reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień dobry! :-)
Za oknem jeszcze szaro, latarnie się świecą a ja już w pracy piję kawkę :eek::confused2:
Ech....aby do piątku....:tak:

Kaweczka.gif

reklama
Wpadam zdać relację z wizyty. Ogólnie wsio ok. Maluszek ułożony juz głowka w dół. Szyjka zamknieta choc miękka....dalej mam brac nospe i Magne B6 i polegiwac.
Dzidziulek orientacyjnie w 30 tyg wazy 1500...to chyba duzo???????? Jak patrze to inne maluszki na tym etapie maja 1200, 1100...znaczy ze co ponad 4 kg urodze:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:Dokladne usg w 34 tygodniu! Teraz przynajmniej wiem czemu mam takie parcie na pęcherz i bole w pochwie ...bo maluch łepetynka napiera!!!!! :)))))
Aha: Badania tez ok.

Czarodziejko cieszę się że wszystko ok :-) Maluszek zdrowo rośnie a to najważniejsze :tak: a te pomiary wagi przez usg to tak orientacyjnie trzeba brać :tak:no i badania wporządku....Super! :-) także kochana bierz nospe i nie przemęczaj się za bardzo bo już w Twoim stanie nie możesz ;-):tak:

Paula super:-)to czekamy na relacje czy udalo mu sie:-)a w jakiej dziedzinie szuka Twoj m pracy??
Gosiu to praca jako specjalista d/s handlu i techniki w firmie zajmującej się sprzętem spawalniczym :happy: mojemu M to się podoba bo wiele lat pracował jako spawacz :tak:
p.s. widzę że samopoczucie lepsze u Ciebie :-) oby tak dalej :tak:

no to kciukaski aby sie udało:-)ach ty się biedna też nameczysz ta praca:sorry:ciekawe jak to ja będę miała jak zaczne chodzić do pracy a potem z dzieciaczkami w domciu:rofl2:
Patrysiu dziękuje w imieniu M :tak: a ja planuję posiedzieć sobie w domu jak tylko zajde w ciąże :tak: no chyba że teraz się uda to od nowego roku będe na L4 :tak:

Paula.. Oby to byloy jaknajlepsze wiadomosci ;-)
Paula trzymam kciuki za Twojego M! :tak:
Dziękuje Wam! :-) Kinga Tobie również! :-)
Tak więc M przyjechał bardzo zadowolony z rozmowy :tak: był na rozmowie 2,5 godziny!! :eek: powiedzieli mu że na 99% go przyjmą i mają zadzwonić w przeciągu 2 tygodni :tak: potrzebują kogoś od nowego roku ale może już od połowy grudnia Paweł zacznie pracę tam o ile nie ściemniali i faktycznie chcą żeby Paweł u nich pracował. M jest dobrej myśli :-) także wczoraj z tej okazji wypiliśmy po piwku a jak podpisze umowe to dopiero będziemy świętować :tak:

A ja może bym wiecej popisała ale syn mnie zdenerwował dałam mu karę ale uparty jest i dalej się żucał...:crazy: w końcu po 30min zmiękł przeprosił i powiedział że bedzie juz grzeczny...:sorry:
no ja zobaczę...:crazy::no: bo jak nie to znowu kara! ahhh :confused2:
Kinga....jaka surowa mama ;-) ale masz racje czasami trzeba też ukarać bo inaczej na głowe by nam weszli :tak:i trzeba być konsekwentnym! :tak: pewnie potem Fifi był już bardzo grzeczny ;-):-p p.s. widzę że ładnie odświeyłaś suwaczki :-)

Nom juz jestem po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia:tak::biggrin2: Było fantastycznie!!:cool2::-D:rofl2: Już nie moge się doczekac następnego tygodnia i zajęc:cool2: Wogóle sala duża, duża scena na której są materace, piłki wielkie z rączkami do cwiczeń, koce itp. Kąt do uczenia sie opieki na bobaskiem:) z taką śliczną lalą:-D nawet łóżeczko itp:tak:Normalnie w szoku byłam jak tam weszłam:biggrin2: I taki piekny pastelowy groszkowy kolorek na ścianie i pełno plakatów o dzidziusiach, fizjologii kobiety itp:tak::biggrin2:
Agniesiak super że tak podobalo Ci się w szkole rodzenia :-) teraz z przyjemnością będziesz tam chodzić i poznasz personel co będzie z korzyścią o ile będziesz tam rodzić :tak:

(....)Pauluś a mam nadzieję że nie masz mi za złe tego że informację o narodzinach Sebusia nie napisałam Tobie w smsie tylko pozwoliłam Mężowi ją tutaj napisać. Bo M taki dumny i nie chciałam mu odbierać tej przyjemności podzielenia się taką nowiną :-D
Pyszczku no co Ty! oczywiście że nie mam do Ciebie żalu :-) to zrozumiałe że M chciał przekazać tą radosną nowinę....zresztą kiedyś pisałaś że przeszedł przeszkolenie ;-):tak: i bardzo mu podziękuj za to! :tak::-) spisał się :tak:

Dziewczyny powiedzcie proszę, co można brać z leków przeciwbólowych gdy karmię piersią? Raz mnie głowa tak rozbolała że musiałam wziąc dwa Apapy i zastanawiam się czy to Małemu nie szkodzi :eek: Ale w sumie w szpitalu dawali mi Pyralgin w żyłę żeby rana tak nie bolała po cięciu i mimo to kazali karmić normalnie więc nie wiem..
Pyszczku proszę: Leki przeciwbólowe dla mamy

Ostatnia edycja:
witam was

Paula a no odświeżyłam suwaczki, koniec miesiąca wiec trzeba coś nowego było zrobić:)
Co do Filipa to był już potem grzeczny:tak: kara i konsekwencja pomogły.

U nas szaro buro i ponuro:sorry:
My z Filipkiem po śniadaniu własnie.
Dziś tescie na kawe przychodzą o 17 wiec musze kupić coś do kawy.
Jakoś nic mi sie nie chce.
Wczoraj szybko zasnełam, aż mąż sie zdziwił. heh

Dziękuje Wam! :-) Kinga Tobie również! :-)
Tak więc M przyjechał bardzo zadowolony z rozmowy :tak: był na rozmowie 2,5 godziny!! :eek: powiedzieli mu że na 99% go przyjmą i mają zadzwonić w przeciągu 2 tygodni :tak: potrzebują kogoś od nowego roku ale może już od połowy grudnia Paweł zacznie pracę tam o ile nie ściemniali i faktycznie chcą żeby Paweł u nich pracował. M jest dobrej myśli :-) także wczoraj z tej okazji wypiliśmy po piwku a jak podpisze umowę to dopiero będziemy świętować :tak:
Ekstra :) To teraz czekać tylko na podpisanie umowy:happy: no i nie wiadomo czy Ty bedziesz mogła tak poświetować bo jak dzidzia bedzie w brzuszku to.... :-p;-)

MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM ZYCZE!

Ekstra :) To teraz czekać tylko na podpisanie umowy:happy: no i nie wiadomo czy Ty bedziesz mogła tak poświetować bo jak dzidzia bedzie w brzuszku to.... :-p;-)
Kinga jak tak to będziemy świętować podwójnie ;-) ja z soczkiem :tak:ale ja wogóle się nie czuję ciążowo więc pewnie nie tym razem....nieraz się tylko przyłapie na tym że wmawiam sobie jakieś oznaki :-p
ja też wczoraj odpłynęłam nie wiem kiedy...chyba to piwo mnie tak zmogło :zawstydzona/y:

Witajcie!
Tak, będe chodzic do tej szkoły rodzenia i bede rodzic w tym szpitalu przy którym jest ta szkoła, także super:tak::-)
Czarodziejko ciesze się, że u Ciebie wsio dobrze i ze maluszek juz przygotowany glówka w dół:tak: 1500 no to ładna waga:tak: Ja się nie znam czy duzo czy nie;-) Ale lepiej, że jest wsio oki i że waga ładna niż żeby miał niedowagę czy coś;-)

Kinga jak tak to będziemy świętować podwójnie ;-) ja z soczkiem :tak:ale ja wogóle się nie czuję ciążowo więc pewnie nie tym razem....nieraz się tylko przyłapie na tym że wmawiam sobie jakieś oznaki :-p
ja też wczoraj odpłynęłam nie wiem kiedy...chyba to piwo mnie tak zmogło :zawstydzona/y:
no a co tam sobie wmawiasz? :-) cos masz? Czujesz sie tak jak ostatnio przed testowaniem czy inaczej?
U mnie te cyce bolą i w zeszłym cyklu też mnie bolały wiec wiem że nic z fasolki nie bedzie na pewno. Czekam tylko na weekend i @.

Czarodziejko ciesze się że wyniki dobre i dzidzia zdrowo rośnie!
Agniesiak fajnie że bedziesz chodziła do szkoły rodzenia. U mnie sie obyło bez tego i poród nie był wcale dla mnie taki straszny jak to przedstawiają.

dzień dobry :tak::tak:

Czesc Dziewczynki

Wpadam zdać relację z wizyty. Ogólnie wsio ok. Maluszek ułożony juz głowka w dół. Szyjka zamknieta choc miękka....dalej mam brac nospe i Magne B6 i polegiwac.
Dzidziulek orientacyjnie w 30 tyg wazy 1500...to chyba duzo???????? Jak patrze to inne maluszki na tym etapie maja 1200, 1100...znaczy ze co ponad 4 kg urodze:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:
Dokladne usg w 34 tygodniu!
Teraz przynajmniej wiem czemu mam takie parcie na pęcherz i bole w pochwie ...bo maluch łepetynka napiera!!!!! :)))))

Aha: Badania tez ok.

super;-) chyba nie ma lepszych wieści że u maleństwa ok i że jest zdrowy :tak:

Kinga ja mimo Twoich przewidywań trzymam za Ciebie i Waszą fasolkę kciuki:tak: kto wie co tam się pod sercem dzieje :tak:

Paula w takim razie powodzenia dla męza :tak: najważniejsze to robić to co się lubi:tak: nie ma nic gorszego jak zmuszać się do pójścia do pracy:tak: kiedyś tak miałam i znam z autopsji:-:)-p:sorry::rofl2:

Aga super że Ci się podoba w szkole rodzenia :tak: ja kiedyś o tym czytałam i opinie były różne. Myślę że się też skuszę przed pierwszym porodem, lepiej wiedziec co ma być:tak:zatrzymać go w domu kilka dni w łóżku to ciężka sprawa

Ja jestem sama bo mąż się wyszykował i nie do końca zdrowy pojechał do klienta:-( ale on tak ma:-p

Pozdrawiam Wszystkie Dziewczyny i życzę miłego dnia :tak:

reklama
no a co tam sobie wmawiasz? :-) cos masz? Czujesz sie tak jak ostatnio przed testowaniem czy inaczej?
U mnie te cyce bolą i w zeszłym cyklu też mnie bolały wiec wiem że nic z fasolki nie bedzie na pewno. Czekam tylko na weekend i @.
co sobie wmawiam...np. zmęczenie jak wchodze po schodach, nieraz mi sie zrobi niedobrze, zemdli mnie....i nie mogę myć zbyt długo zębów bo mi niedobrze...miałam tak też w ostatniej ciąży ale w ostatnim cyklu też i @ przyszła więc się nie nastawiam ;-)
Kinia nie wierzę że nie masz choć iskierki nadziei...dopóki @ nie przyjdzie nic nie wiadomo więc nie mów że napewno :tak: a jeśli nie teraz to trzeba próbować dalej!!! wkońcu się uda! :tak:

Do góry