reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Patrysiu przezorna jesteś :tak: ale obyś nie musiała jeszcze korzystać z tej torby :tak: też mi sie wydaje że niepotrzebnie przerwałaś branie tego scopolanu no ale teraz to juz trudno...może gin wznowi Ci ten lek i będzie dobrze! :tak: trzymam kciuki!

Pyszczku dopiero pierwsza kąpiel? :-) ja pamiętam że Kacperka kąpaliśmy codzinnie :tak: i też w kąpieli był grzeczny a przy ubieraniu krzyczał bo już się cyca nie mógł doczekać :tak:
co do cycuchów to normalne że napoczątku sa nabrzmiałe :tak: potem wszystko się normuje i produkujesz tyle mleczka ile Sebuś potrzebuje :tak:najwazniejsze że Sebuś się najada :tak:

Maleńka mi piersi w ciąży się powiększyły i te kółka wokół brodawek miałam takie wielkie potem wróciły do normy chociaż mój M twierdzi że po ciąży (po karmieniu) piersi mi zmalały ;-) ale może się przyzyczaił do tego jakie były w ciąży :-D no i teraz już nie są takie spężyste jak kiedyś jednak synuś je wyciągnął troche;-)

reklama
Paula a co to za news z tym laptopem na kolanach :-D no coś Ty! To tak samo jak mówią że facet nie powinien nosić obcisłych slipek lub bokserek bo plemniki po wpływem ciepła robią się słabsze a nawet giną. A laptop grzeje od wiatraczka.
Ale dla mnie to wogóle śmieszna sprawa
tak samo jak z tym że ból piersi przed @ oznacza że nie było owu.
To moje zdanie:))

no ja nie wiem na ile to prawda na ile bajka ale słyszałam o tym nie raz nawet w telewizji :confused2: ponoć plemniki giną w wyższej temperaturze!

Paula a co to za news z tym laptopem na kolanach :-D no coś Ty! To tak samo jak mówią że facet nie powinien nosić obcisłych slipek lub bokserek bo plemniki po wpływem ciepła robią się słabsze a nawet giną. A laptop grzeje od wiatraczka.
Ale dla mnie to wogóle śmieszna sprawa
tak samo jak z tym że ból piersi przed @ oznacza że nie było owu.
To moje zdanie:))

Ogólnie rowerzyści i osoby, u których istnieje możliwość podgrzania jąder mają problem z płodnością.
Podaję link do ciekawego artykułu, to jest tłumaczenie z bardzo dobrego, medycznego serwisu New Scientist:
Panowie, uważajcie! Laptop obniża płodność - Bankier.pl
buziaki

Maleńka mi piersi w ciąży się powiększyły i te kółka wokół brodawek miałam takie wielkie potem wróciły do normy chociaż mój M twierdzi że po ciąży (po karmieniu) piersi mi zmalały ;-) ale może się przyzyczaił do tego jakie były w ciąży :-D no i teraz już nie są takie spężyste jak kiedyś jednak synuś je wyciągnął troche;-)

jejku było by cudownie gdyby i mi kiedyś zmalały !!!!:tak::tak::tak::tak::tak:
tylko mój mąż pewno był by średnio zadowolony:eek::eek::eek:

Kinga ja słyszałam o obniżeniu płodności lub czasowej bezpłodności z powodu obniżenia speriogramu z powodu przegrzania- zbyt wysokiej temp dla jajeczek :tak:
Ogólnie wiadomo że mężczyźni nie powinni nosić zbyt obcisłej bielizny i trzymać "sprzętu" w zbyt wysokiej temp bo to źle wpływa na plemniki- ich produkcję i żywotność :tak:;-) oglądałam nawet kiedyś program w telewizji o tym:tak: więc chyba coś w tym jest:tak::tak:

no ja nie wiem na ile to prawda na ile bajka ale słyszałam o tym nie raz nawet w telewizji :confused2: ponoć plemniki giną w wyższej temperaturze!

Paulo bo to jest prawda, wiem po ukończyłam studia na Akademii Medycznej i mieliśmy zajęcia z biochemii, fizjologii, anatomii itp. Na każdych zajęciach wykładowcy uczulali nas na laptopy. Na endokrynologii babeczka mówiła nam, że problemy z płodnością dotyczą 30% młodych osób, część z nich to stres, zaburzenia hormonalne oraz zapominanie o nieprzegrzewaniu krocza:)

Paulo bo to jest prawda, wiem po ukończyłam studia na Akademii Medycznej i mieliśmy zajęcia z biochemii, fizjologii, anatomii itp. Na każdych zajęciach wykładowcy uczulali nas na laptopy. Na endokrynologii babeczka mówiła nam, że problemy z płodnością dotyczą 30% młodych osób, część z nich to stres, zaburzenia hormonalne oraz zapominanie o nieprzegrzewaniu krocza:)
od dzisiaj mój M kąpie sie tylko w zimnej wodzie ;-);-);-):-D:-D:-D

Dobra dziewczynki zbliża się 15 więc ja zmykam do domku :tak::tak::-)

Do napisania....Buźka!

Paula tak dopiero była wczoraj pierwsza kąpiel, do tej pory codzienna wieczorna "toaleta" czyli odświeżałam Sebulka całego płatkami namoczonymi w wodzie. Dlatego tak wyszło bo M późno kończył pracę a ja się bałam sama pierwszej kapieli :sorry: Obawiałam się zamoczyć pępuszka i w ogóle. A razem wczoraj sprawnie nam poszlo i M nawet paznokietki Sebusiowi obciął :-D
Masz rację najwazniejsze że Sebuś się najada :)

Maleńka :-):-):-)

Mnie się trochę piersi powiększyły, tzn stały się pełniejsze, ale nie jakoś bardzo ;-)

Idę zjeść obiadek, a potem może drzemka :)

Pozdrowionka dla wszystkich !

Ogólnie rowerzyści i osoby, u których istnieje możliwość podgrzania jąder mają problem z płodnością.
Podaję link do ciekawego artykułu, to jest tłumaczenie z bardzo dobrego, medycznego serwisu New Scientist:
Panowie, uważajcie! Laptop obniża płodność - Bankier.pl
buziaki
Całkiem możliwe że ciepło szkodzi plemnikom :tak:
Mój mąż nie ma na szczescie takich problemów a po drugie to laptopa ma na biurku a nie na kolanach :-D:sorry:
A ja jak korzystam zmojego laptopa to zawsze na stole stawiam sobie a nie na kolanach bo to nie wygodnie przecież :sorry:

Paula tak wiec sie nie masz co martwic skoro twoj małż ani nie nosi obcisłych spodenek nie trzyma laptopa na kolanach itp itd:happy:

Jak dobrze że jutro już piatek!!!!!!!:-)

reklama
Ja tam bym do zimnej wody nie wskoczyła:D Ale gdyby trzeba było to męża bym przymroziła:) Najlepsze jest to, że jak mnie bolą jajniki to z przyjemnością stawiam laptopa na kolanach, tak przyjemnie grzeje:D
Buziaczki dziewczynki i miłego weekendu:)

Do góry