reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie Kobietki!

Dzastina...brak slow...Tulam Cie mocno...:-:)-:)-(

U mnie powolutku do przodu. Z chlopakami w domu sama ale daje rade. Na bb nie zagladam, bo rzucilo mi sie cholerstwo teraz na drugie oko, i oba mam zalzawione. Ciezko pisac a tym bardziej czytac. Ale na lewym chociaz opuchlizna zeszla, po tygodniu, ale dobre i to. N prawym stan zapalny ale bez opuchlizny. Jurto sprobuje znalezc lekarza co by mnie przyjal na dniach, jak nie minie...wygladam jak wampir! Ale jeden plus-czerwone bialka podkreslaja pieknie moj zielony klor oczu, hahaha:-D:-D:-DNa dwor nie wychodze bo boje sie zawiac oczy, wiec moich zuchow weranduje przy balkonie. Trzeba sie hartowac, bo Alanek zaraz skonczy 2 miesiace, a na spacerkach byl tylko kilku:baffled::-:)-:)-(

(...)

Dziewczyny mam pytanko, czy któraś z Was używa/ła takiego leżaczka/bujaczka dla dziecka? Zastanawiam się nad zakupem ale czytałam że dziecko nie powinno przynajmniej do 6go miesiąca życia przebywać długo w takiej pozycji w leżaczku, z drugiej strony taki sprzęt chyba ułatwia życie. Jakie są Wasze opinie?

(...)
Pyszczku, przy Maciusiu nie mielismy kasy ani chetnych aby nam sprezentowali bujaczek i Macius byl wciaz w foteliku samochodowym-kolysce. Teoretycznie dziecko nie powinno byc w takiej pozycji dluzej niz 2godz na dobe, ale Macius byl dluzej i jest zdrowy. A pomoc swietna. Teraz mamy z FP ten 3w1 do 18kg, i Alanek chetnie tam siedzi. Tak by ciagle byl przy cycusiu, a tak to nietaz sie oszuka i jak zasnie jedzac to go przekladam do tego lezaczka. A jak cos robie w kuchni a on sie w lozeczku drze(nie lubi tam byc) to mi towarzyszy i jest ok. Ja polecm:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Oto kilka fotek z dzisiejszego spacerku :happy2:

w1.jpgw2.jpgw3.jpg
w4.jpgw5.jpgw6.jpg
w7.jpgw10.jpg

Ostatnia edycja:
Paula.. Focie super :-)
Tusia..przykro mi ale wiesz na czym stoisz teraz :tak:..i to potwierdza ze test owu pozytywny NIE oznacza ciazy :tak: Kochana trzymam kciuki mocnoo za staranka ;-)
Dzastina .. Bardzo mi przykro :-(.. wiem ze jest Ci ciezko ..ale nie mozesz sie poddawac.. mysle ze powinnas isc do ginka i sprawdzic czy sie wsiooo oczyscilo samo .. jak sie samo oczyscilo to mozesz juz sie starac w nastepnym cylku a nie czekac jak pisze Żabka 3 miesiace.. 3 mies trzeba odczekac jesli był zabieg..wiec glowa do gory :tak:W koncu musi sie nam Wszystkim udac ;-)
Honia.. podpisuje sie pod Toba :tak:pieknie to napsialas :-) nie wiem czy znalazlas odpowiedz jak pytalas kiedy mozna sie spodziewac 1 @ po .. ;-)
Bershka .. i pod Toba sie podpisuje .. że nie ma co kombinowac ..bo i tak bedzie co Bóg da :tak:
Royanna .. Buziaki ;-)
Kinga .. TY sie starasz 13 cylk? ale nie serduchowalas w owulke? ani dzien przed? .. bo z tego co pamietam na dziewczynke polujesz ?:tak: a nie myslalas zeby pojsc na calosc ? .. po co za kazdym razem łzy wylewac ? ;-)

POZDRAWIAM WSZYSTKIE .. I KAZDA Z OSOBNA !!!:tak:
Buziaczki Dziewczynki :))

Witajcie Kobietki!

Dzastina...brak slow...Tulam Cie mocno...:-:)-:)-(

U mnie powolutku do przodu. Z chlopakami w domu sama ale daje rade. Na bb nie zagladam, bo rzucilo mi sie cholerstwo teraz na drugie oko, i oba mam zalzawione. Ciezko pisac a tym bardziej czytac. Ale na lewym chociaz opuchlizna zeszla, po tygodniu, ale dobre i to. N prawym stan zapalny ale bez opuchlizny. Jurto sprobuje znalezc lekarza co by mnie przyjal na dniach, jak nie minie...wygladam jak wampir! Ale jeden plus-czerwone bialka podkreslaja pieknie moj zielony klor oczu, hahaha:-D:-D:-DNa dwor nie wychodze bo boje sie zawiac oczy, wiec moich zuchow weranduje przy balkonie. Trzeba sie hartowac, bo Alanek zaraz skonczy 2 miesiace, a na spacerkach byl tylko kilku:baffled::-:)-:)-(
ojej no to życze aby wszystko się tam dobrze zrobiło:tak:
super zdjątka no i kurcze jak zdrowo bo i jodu czystego się nawąchacie:-)a teraz jest dużo go więcej niż latem;-)

Pyszczku, przy Maciusiu nie mielismy kasy ani chetnych aby nam sprezentowali bujaczek i Macius byl wciaz w foteliku samochodowym-kolysce. Teoretycznie dziecko nie powinno byc w takiej pozycji dluzej niz 2godz na dobe, ale Macius byl dluzej i jest zdrowy. A pomoc swietna. Teraz mamy z FP ten 3w1 do 18kg, i Alanek chetnie tam siedzi. Tak by ciagle byl przy cycusiu, a tak to nietaz sie oszuka i jak zasnie jedzac to go przekladam do tego lezaczka. A jak cos robie w kuchni a on sie w lozeczku drze(nie lubi tam byc) to mi towarzyszy i jest ok. Ja polecm:tak:

Ja tez młodszego w foteliku trzymalam i chlop jak dąb..
Pyszczku ja mysle ze lepiej tyle nie czytac ;-) tylko isc za swoja potrzeba i glosem serca.. :tak:A ten lezaczek co i Royanka o nim pisze FP 3w1 jest naprawde super i mysle ze cena zla tez nie jest .. wiec sie zastanow :tak:

Pajka... ja tylko slyszalam ze lepiej nie farbowac wlosow Henna.. rozjaśniać można bez problemu i ja w obu ciążach to robiłam .. mysle ze najlepiej nie popadac w paranoje .. bo jakby przyszlo co do czego to by sie okazalo ze niczego nie mozna kobiecie w ciąży :-)

paula sliczne fotki..macie super urlop i dka kacperka super powietrze..ale sniegu nie macie az tak uzo..u nas tyle sniegu ze szok..10 lat tu mieszkam i nigdy nie bylo tyle sniegu..

royanna ciekawe co z twoimi oczkami biedulko..byle jakis lekarz cie przyjal..moje dzieciaczki tez nie lubialy lozeczka tak jak twoj ALANEK wszedzie bylo dobrze byle nie w lozeczku a najlepiej u mamy na rekach..taka byla moja trojeczka i derya 4 i tez taka sama..

PYSZCZKU zapomniałam napisac ja tez mojego Dominisia we foteliku trzymałam i tak sobie w nim bujałam a jak już był starszy taki do siedzenia to tą rączke przekładałam że sobie tak siedział hehe i zdrowy chłopczyk z niego :-)i teraz też bede fotelika uzywała bo tak kasy teraz szkoda na te bujaczki a ostatni maluszek nasz ...ps.z tym że ja miałam poduszeczke włożona we foteliku ta od łóżeczka z pościelą jak się kupuje skoro nie była potrzebna do spania to ją wziełam do fotelika i tak sobie siedział na niej we foteliku;-)
SYLWIA hehe no tak serduszkujemy serduszkujemy(tylko wczoraj nie bo jakaś mega śpiąca byłam)no ale narazie jak widac nie pomaga no chyba tyle że właśnie coś tam z czopika leci a wcześniej miałam śluz po serduszkowaniu że sama woda mi leciała(co szczerze myśleliśmy ze to wody)ale myśle że powoli ta szyjka się szykuje:tak:

Kochane staraczki pamiętajcie Nowy Rok nowe nadzieje nowe marzenia i KCIUKI MOCE uda się każdej!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Kinga .. TY sie starasz 13 cylk? ale nie serduchowalas w owulke? ani dzien przed? .. bo z tego co pamietam na dziewczynke polujesz ?:tak: a nie myslalas zeby pojsc na calosc ? .. po co za kazdym razem łzy wylewac ? ;-)
Tak 13ty.... Zaczęliśmy w sierpniu 2008 i do kwietnia 2009 nic się nie udawało... Zrobiliśmy przerwę na lato i od października 2009 zaczęliśmy starania na nowo... Tak mija więc łącznie już 13 miesiąc naszych starań.
Wiesz... my na dziewczynkę to celowaliśmy wczesniej a teraz to już co Bozia da. Serduszkujemy różnie... były różne cykle... co dziennie... co drugi trzeci dzień... w owu przed owu... z testami owu, z mierzeniem temp... I nic nie wyszło z tego.
Teraz nie liczę nic, nie sprawdzam poprostu żyję i funkcjonuję normalnie bo mamy już z mężem dosyć. A kochamy się normalnie kiedy tylko mamy na to ochotę jak to normalnie powinno wyglądać w związku. I co ma być to będzie. Czekamy...

Pozdrawiam

Do góry