reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nasze staranka każdego miesiąca zaczynamy intensywnie przed owulacją, bo wiadomo, że męscy żołnierze, które niosą materiał genetyczny dla dziewczynki są bardziej wytrzymali, ale również w owulację.
Ostatni mój cykl był w 99 % bezowulacyjny, moja temperatura niestety opadła po owulacji. Zobaczymy jak będzie tym razem. Wiecie, o co również się martwię, o męża. Ma dużo pracy przy komputerze, czasem przychodzi do domku, kompa na kolana i jeszcze coś tam załatwia, od pewnego czasu zabroniłam mu kłaść komputer na kolana (jak wiadomo zostaje podwyższona temperatura, która niekorzystnie wpływa na życie plemników). Ale jak również wiemy rozwój plemników przebiega wieloetapowo, i pierwszy etap zajmuje wiele czasu. Boję się, że mógł tam sobie pouszkadzać małą armię.
Może to głupie obawy, ale zawsze pewnie będą.
Trzymam kciuki za was kochane:)

reklama
Też słyszałam że laptop trzymany na kolanach może osłabić żołnierzyki!!! naszczęście mój M nigdy tak nie korzysta z laptopa! ale zupełnie o tym zapomniałam....a przecież ja czasami tak siedze z laptopem na kolanach....może te żołnierzyki co już są we mnie tez przez to słabną i skutkiem czego nie mogę zajść w ciąże!!! :szok::szok::szok: o rany....:-(

milusia83 a Ty kiedy miałaś ostatnią @? dobrze zrozumiałam że 29 list. powinnaś dostać?

Patrysiu a coś się stało że nie masz humorku? :confused:
ach wczoraj wieczorem miałam znowu skurcze co wziełam no-spe no i wkońcu przestały ale w nocy sie zbudziłam bo znowu skurcze mnie meczyły i az po krzyż a jak przestały to byłam cała obolała spać juz nie mogłam tak wiec nocka tez do kitu a jak wstałam to w okolicy pochwy obolała i ciężki brzuszek i poprostu mam juz tego dość bo mnie to meczy strachu mi daje to wszystko niewysypiam sie:-(niemoge sie juz doczekac wizyty na szczęście jest tuż tuz co mam nadzieje że usłysze pozytywne wieści:tak:możliwe że to są przepowiadające skurcze ale czemu musza az tak męczyć nie miałam tak czegoś w pierwszej ciąży jest to dla mnie nowość:eek:nie mam tak weny do pisania nic mi się nie chce :confused2:

Patrysiu dobrze że bierzesz nospe i po niech skurcze ustają...a kiedy wkońcu masz tą wizytę? może da Ci coś na podtrzymanie ciąży? zbada Cię i zobaczy jak sytuacja się ma...będzie wiedział co dalej robić...tylko powiedz mu że strasznie męczą Cię skurcze! Trzymam kciuki żeby było dobrze! :tak:

Patrysiu dobrze że bierzesz nospe i po niech skurcze ustają...a kiedy wkońcu masz tą wizytę? może da Ci coś na podtrzymanie ciąży? zbada Cię i zobaczy jak sytuacja się ma...będzie wiedział co dalej robić...tylko powiedz mu że strasznie męczą Cię skurcze! Trzymam kciuki żeby było dobrze! :tak:
wizyte mam w poniedziałek na 15:tak:mam właśnie taki zamiar powiedzieć o tych skurczach i tez że nie mam tego scopolanu (może gdybym brała go do dzisiaj nie męczyły by mnie tak):sorry:zobaczymy co powie ale wezme ze soba torbe do szpitala tzn.szlafrok koszule kosmetyk itp.bo gdyby jednak da mi skierowanie na ktg to wole ja miec przy sobie aby M nie musiał jecha cpo moje rzeczy spowrotem taki kawał drogi itp:sorry:na szczeście synek mi fajniutko buszuje bo po tych skurczach coś cicho siedział i tez juz miałam myśli głupie :sorry:ech dobra nie będe tu już smęcic zaraz będe mieć obiadek:tak:

Witajcie :)

Paula, Kinga, Patrysiu dziękuję za odpowiedzi w sprawie Oilatum. Wczoraj była pierwsza kąpiel i Sebulek nawet nie zapłakał :-) tylko potem przy ubieraniu, ale jak na razie to norma że jak za długo się guzdrzę przy zmianie pieluchy czy ubieraniu to zaraz się złości :sorry:

Gosiu kochana trzymam kciuki za wyniki Kacperka, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze! Jejku martwię się o Was..:-(

Patrysiu no nie zazdroszczę takiego samopoczucia, żeby jak najszybciej Ci się polepszyło! Może rzeczywiście potrzebne są Ci jakieś dodatkowe leki? Już niewiele tygodni do końca ciąży zostało, ale musisz jeszcze wytrzymać w dwupaku..Tulam mocno

Malenka ja Was podczytuję w miarę na bieżąco, też jestem ciekawa co tam u Royannki naszej słychać?

Royannko co tam u Was? Jak Ci idzie opieka nad Alankiem, jak karmienie i w ogóle? Chętnie posłuchałabym Twoich doświadczeń :tak: Buziaki dla Was :)

Dziewczyny jak wyglądają piersi gdy nie ma już nawału pokarmu? :eek::sorry: Tzn kilka pierwszych dni miałam takie twarde, nabrzmiałe i gorące, ale przystawiałam małego i opróżniał mi raz jedną raz drugą. A teraz już nie mam takich twardych, są raczej normalne tylko bardziej pełne, no i mleczko nadal leci, bo Sebcio je :) Co to może oznaczać? Nawał mam za sobą? Ale to nie znaczy że już mleka w nich nie ma prawda?

Paula ja myślę że trzymanie notorycznie laptopa na kolanach miałoby znaczenie dla Twojego M, ale dla Ciebie, nie wydaje mi się ..

Paula myślę że u kobiety laptop nie ma znaczenia :tak::tak:

Pyszczku super że jesteś :tak:

Jeśli już mowa o karmieniu i piersiach to ja też mam pytanie: czy bardzo rosną podczas karmienia??:rofl2: A potem ja się skończy karmić?? Jeśli rosną to wracają co poprzednich rozmiarów? Moja mama mówi że jej jakoś specjalnie nie urosły były bardziej nabrzmiałe. Może jak mama tak miała to ja będę miała tak samo??:-p:-p
oby....:sorry:

reklama
Paula a co to za news z tym laptopem na kolanach :-D no coś Ty! To tak samo jak mówią że facet nie powinien nosić obcisłych slipek lub bokserek bo plemniki po wpływem ciepła robią się słabsze a nawet giną. A laptop grzeje od wiatraczka.
Ale dla mnie to wogóle śmieszna sprawa
tak samo jak z tym że ból piersi przed @ oznacza że nie było owu.
To moje zdanie:))

Do góry