wszystkiego na już ...wazne zeby grubsza robota była zrobiona , a pierdólki powoli powoli :)

Wozeczki firmy MacLaren lub Peg Perego to te z gornej połki, cenowo tez, Peg Perego bardzo solidna, MacLarena tez wszyscy chwala, ostanio ma jednak ryse, 4 miesiace temu "wyszła" afera(listopad2009), ze dzieciaki sobie poucinały palce (chodzi o zawiasy ktore sa na wierzchu, nie osłoniete) producent wyprodukował zestaw naprawczy ale pewnie u nas jeszcze go nie ma
"Firma wycofuje z amerykańskiego rynku ponad milion wózków z wadą techniczną. To właśnie ona w 15 przypadkach doprowadziła do zmiażdżenia palców. U 12 dzieci obrażenia były na tyle poważne, że trzeba było im amputować palce"
Niebezpieczne wózki, dzieci straciły palce - Świat - Informacje - portal TVN24.pl - 10.11.2009

Miłego................
mysle ze ptzy rozkładaniu jakiegokolwiek wózka jesli dziecko wsadzi palce w mechanizm to moze byc problem ....nie wiem czy to nie wyolbrzymienie problemu prze konkurencje bo wózek jest rewelacyjny ....

Ja mam bzika na punkcie wózków , miałam ich sporo , czesto wymieniałam i w kwestii wózka nie lubie kompromisów ....
a biore pod uwage..:
-wygode dziecka -czyli wielkość siedziska , rozkładanie na płasko i pod jakim stopniem jest gdy jest maksymalnie złozony do siedzenia bo zdarzył mi sie wózek w którym zeby Tomus prosto siedział musiałam albo cos podkładać , albo z czasem wymyslić patent na wiązanie oparcia ...porażka
-kolejna sprawa to wygoda w rozkładaniu , wyciaganiu z samochodu czyli waga i patenty do rozkładania ....często jeździłam s chłopcami i nie miałam zamairu sie cackać pół godziny z wózkiem ....
- duzy kosz na zakupy ....kolejna dla mnie wazna sprawa ,
- i wskazana jakas tacka do postawienia buteli czy jakis pierdółek ...
- i dobre jakosciowo sciagane pokrycie ....
- a ioczywiscie wygoda w prowadzeniu

i znalazłam taki wózek kupiłam Filipowi , potem mi ukradli i zrobiłam polowanie po całej polsce zeby znależć taki drugi i znalazłam ...
jesli trzeba sie do czegos koniecznie przyczepić to do tego ze nie prowadzi sie tak miękko jak te na pompowanych kołach ...ale to akurat moich chłopcom odpowaiadało ...odpływali :)

to ten wózek
images

dzisiaj chyba sie juz tylko używane kupi ...nie wiem ...
gdybym wiec nie mogła go znalexc a musiała wybrac kupiłabym napewno ten
product_thumb.php

do niego sa takie organizery któe sie wiesza , na butelki , husteczki itd.

No a limuzuna jesli chodzi o wózki to ten
images

no ale tu musi byc auto kombi :) i siła w rekach do włozenia go do auta ...ale prowadzenie ....miód ....dla dziewcka siedzisko jak w pierwszym ...wielkie ....3 latek sie wyspi jak trzeba ...

A z takich wielofunkcyjnych wygodnych lekkich , mało zajmujących miejsce ....

images

ale sie rozpisałam ...ale na ten temat to ja mogę dłuuuugo....

Nie mam , ale jak pojade w sobote do domu to zrobie zdjęcia teraz ich pokoi , Tomus ma podobnie zrobiony jak teraz mieli , bo mi sie bardzo podobał , a Filip ma pasy namalowane ...wyszło rewelacyjnie , widze ze kto przyjdzie to sie podoba

a wózek to Peg perego GT3

naklejki super :)

Dzięki Kochana, bede czekać na zdjęcie i coś podpatrzę od Ciebie a paski są super, kiedyś to pisałam Kindze.

WITAM:-)
A moj syn wczoraj do mnie przemówił.... aż się poryczałam uwierzcie mi!! Był bardzo głodny a ja smażyłam racuszki, podszedł do mnie i pięknie głośno i wyraźnie powiedział " Mama Am" dwa razy powtórzył. Jezu doczekałam się w końcu tego dnia!! Siadłam i płakałam tak sie wzruszyłam. a wiem że to dla nie niektóych dziewczyn nie zrozumiałe, ale ja bardzo przeżywam to że on nie mówi i to jak traktuje go rodzina mojego M. Jak odmieńca... jakby sie go wstydzili... i ciąglę go porównują do innych dzieci. A przecież on jest wspaniały. Mój kochany jedyny i wyjątkowy!!
kochana ja wiem jaka to jest radość jak synek coś powie czy coś zrobi bo i mojemu to cieżko przychodziło a teraz wszystko coraz lepiej wystarczyło że zrobił w jednym kierunku mały kroczek i tak teraz do przodu ze wszystkim:tak:z mówieniem dalej jest cieżej ale już coś tam zaczyna więcej mówić:tak:

Kinga super kanapa !!!!

my kupiliśmy niedawno taką w Agacie

Kubulka śpi a ja mykam do nauki
my teraz kupujemy podobną(2600x2600)ale używaną bo na nową nas nie stać a potrzebujemy dużej rogówki bo jednak zawsze nie ma gdzie usiąść (też my lubimy się rozkładać a dodatkowo synek tez)a do tej co my kupujemy jest jeszcze fotel i puf co nas bardzo zaciekawiła bo jest ładniutka ma funkcje spania i co dobre jest w dobrej cenie i bardzo zadbana:tak:a odbieramy ją tak do połowy marca(becikowe na to idzie dlatego):tak:mam sofe 4 osobową ale hmm jednak jak goście się zebiorą to nie jest to bo i tak trzeba pufy dostawiać itd.bo każdy by siedział na sobie i patrzał praktycznie w twarz:nerd:dlatego chcieliśmy taką dużą(super że ta okazja się trafiła):tak:na początku mieliśmy wielką chętke na taką co ma KINGA no ale jednak potrzebujemy większej pomimo ze tak dużo miejsca tu nie ma i powiem że tak na styk wejdzie i tylko jeszcze pod ścianą szafeczki(tak podłużnie ustawione jak w IKEI )zmieszczą i do tego M stolik fajny zrobi i gra gitara bo to jest pokój gościnny i taki dla nas do spania przyokazji co niepotrzebujemy tu wielkiego rozbiegu a TV na ścianie;-)więc pasuje ok:tak:

ANUFIFI hehe masz takie jak ja zdanie co do wóziów:-Dsiedzisko musi się rozkładać całkiem na leżąco i takie co do siedzenia elegancko czyli te 3 wysokości rozkładania musi być:tak:duuży kosz(ja to zawsze ful mam w niego powkładane)dobrze się prowadzić lekki i szybko składac i rozkładać no i miejsce na butelke:tak:;-)a co do podłoża twardego hmm no te spacerówki takie mniejsze kółka nie są pompowane i ciężko znaleźc aby jeździły jak te duże wózia na kołach pompowanych ale jak i u ciebie mojemu synkowi to nieprzeszkadzało a spał w nim elegancko(całe moje obejście po mieście zrobienie zakupów tak wygodnie mu było):tak:

Witam :-)
Życzę Wam miłego dnia :tak: my teraz zmykamy do sklepu i na spacerek więc później napisze więcej :tak:
Dostałam dzisiaj tajemniczą kopertę od koleżanki z napisem "nie otwierać przed 4 marca" :eek: rany jak ja wytrzymam tydzień! :-p

Bershka trzymam kciuki za komisję! Powodzenia! :tak:chociaż jestem pewna że to tylko formalność :tak:

Pozdrawiam Was dziewczynki :happy:
Buziaki

Czesc cioteczki!
Alanek drzemie, Maciejek w przedszkolu, maz na balkonie ustawia satelite-mam troszke spokoju:-D

Pyszczku, Gieoska-ja Alankowi planuje wprowadzac inne jedzenie juz od 5go a najpozniej od poczatku 6go miesiaca zycia, bo jak wroce do pracy bedzie mi latwiej. A tak mialabym problem. Niby na piersi dopiero po 6miesiacu rorszerza sie diete, ale roznie z tym jest. Na butli po 4tym. Maciowi wprowadzalam pierwsze soczki jak mial skonczone 4, a deserki jak skonczone 5miesiecy-ale on byl na cycu+butla. Zreszta, te wskazowki ciagle sie zmieniaja, jak wprowadzanie glutenu np.

Ryba Kochana Ty moja! Umknelo mi najwazniejsze i dopiero dzis doczytalam Twojego posta!!! Gratuluje Rybenko upragnionej ciazy!!! Spokijnych najblizszych miesiecy zycze!!! A to, ze inaczej sie czujesz...tak jak mowia-kazda ciaza inna-u mnie tez sie sprawdzilo:tak::-). Ale dzieki temu mysle, ze terat ta Twoja bedzie bezproblemowa!!! Tak sie ciesze!!!

Dziewczyny, te samochody o ktorych piszecie, sa naprawde fajne! Ciezki wybor przed nami:-(

A ja mam dzis troche rozwalony dzien przez obecnosc meza w domu. Ciesze sie bardzo, ze jest(bo w weekend go nie bedzie znowu), ale...chyba rozumiecie;-)

reklama
zaglądam życzyć Wam miłego dnia.
U mnie okej, dziś rano byłam jeszcze na badaniach i zastrzyku oczywiście tyłek już mnie boli zrosty mi się robią:-( to dopiero 4 za mną.
Dziś czekamy na lampę z ikei bo kupiliśmy sobie od razu. No i jeszcze fotel będziemy niedługo kupować też. A w marcu jeszcze tylko malowanie i czeka nas przeprowadzka na 4dni conajmniej do teściów. Duży pokój będzie całkowicie wyłączony z użytkowania.
I poniżej zdjęcie bo chcemy taki właśnie obraz sobie kupić do pokoju:)

Pozdrawiam was! :)

Załączniki

• obraz.jpg
    obraz.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry