reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
ja posiadam lustrzankę sony alpha 300 Sony Alpha 300 z ob. Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 - 2 399,00 - Aparaty cyfrowe - e-Fotojoker
jestem z niej zadowolona. I dla początkujących szczególnie polecam. Miałam ją okazję wykorzystać w naprawdę wielu sytuacjach i nigdy mnie nie zawiodła.
Zalety A300:

1. Znakomity Live View wszystkie Canony, Nikony i Olympusy, z wyjątkiem E-330 Olympusa wypadają z konkurencji przy A-300. Jest to jedyny na rynku, poza E330 i innym modelami Sony z serii A powyżej A3xx, w którym Live View daje się bezproblemowo załączać i przy którym zachowane jest działanie szybkiego autofocusa opartego na detekcji fazowej.
2. Całkiem dobra dynamika (ciut większa niż w Nikonach D80 i D60, a są to bardzo dobre aparaty dla zaawansowanych amatorów), czyli zdolność rejestrowania obrazów o dużej rozpiętości tonalnej - mniejsze niż w kompaktach przepalenia do białości nieba, nieco więcej szczegółów w cieniach.
3. Dobry układ antywstrząsowy działający przy każdym obiektywie
4.Średni, jak na dzisiejsze lustrzanki, ale jak na cenę aparatu, bardzo mały szum - do 400 ISO - bez problemu, 800 ISO - troszkę widać, 1600 - bardziej.
Ponieważ moje fotografowanie robione jest w połowie zawodowo niedługo zmuszona będę z mężem na zmianę aparatu zwłaszcza gdy otworzę własne studio:)
wtedy już na pewno będzie to coś z tych modeli: Nikona D90 lub D300, lub D700 lub D3X lub któregoś Canona MKIII lub MKII
5. Aparat A-300 pobiera bardzo mało prądu -akumulator zasilający, w pełni naładowany, wg wytwórcy wystarczy na 500 zdjęć, ja na jednym ładowaniu regularnie robię 750 - 800 zdjęć, w tym 15 - 20 % z fleszem.
6. Przy fotografowaniu ludzi znakomicie zdaje egzamin tryb seryjny! :tak:

Aparat bardzo dobry mamy go już dosyć długo:)

Pozdrawiam

Dzień dobry :-)
Ja się tylko witam bo jemy śniadanko i ruszamy zaraz na zakupy :tak:
Zatem życzę Wam dziewczynki miłego dnia :happy:

no i mam pecha ....przesuneli mi zabieg na 25 marca ...jestem wściekła
Aniu bardzo mi przykro :-( kurcze człowiek się już nastawi psychicznie a tu tak potem nim przesuwają :-( ale w każdym razie to już niedługo i będziesz miała to za sobą!!! Trzymam kciuki!

Buziaki

WITAM:-)

Dziękuje za kciuki miłe słowa jesteście kochane:-)

Z Bartusiem jest lepiej bynajmiej mogła siostra go wziąś wczoraj na ręce:-)nadal leży w inkubatorku i pewnie troche polezy:sorry:nie może narazie karmic go cycusiem bo tylko raz go wzieła na rąćzki i nie wiem jak bedzie dalej:sorry:jest śliczniutki cała moja siostra :-Dmaleńki ale da rade bo dzielny z niego chłopaczek:-)
Najgorsze jest to ze gdyby nie wzieli szybko moją siostre na porodówke to maluszka by nie było wśród nas:-(okazało się ze siostra miała taką infekcje(krew z wodą dużo się lało a oni myśleli że to wody odchodzą:eek:)że gdyby dłuzej posiedział Bartuś w brzuszku by zmarł:-(dlatego szybko na porodówke i przez to jest tak jak jest:-(
Ale idzie ku lepszemu :tak:tyle dzieciaczków się nacierpiało i dało rade to i Bartuś da rade:-)

KIKI slicznotka z córci:-)

Witajcie dziewczyny!!

Kiki bardzo sie ciesze ze z coreczka juz lepiej:-)a zdjecia rewelacja bardzo mi sie podoba Ta Twoja mama coreczka:-)

Patrysiu super ze z siostra i jej synkiem sie wszystko dobrze zakonczylo:-)napewno maluszek szybko nabierze sil:-)

Pyszczku ja tez chcialam chrzcic w marcu ale chyba przelozymy to na kwiecien-maj jak sie troche cieplej zrobi...poza tym nie spieszy nam sie do chrztu bo pewnie znowu bedziemy miec problemy z zalatwieniem wszystkiego tj bylo z Maja:-( a przeciez ksiadz nie ma prawa odmowic chrztu dziecku prawda??i ja tez nie bede dla Kacpra kupowac do chrztu garniturka...

Bershka slicznie Kubus wygladal podczas chrztu:-)a ta jego karnacja cudo:-)

Paula pochwal sie brzusiem:-)

co do chodzika to Maja tez miala ale ona nie siedziala w nic cale dnie tylko ok godz dziennie...a latala w nim po calym domu a dotego jak sie wycwanila to jak byl prod to cwaniara mala umiala podniesc sobie chodzik przez prog i dalej jazda:-)
Buziaki babeczki:-)

reklama
Nie ma nic piękniejszego na świecie jak uśmiech dziecka.... Widać że Kubuś zadowolony... pyszczek mu się cieszy... słodziak taki... ach całować szkraba tylko!!! Mój Czarek też miał chodzik i wcale nie ma problemów z kręgosłupkiem...Jak zaczynał chodzić to udawało mu się przemieszczać tylko do tyłu... jak rak:-D:-D:-D na załączonym zdjęciu Czarek miał 7 miesięcy:tak::tak:

Załączniki

• chodzik.jpg
    chodzik.jpg
    46,9 KB · Wyświetleń: 38
Do góry