Witam w sobotnie przedpołudnie :-) u nas słonko się przebija więc nieługo pójdziemy na spacerek

teraz Kacper ogląda nową bajkę Boba Budowniczego więc ja napiszę sobie posta :-)
Anufifi, Beti jak tam nasza
Kiki po operacji????? mam nadzieje że wszystko dobrze! niech szybciutko dochodzi do siebie i do zdrowia! Uściski dla niej!
Beti jak po wizycie u gina?
Paula-dziękuję.a czy to można zbadac czy chorowałam w ostatnich trzech miesiącach.
bo ginka dała mi skierowanie do lekarza ch.zakażnych nie wiem po co?
Tusia oczywiście że można to zbadać i dobrze że ginka Ci dała skierowanie do tego lekarza on spokojnie wszystko Ci wyjaśni i ewentualnie zrobi to badanie czyli zbada awidność IgG (chyba IgG)

będzie dobrze! najważniejsze że IgM masz już ujemne
A mam pytanie do Was, doświadczonych już mamuś, czy skoro mam pokarm to już nie dawać butelki np. na noc? Czytalam że trzeba karmić np. 20 min z jednej piersi i 20 z drugiej i że wtedy Mały się najada. Ale Sebulek zje z jednej i zasypia przy cycku, i nie wiem czy się najada czy nie czy tylko tak sobie ssie i zasypia. A może mój pokarm jest mało treściwy? Może mu nie wystarcza? Śpi nam średnio 2 godziny, tzn co dwie się budzi i znowu do cyca. Mam więc wrażenie że cały czas by przy nim siedział. Jak to było u Was? A może on za malo je? Bo zasypia na niedługo a potem się denerwuje i bije łapkami po pyszczku i płacze. A może dawac smoczek na te nerwy? Proszę pomóżcie!
Pyszczku z tego co piszesz to wszystko jest wporządku

Sebuś je tyle ile potrzebuje a potem śpi sobie 2 godzinki a że ma jeszcze mały żołądeczek to jak wstanie znowu jest głodny, to normalne

oczywiście możesz karmić raz z jednej piersi raz z drugiej skoro Sebuś z jednej się najada

ja karmiłam z obu naraz bo miałam mało pokarmu i Kacper wysysał 2 piersi ;-) pobudzałam laktacje i udało mi się karmić Kacperka do pół roku co i tak uważam za sukces

nie powinnaś go dokarmiać sztucznym mleczkiem skoro masz pokarm, ja też nie przyzwyczajałabym go do butelki ani smoczka jak nie ma takiej potrzeby. Skoro Sebuś się najada a widać to po tym że nie płacze po cycu i zasypia ( z czasem bedzie spał coraz mniej) tzn że wystaracza mu Twoje mleczko

i to jest dla niego najlepsze :-) Buzia dla Was!
ach...jak sobie pomyśle o takim małym pachnącym bobasku to aż mnie ściska w sercu.....
Mam załamkę....znowu mnie napina...czuje ze nie jest dobrze....we wtorek mam wizyte wiec sie okaże.....ale martwią mnie te napiecia...brzuch mam jak głaz......no ale nospy przeciez nie mogę brać w nieskonczonosc!!!!!
Czarodziejko dobrze że idziesz do lekarza! a nospę możesz spokojnie brać 3 razy dzinnie nawet całą ciążę

lepiej brać niż miałoby się coś dziać! trzymam kciuki aby wszystko było dobrze! Buziaki!
Gosiu jak tam Kacperek nadal ma kolki? tulam Was bardzo mocno!
Kinga jak samopoczucie, już lepsze? ;-):-) buźka!
Anka yoggga pozdrawiam!
:-)
Patrysiu dobrze że synek już lepiej się czuje i gratulacje odzywczajenia od smoka i przesypiania nocek bez siusiu

(choć pamietaj że jeszcze nie raz mu sie zdarzy w nocy zsiusiać ;-)) a Ty kochana musisz jak najwięcej odpoczywać no i brać nospe

i jak najszybciej skontaktować się z lekarzem! tak sobie myśle czy te Twoje szczypanie w pochwie nie ma nic wspólnego z jakąś bakterią, może zrób sobie na wszelki wypadek badanie moczu?! Hmmm...
Dobra my zbieramy się na dworek :-)
Miłego dnia dziewczynki! :-)