reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziękujemy

Dziastina Czaruś taki pucuś w wieku Kubuli a mój taki chudziutki :sorry: ale ja go jeszcze utuczę :-D
dzwoniłam dzisiaj na oddział do Krakowa w sprawie tych naszych kupek i rozmawiałam z dietetyczką. Wszytko mi dokładnie wytlumaczyła. Te kupki śmierdzące i ziarniste to nic innego jak zaparcia przez kleik ryżowy, który Kubula dostawał od jakiegoś czasu do mleka. Zalecenia: co 2 karmienie z kleikiem kukurydzianym z Nestle. Kazała mi również do zupki dodawać 1 łyżeczkę na 100ml oliwy z oliwek podczas gotowania czyli nie do zimnej wody. Efekt powinien być po około 3 dniach. Dzisiaj Kubula już dostał taką zupkę. Z takimi wielkimi "oczkami" :-D dziecko w tym wieku jak mi tłumaczyła powinno już dostawać coś z tłuszczykiem. A, ze ja muszę gotować osobno zupkę na jarzynach i osobno mięsko to nic tłuszczu w niej nie ma.

No dobra to tyle w razie gdyby któreś dziecko miało podobny problem. Kubula mi już śpi 3h :szok: idę go budzić bo czas do przedszkola po drugie dziecko :-):-)

pa

reklama
Witajcie :-)

Patrysiu najwazniejsze że Bartuś jest juz pod dobra opieką, na pwno wszystko skończy się dobrze i niedługo siostra będzie mogła go tulić ile dusza zapragnie :tak:

Kinga ja też mam Sony Alpha 300 ;-)

Bershka ale super Kubulek wygląda w tym chodziku! odjazd :-)

Gosiu a dlaczego w ogóle ksiądz miałby odmówić udzielenia chrztu???:eek:

A nasze chłopaki, tzn mój i Gosi kończą dzisiaj 3 miesiące!!! :-):-):-)

Miłego dnia wszystkim!

Jolu chodzik widać Kubusiowi bardzo się spodobał:)
Puszczku no to miło mi że też masz ten model ;) No i rzeczywiście wasi synkiowie kończą po 3miesiące!!!! fajnie :-) buziaczki dla szkrabków

Ja dziś robiłam zupę kapuścianą. Jeszcze się tam dusi.. z mężem ostrą dietkę trzymamy.
Zaraz mykam kupić Filipowi jakieś kapcie porządne bo lata mi na skarpetach co mnie wkurza :dry: ile on już kapci miał.... i żadne mu nie pasuję:confused2::sorry:

Ach dzwoniliśmy w sprawie naszej rogówki, będzie dopiero w poniedziałek za tydzień.

Miłego popołudnia życzę

Kinga , moje chłopaki lataja tez w skarpetach , ale poniewaz ja nienawidziłam pantofli to ich nie zmuszam , sama nawet nie ma hehe...
za to mam bzika jesli chodzi o podłoge....musi byc idealnie czysta :):-D:-D:-D

Nie ma nic piękniejszego na świecie jak uśmiech dziecka.... Widać że Kubuś zadowolony... pyszczek mu się cieszy... słodziak taki... ach całować szkraba tylko!!! Mój Czarek też miał chodzik i wcale nie ma problemów z kręgosłupkiem...Jak zaczynał chodzić to udawało mu się przemieszczać tylko do tyłu... jak rak:-D:-D:-D na załączonym zdjęciu Czarek miał 7 miesięcy:tak::tak:
ja mam taki sam tylko kremowo niebieski a te zabawki to tak jak u ciebie żółto zielono niebieskie:-)

KINGA troche długo musicie czekać:confused2:

Anufifi wiesz u nas to wszyscy bezkapciowi jesteśmy wręcz he:) No ale On jednak jest jeszcze mały no nie.. do 4lat to tak nie widać u dziecka zniekształceń stóp ale potem może być już problem.. chciałabym temu zapobiec wiadomo jak to rodzic. Chce dobrze.. No ale też mu kapci na taśmę do nóg nie przykleję no nie..
Pogadam z nim może zrozumie czemu mamusi tak zależy aby nosił kapcie:sorry:
a co do podłóg to ja cenię sobie czystość of course:) jak pojawił się Filip to już wogóle co dziennie latam ze szmatą..

Patrysia no długo! równe 3tygodnie!:confused2: chociaż miałam nadzieję że dostarczą wcześniej ale cóż...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja po wizycie:tak: Wszystko oki, wyniki superowe. Za tydzień mam pójśc na KTG i z wynikiem do lekarza (tylko wynik pokazac) jeżeli do tego czasu nie urodzę..:eek::-D Tak gin powiedział:tak: A jak nie urodzę to wizyta normalnie 2 marca:tak::biggrin2: Także.. trochę się ruszyło.. może z tydzień Tomasz jeszcze posiedzi;-):biggrin2: Termin mam na 6 marca więc już coraz bliżej..;-)

Patrysiu teraz to tylko lepiej będzie z Bartusiem i Madzią:tak:

Dziewczyny przedstawiam wam moje kochane malenstwo:-)

Załączniki

• img005.jpg
    img005.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Do góry