Pyszczku , głownie chodzi o kosmetyki ....nie ma potrzeby kupowac wszystkiego co wypisuja ...chcieć nie chcieć to chemia i nie ma co dzidzi od radodzin na nia narażac ....wiadomo co mus to mus.
Po porodzie dostaniesz zestaw próbek wiec bedziessz mogła sobie poprobowac co pasuje Tobie i dzidzi.
Ja kupiłabym na twoim miejscu na poczatek tylko to:
- Sudocrem ( uwazam ze nie ma lepszego) do pupci
- puder Nivea
- zel do mycia włosków i ciała dla dzieci od urodzenia
- balsam do ciała dla niemowlat ( najlepiej w aptece)
- sól fizjologiczna
- rumianek \
- patyczki
- waciki
- nozyczki do paznokci
- szczoteczka (miekka) do wlosków
- gaziki sterylne
- fiolet /spitytus do pępuszka
- a dla ciebie rivanol J...naprawde działa i jest niezastapiony
jeśli chodzi o wanienkę to najzwyklejsza dużą i najtańszą !!!!! i fajna sprawa to taki wkładany plastikowy leżaczek w którym kładziesz dzidzie i zarówno tobie jak i dziecku wygodnie się kapać .
cos takiego
stojaka ja bym nie kupowała , dwa krzesła spełniaja tę sama rolę a nie zajmuja dodatkowego miejsca i nie kosztuja
J
Ubranek nie kupuj dużo bo rozmiaar 56 - 74 to czasem kilka miesiecy ...prac i tak będziesz na początku często wiec naprawde nadmiar nie wskazany ....
I zwracaj uwage co będzie wygodne dla dzidzi ...rodzisz w listopadzie ....pajacyki body dresiki ....ja wiem że jeansy w rozmiarze 62 wygladaja są cudnie , czy sztruksy i inne i sukienki jak dla dziewczynki , ale 2 wyjsciowe zestawy to naprawde moim zdaniem wystarczajaco , bo w domu w łózeczku naprawde nie będziesz miała sumienia ubierac dzieciaczka w takie rzeczy , tam zawsze zamki guziki , kiecki za to się podciagają ...no nie wiem , takie welurowe pajace sa na ten czas do 3 miesiąca nie zastapione zwłaszcza na zime jak u ciebie .
2 posciele
2 kocyki
20 pieluch tetrowych ( polecam z ikei ) mój Tomek bez nich nie zasypia
J
5 flanelowych
odciagacz nie zawsze jest potrzebny wiec szarpanie się na elektryczny za majatek to chyba nie na już . aventa ręczny jest super polecam miałam sprawdziłam
J
butelki 2 na poczatek wystacza ( warto mieć) i 2 smoczki
i podkłady na łózeczko przydadza się takie jednorazowe 2 szt.
Chusteczki do pupci ja lubie dzidziusia .
DO PRANIA PŁATKI MYDLANE ..i wszystko 2 razy płukane .
Jeśli wyjdzie dziecku choc plamka po porodzie i w ubranku z domu i tak każą ci wszystko prac odnowa w płatkach ....wiec nie warto ryzykowac . a to naprawde najzdrowsze dla dziecka ....po kilku tygodniach prłam już w zwykłych proszkach i nic się nie działo , ale na samym poczatku lepiej nie kombinowac bo będziesz zachodzic w glowe co się dzieje i od czego , ( czy jedzenie czy co)
To co mi przyszlo do głowy na pierwszy plan , jak masz pytania to dawaj .
To sa oczywiście moje doświadczenia , dziewczyny może maja inne wiec ci podpowiedza i będziesz myslec
J