reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Rojanna gratuluję synka:-)
Gie-oska również gratuluje synka:-) choć u Ciebie, nie wiedzieć czemu, oczekiwałam córki.
Czyli u mnie mialas przeczucie co do drugiego synka;-), okaze sie, ze jak pol mojej rodziny...:-D

tez uwazam ze na necie te listy sa porobione po to aby naciagnac modych rodzicow i zeby nakupowali niepotrzebnych rzeczy!!

ja uzywalam mleko Nan 1 potem 2 i 3 i jestem z niego zadowolona:-)jak bede musiala teraz znowu dokarmiac to wlasnie tym mlekiem:-)

A ja jako ze mam tylko ubranka dla corki to chyba musze sie wybrac na jakies zakupu ubrankowe dla chlopca do Londynu:-)
Te listy to naciaganie-zgadzam sie!

Mleko Nan 1, 2 i 3 tez uzywalam i bylo super-zero ulewania, kolek. Jak skonczyl 2 lata to uzywamy bebiko 4

Zakupy w Londynie i nawet na miescie na L4 lezacym odpadaja Gosiu:-(, musisz sie wtrzymac:-(

Royannka i pyszczku jakie macie obciazenie glukozy na skierowaniu od lekarza bo mi dala 50 i nie wiem czy to nie za malo??

Jeszcze nie dostalam skierowania na to, pewnie jutro, ale standardoo zaczyna sie od 50g:tak::-D wiec jest ok:tak:

Ja wlasnie uswidomilam meza, ze bardzo podoba mi sie imie ALAN:-D.
Macius mial byc Erykiem-ale jemu i rodzinie sie nie podobalo, Mai moj M mi nie dal, wiec Alanka nie popuszcze:-D. Maciej jest na M jak imie meza, to Alan bedzie na A jak moje. I Maciej i Alan ladnie brzmia razem:-D

reklama
Mleko Nan 1, 2 i 3 tez uzywalam i bylo super-zero ulewania, kolek. Jak skonczyl 2 lata to uzywamy bebiko 4

Zakupy w Londynie i nawet na miescie na L4 lezacym odpadaja Gosiu:-(, musisz sie wtrzymac:-(

Jeszcze nie dostalam skierowania na to, pewnie jutro, ale standardoo zaczyna sie od 50g:tak::-D wiec jest ok:tak:

Ja wlasnie uswidomilam meza, ze bardzo podoba mi sie imie ALAN:-D.
Macius mial byc Erykiem-ale jemu i rodzinie sie nie podobalo, Mai moj M mi nie dal, wiec Alanka nie popuszcze:-D. Maciej jest na M jak imie meza, to Alan bedzie na A jak moje. I Maciej i Alan ladnie brzmia razem:-D
ja do londynu najwczesniej w sierpniu wiec juz mam nadzieje ze edze miec normalne chodzace zwolnienie:-)ale sie zdolowalam ze teraz dostalam lezace:-(a kiedy takie zwolnienie trafia do zusu??co do imienia to ja dzis mojemu m powiedzialam ze ja imie dla synka wymyslam bo on dla corki wymyslil:-)
Bershka.. Kochana ja strasznie mocno trzymam kciuki by z Synusiem bylo wszystko ok.. moze to znow chwilowe..ale juz duzy chlopczyk z niego.. Caluje mocno :*
Gie-oska GRATULACJE :-) i po co bylo panikowac o brzuszek.. jak wsiooo ok jest:-) Nastepnym razem to Ci nakopie doooo doooopy jak tak bedziesz panikowala :-p
Pyszczku .. ja podpisze sie pod lista Anufifi..gadzam sie co do niej :sorry2: ja pamietam jak Kacperkowi wsiooo popralam w proszku dla dzieci Cocolino.. po dniu jak wrocilismy ze szpitala..lecialam do osrodka bo wygladal jakby wpadl caly w pokrzywy :szok:... okazalo sie ze od proszku.. dostal zastrzyk odczulajacy .. i sie wnerwilam i musialam wsioo znow prac od nowa..ale zanim przyszlam do domu mama zdazyla juz powsadzac do pralki dala viziru i jak reka odjal.. noo ale to indywidualna sprawa..ale jak pisze Ania na poczatek platki :sorry2:
Caluje Wszystkie dziewczynki boje sie kazda z osobna bym nie pominela :zawstydzona/y:

dobra nstepnym razem mozesz mi nakopac ale ja tak mam ze panikuje;-(

Gosiu ja mam zrobić od razu test obciążenia 75 g glukozy. Nie wiem dlaczego tak mi zapisał, ale tak mam :)

Sylwia no widzisz, i ja tez na pewno zastosuję się do tej rady Anufifi żeby na początkek prać w płatkach :tak: sama bym na to nie wpadła :sorry2: Sylwia a gdzie Twój suwaczek starankowy? Bo chyba teraz jakoś zaczynasz staranka, prawda? :-)

bedziemy miec zdrowego synka:-)

GRATULUJE SYNKA!!!!!!!!1111:-D

Dziewczyny, ja przez całą ciążę źle się czuję, ciągle jestem osłabiona i na nic nie mam ochoty. Okazało się, że mam poważne problemy z sercem i z tąd te kłopoty. Idę 22 lipca do kardiologa, bardzo sie boję.
A dziś mam wizytę u ginekologa i pewnie znów podglądnę maluszka. Ostatnio na wizycie tak sie bałam, że coś jest nie tak, że nogi miałam miękkie. Wiem, że zabardzo panikuję, ale taka juz moja uroda, no nie potrafię inaczej. Pozdrawiam Was wszystkie:-D

trzymam kciuki aby było wszystko dobrze:tak:

PYSZCZKU ja używałam proszek JELP 2w1 (i jest super bo białe z kolorowymi można prać i są super kolory a on jest hipoalergiczny bo jak wiecie już z postu synek miał alergie co bałam się i tu w tych sprawach dlatego patrzałam co jest hipoalergiczne)mleko ja z początku dawałam tzn.od 5 miesiąca Beblilon Pepti 1 bo miał alergie na nabiał a potem przeszłam jak skończyła się alergia na Nestle Junior a smoczek moim zdaniem najlepsze sa z Aventa:tak:a spojże co jeszcze tam pytałaś to także odpowiem;-)

Gosia a dlaczego dostałaś L4 leżące??? Bo jakoś nie widze gdzie to napisałaś :confused:

Patrysia Tobie tez dziękuję za rady ;-)

No Dziewczyny to teraz ja następna w kolejce do poznania płci :-D

Gosia a dlaczego dostałaś L4 leżące??? Bo jakoś nie widze gdzie to napisałaś :confused:

Patrysia Tobie tez dziękuję za rady ;-)

No Dziewczyny to teraz ja następna w kolejce do poznania płci :-D

Pyszczku ja do Royanki pisalam o tym zwolnieniu bo ona juz tyle czasu jest...a lezace nie wie czemu dostala ale sie tym zdolowalam bo musze siedziec od jutra do 21lipca w domu caly czas:-(

Patrysia
dzieki:-)

Anufifi własnie przeczytałam - DZIĘKUJĘ :-):tak: Zapisałam już sobie w ulubionych żeby potem móc szybko do tego zajrzeć. Aniu ja sobie to teraz przeanalizuję wszystko, postaram się zrobić swoją listę z uwzględnieniem tego co mi napisałaś i jakby co będę pytać oki?

Już mi się w sumie nasunęly pytanka - ten rivanol to jest na krocze tak? I to jest maść do smarowania? :sorry2:
Pościel - na początku czytałam że dziecko nie śpi na poduszce, więc tylko kołderki się używa?
Kocyki - polarowe, welurowe?
Pieluchy flanelowe - do czego służą :sorry2:
Smoczki - takie uspokajacze, czy te specjalne "ortodontyczne" z wypustkami - i w ogóle kiedy sie smoczka podaje dziecku, żeby znowu za bardzo się nie uzalezniło?
Piszesz że po kilku tygodniach prałas już w zwykłych proszkach, ale rozumiem że tych dla dzieci? Typu Jelp czy coś?

Aha i mam jeszcze pytanko jakie kupić mleko zastępcze na wszelki wypadek, jakby np trzeba było dokarmiać, albo jakie herbatki?

Jejku ile pytań się narobiło :szok: Głowę Ci zawracam..:sorry2:

z początku to tylko na materacyku w rożku a potem ten rożek odpinałam i go rozkładałam i tak spał na nim do 8 miesiąca:tak:
Herbatka koperkowa na sam początek dobrze także robi na brzuszek jak dzidzia nie może kupki zrobić:tak:
Ja używałam pieluchy tetrowe do podłożenia bo dzidzie suuuper robią żadkie kupki bądz ogólnie do wanienki kładłam tetruwke aby przy kąpieli na plastiku nie siedziało czy leżało itp.a ogólnie pampersy:tak:
Smoczek ja odpoczątku dawałam a dlatego bo mój synek to mały cycuś był hehe co abym mogła coś zrobić dałam cycka hehe:-)ale ogólnie lepiej poczekac od smoczka nawet do 2 miesiąca jak się uda;-)
Butelki najlepiej balonikowe lepiej dziecko z nich pije i wogóle lepiej się przestawiaja z cycka ale to już mówilyśmy tu;-)

No i zadawaj pytania ja także chętnie odpowiem :-)uwielbiam takie rozmowy o dzieciach moge gadać całymi dniami:-p

Gosia aha, już rozumiem :) Musisz siedzieć w domu, ale za to będziesz miała dużo czasu na BB :-D

Patrysia dzięki dzięki, postaram się te wszystkie wskazówki zapamiętac :-) ja jeszcze na pewno będę miała nie jedno pytanko w tym temacie ;-)

Kurcze jakoś mi niedobrze, duszno w domu chociaż okna i balkon otwarte, a jeszcze biegunki dostałam chyba po ogórku który zjadłam do kanapki na śniadanie :baffled: Idę sie położyć ..

Pyszczku płatki to na poczatek bo chodzi mi o te połozne w szpitalu co robią w razie czego awantury ....

a to co pisałam ze potem prałam w zwykłym proszku to prałam w arielu ...tych dla dzieci nie uzywałam bo jak dla mnie one nie piorą , a częsciej uczulaja niz zwykłe.

Smoczki uzywałam nuk . pieluchy flanelowe jako podkład do wózka czy łózeczka pod główke sie przydadzą.

Rivanol jest w płynie ...mnie przynosił ulge jak nic innego :)

reklama
U mnie jest burza co ja zmykam od komputera bo w sumie i tak samo mnie wywala z netu bo chyba nie te fale przez tą burza to odezwe się po burzy no i mam nadzieje że mi pranie dokonczy sie prać:baffled:

Do góry