reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam z rana niewyspana

wieczorami mam takie mdłości że szok :eek: zaczyna się tak koło 20....wczoraj to myślałam że z 5 razy polece do kibelka a tu nic tylko mnie tak męczyło
w sumie to lepiej niż by mnie rano męczyły bo wtedy nie wiem jak ja bym do pracy jeździła :confused2: a chcę popracować do 18 grudnia...jeszcze 2 i pół tygodnia :tak:
mój M biedny bo nie możemy się teraz nawet poprzytulać :sorry: musi czekać do weekendu to może rano się coś uda ;-)

Joanna no własnie chodziło mi w stytuacji starania się o dzidzie bo inaczej to rewelacja ;-)

Dzastina coś ta @ nie przychodzi! który to dzień cyklu u Ciebie? zobaczysz że szybko minie i od razu samopoczucie się poprawi, przyjdzie nowy cykl i nowe nadzieje, wkońcu się uda, napewno!!! :tak: tylko nie możesz sie poddawać bo nigdy nie wiedomo kiedy przyjdzie czas na Twoją fasolkę! :tak:

Pyszczku dobrze że byliście u lekarza....życzę aby to sie unormowało i niepotrzebne były dodatkowe badania. Napewno wszystko jest wporządku tylko Sebuś tak poprostu ma i niedługo minie! Buziaki dla Was!

Pozdrawiam Was dziewczynki i życzę miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
i ja sie witam z rana....wczoraj miałam tyle pracy że nie miałam nawet czasu wypic herbatki ....

Kochane starające się posiadam świeżą dostawę niebieskich bobotestów tych najczulszych wykrywających w 10 dni po owu , w cenie 12,50zł
Sprawdzonych przez nasze koleżanki ( u mnie wskazywały w 9 dniu bladziocha), jesli byście chciały dawajcie znać .Mam nadzieje że będą wam przynosić szczęśliwe kreseczki .

to ja robie kawkę :)

Nadia- u mnie takze gin zaobserwowal miekką szyjkę ale nie pamietam dokladnie ktory to byl tydzien ciązy.tez jakos 25 moze nawet wczesniej!!!!
puki co zdarzaja sie napięcia podbrzusza i biorę nospę...oczywiscie zalecenie mam odpoczywac i nie forsowac sie ale bywa u mnie z tym bardzo rożnie...tym bardziej ze cięzko jest sie polozyc na poł dnia mając w domu szalonego 3- latka!!!!!

w pierwszej ciązy szyjkę mialam twardą ale w polowie 7 miesiaca zrobilo mi sie rozwarcie na 2cm i dziecko bylo bardzo nisko osadzone....kazdy jeden gin jaki mnie badał mowil ze nie dotrwam do terminu.....urodzilam dokladnie dzien przed terminem i wszyscy byli bardzo zdziwieni!!!!!
Dlatego nie ma co panikowac ale oszczedzac sie trzeba......
!
Dziękuje za pocieszenie:tak:Dałaś mi nadzieje,że nie urodzę teraz(26tc) Oszczędzam się ile mogę, to jest moje pierwsze dziecko więc jest łatwiej bo nie mam innych obowiązków:-D Będzie napewno dobrze! Ja słyszałam,że w drugiej ciąży miękka szyjka częściej się zdarza bo już jest ona rozciągnięta i to aż tak niepokoi;-)

czesc dziewczynki!
my juz na nowym domku i nie mialam neta!

WIELKIE GRATULACJE DLA PYSZCZKA, ROYANKI I GOSI!!!!!!!!!
MACIE CUDNYCH SYNKOW!!!!!!!!!! UCALUJCIE OD CIOCI :)

oraz

OGROMNE GRATKI DLA PAULI! BARDZO SIE CIESZE Z TWOICH DWOCH KRESECZEK!!!!!!!!

u nas ok, mala rosnie. wazy juz ponad 2100 wiec kawal kluchy ;-)
ja sie czuje dobrze, mam nadzieje ze tak zostanie!

pozdrawiam wszsytkie dziewczynki!!!!!!!!!!!!
lece Was troche poczytac!

I ja sie witam z rana:))))
Dziś znowu jakas snieta jestem ale moze to tylko teraz i przejdzie mi.
Synek w przedszkolu, mąz w pracy a ja chyba zaraz sobie legnę na troszke ..tylko pranie musze wstawic.
Ogólnie czuje sie super...moja mama sie ze mnie smieje ze mam tyle energii :-D:-D:-D:-D
Obsluguje cały dom....jak sprzataczka, kucharka i kelnerka na etacie :))))
Kladę sie do łóżka i czuje ze roznosi mnie energia...

Ubranka dla Maksiulka wyprane mam juz do 6 miesiaca:-D
...jak nic "wije gniazdo" !!!!!

Gdybym tylko mogła to codziennie rano bym biegała...no ale wiecie...nie chce dziecka zgubic......u nas w domku prace trwaja a ja chetnie poszla bym np podlogi pomóc klaść czy coś....:-D:-D

Dobra babeczki
buziam kazdą z Was..ide coś szamnąc bo jeszcze nie mialam okazji!
buuuuuuuuuuuuuuuzia

WITAM:-)
wieczorami mam takie mdłości że szok :eek: zaczyna się tak koło 20....wczoraj to myślałam że z 5 razy polece do kibelka a tu nic tylko mnie tak męczyło
w sumie to lepiej niż by mnie rano męczyły bo wtedy nie wiem jak ja bym do pracy jeździła :confused2: a chcę popracować do 18 grudnia...jeszcze 2 i pół tygodnia :tak:

ojej wiem jak to meczy i to na wieczór bleeeee:cool:ale wytrzymasz wszystko dla fasolinki:tak:
czesc dziewczynki!
my juz na nowym domku i nie mialam neta!

WIELKIE GRATULACJE DLA PYSZCZKA, ROYANKI I GOSI!!!!!!!!!
MACIE CUDNYCH SYNKOW!!!!!!!!!! UCALUJCIE OD CIOCI :)

oraz

OGROMNE GRATKI DLA PAULI! BARDZO SIE CIESZE Z TWOICH DWOCH KRESECZEK!!!!!!!!

u nas ok, mala rosnie. wazy juz ponad 2100 wiec kawal kluchy ;-)
ja sie czuje dobrze, mam nadzieje ze tak zostanie!

pozdrawiam wszsytkie dziewczynki!!!!!!!!!!!!
lece Was troche poczytac!
no kobitko ja się martwiłam juz:sorry:ciesze się że wszystko jest dobrze że malutka zdrowo rośnie oby tak dalej:tak:

witam.
mam swoje wyniki awidność toxoplazmozy
wynik 0.6.
<0.3 -niska awidnośc
0.3-0.39-graniczna awidność
>=0.4-wysoka awidnośc
index o wartości równej lub wyższej 0.3 umożliwia
wykluczenie bieżącej infekcji i świadczy,że zakażenie
nastąpiło w okresie powyżej 4 miesiecy
Rozumiecie coś.PAULA może pomożesz.to jednak wychodzi że to
było przyczyną P czy nie?:eek:
A i jeszcze progesteron robiony 20dc.11.4 ng/ml