reklama
R
rouż
Gość
Royanka dużo zdrowka dla synka
Dziekuje i gratuluje egzaminu
Rowniez dziekujeRoyanna oby synek jak najszybciej wyzdrowiał! ;-)
A co do ksiazek to fajna do czytania jest "jezyk niemowlat" i "jezyk dwulatka" ale niestety autorki nie pamietam-potem sprawdze:-)
Ale zgadzam sie z Bershka-zycie to zycie-w ksiazkach wszystko jest latwe i proste, w zyciu nie zawsze.
Mam nadzieje, ze wlanie to ta choroba-jeszcze jej nie przechodzil:-(. Lekarz wprawdzie mowi, ze najczesciej choruja dzieci do roku, ale zdarza sie pozniej, ja z zycia wiem, ze najczesciej miedzy 1 a 2rokiem zycia. Maz wlasnie mowi, ze Macio wlasnie ma 39.7stC! Zaczynam panikowacroyanna- a może mały miał trzydniówkę...można ją mieć dwa razy a nie raz jak się powszechnie słyszy. Tak ona się objawia...jesli wyjdzie mu wysypka na brzuszku i pleckach to to bylo to!
Tusiu, cierpliwosci, sa nastepne cykleKtorys na pewno bedzie owocny
T
Tusia.
Gość
dziękuje dziewczynki za wsparcie.to był pierwszy cykl starań,ale tak naprawde to dziecie jest w moim sercu od jakiś dwóch lat ale żeby muc zacząć sie starać musiałam wiele przejść(dużo chorowałam).noi mój M często go niema więc nietak łatwo.a jeszcze gorzej,że chce córunie więc dni i wogule.
P
patrysia*
Gość
HEJKA:-)
A ja jestem mega zmeczona spać mi się chce że hejbyliśmy sobie w Auchanie ze siostrą i szwagrem no i to mnie nieźle wymęczyło tzn.nie szalałam ale jakoś te zakupy na spanie mnie wzieły
ROYANNA ojejku życze zdrówka synkowi ach nie wiem co powiedzieć nie ma nic więcej żadnych objawów jak gorączka nie mam pojęcia
TUSIA kciuki za następny cykl musisz się uzbroić w cierpliwość przyjdzie czas na dzieciątko
AGNIESIA no prosze hehe jak se dobrze mieć układy a za następny trzymam kciuki;-)
BERSHKA gratulacje:-)
CZARODZIEJKA kciuki za egzamin;-)
A ja jestem mega zmeczona spać mi się chce że hejbyliśmy sobie w Auchanie ze siostrą i szwagrem no i to mnie nieźle wymęczyło tzn.nie szalałam ale jakoś te zakupy na spanie mnie wzieły
ROYANNA ojejku życze zdrówka synkowi ach nie wiem co powiedzieć nie ma nic więcej żadnych objawów jak gorączka nie mam pojęcia
TUSIA kciuki za następny cykl musisz się uzbroić w cierpliwość przyjdzie czas na dzieciątko
AGNIESIA no prosze hehe jak se dobrze mieć układy a za następny trzymam kciuki;-)
BERSHKA gratulacje:-)
CZARODZIEJKA kciuki za egzamin;-)
R
rouż
Gość
Dziekuje. Nie ma zadnych innych objawow:-(, nawet katarku. Jak mial 1.5roku to tez tak mial i sama dr nie wiedziala o co chodzi, a po 5 dniach dostal w buzi wysypke jakas prawie ropna-okazalo sie, ze mial zapalenie jamy ustnej-konkretnie policzkow, bo w sklepie jak jechal w wozku na zakupy to raczke polizalbo mu zeby szly...ROYANNA ojejku życze zdrówka synkowi ach nie wiem co powiedzieć nie ma nic więcej żadnych objawów jak gorączka nie mam pojęcia
Teraz nic, dostal syropek, troche mu obnizy tem. Do lekarza nie jedziemy bo to na nic-je(moze ciut mniej, ale jednak) i pije(duzo)-najwazniejsze. Troche boje sie nocki, dobrze ze maz jest ze mna, bo ja juz lzami zaczynam reagowac. Dlatego teraz jestem przy kompie na bb, aby nie patrzec na naszego smyka-ktoryy zreszta nie spi tylko buduje klockami. Po mnie to ma, ja tez jak wysoka tem to chodze, nie spie, chyba ze juz nie mam sily, a moi bracia i ma to jak maja 37st to juz spia
P
patrysia*
Gość
ROYANNA oj biedny Macius:-(wiem co masz na myśli ja takze nie mogę patrzec jak mój synek cierpi:-(oby szybko mineło mu
Agniesiak85
Fanka BB :)
Wróciłam własnie ze szkoły, jestem padnięta jak Rex;-) Tempka dziś 36,75 ale zakłócona bo mierzona o 5 rano..
Zobaczymy jaka jutro będzie przy "normalnym" pomiarze. Tak mi sie nie chce jutro do pracy iśc.. moze któras mnie chce zastapic?Hehe, żartuje No a teraz Kochane zmykam do mojego M i poogladamy tv:-)
Patrysiu - nie ma to jak dobre ustawienie;-)
Zobaczymy jaka jutro będzie przy "normalnym" pomiarze. Tak mi sie nie chce jutro do pracy iśc.. moze któras mnie chce zastapic?Hehe, żartuje No a teraz Kochane zmykam do mojego M i poogladamy tv:-)
Patrysiu - nie ma to jak dobre ustawienie;-)
Agniesia nic się nie stanie jak dwa dni nie będzie tempka zmierzona - mnie się wydaje że i tak będzie fasolka w tym cyklu ! :-)
Pozdrowionka!
Oby:-) ZObaczymy na początku lipca. Choc musze przyznac, że pierwszy raz od paru cykli tak nie wariuje i nie wmawiam sobie żadnych objawów;-) Może to i lepiej, bo nie mam czasu myslec o Fasolce.. ciągle te egzaminy, szkoła, praca, eh.. No zobaczymy, zobaczymy w lipcu czy cosik się wykluje, hehe:-)
co tam u Was ? Ja dzisiaj byłam rano na egzaminie i dostałam 4 :-) wczoraj pisałam najgorszy w całej sesji i wyniki dopiero będą na email. Boję się sprawdzać :-)
piekę jak zwykle chlebek z pestek dyni :-) synuś mi pomaga, potrafi już sam zrobić ciasto
miłej niedzielki
Chlebek z dyni? Daj przepis:-) No i gratuluje 4
Agniesiak pieczenie chlebka jest proste jak drut
kupujesz mąkę chlebową( i tu sa różne smaki np. z pestek dynii które mają pestki w całości, paprykowe tec) i makę pszenną 650 tą najbardziej zmieloną
do miski sypiesz połowę mąki chlebowej ( 1/2 kg) dosypujesz tak na "oko" z pół szklanki mąki 650 do tego 20 dkg drożdży i wodę. Wszystko ugniatasz ręką. Wody dodajesz tyle, żeby ciastko nie było za bardzo rozrzedzone bo wyjdzie Ci zakalec. Musi być gęste. Brytfankę podłużną smarujesz całą tłuszczem, przekładasz do niej ciasto i przykrywasz. Pod przykryciem zostawiasz na ok 1h. Ciasto musi urosnąć dosyć duże. Do rozgrzanego piekarnika wsadzasz brytfankę na 40 min 210 stopni bez nawiewu i już :-)
smacznego
kupujesz mąkę chlebową( i tu sa różne smaki np. z pestek dynii które mają pestki w całości, paprykowe tec) i makę pszenną 650 tą najbardziej zmieloną
do miski sypiesz połowę mąki chlebowej ( 1/2 kg) dosypujesz tak na "oko" z pół szklanki mąki 650 do tego 20 dkg drożdży i wodę. Wszystko ugniatasz ręką. Wody dodajesz tyle, żeby ciastko nie było za bardzo rozrzedzone bo wyjdzie Ci zakalec. Musi być gęste. Brytfankę podłużną smarujesz całą tłuszczem, przekładasz do niej ciasto i przykrywasz. Pod przykryciem zostawiasz na ok 1h. Ciasto musi urosnąć dosyć duże. Do rozgrzanego piekarnika wsadzasz brytfankę na 40 min 210 stopni bez nawiewu i już :-)
smacznego
hej dziewczyny!!i znowu poniedzialek ehh:-(
Pyszczku ja tez czytalam te ksiazki co Bershka Ci wypisalam i polecam:-)
Royanka jak sie synek dzis czuje??
patrysia na ktora masz ginka dzis??
Tusia nie poddawaj sie:-)
Agniesiak ja tez czuje fasolke hehe;-)
Pozdrawiam wszystkie babeczki:-)
U nas standarodow pada i jest tylko 17stopni...super lato wrr:-(
Pyszczku ja tez czytalam te ksiazki co Bershka Ci wypisalam i polecam:-)
Royanka jak sie synek dzis czuje??
patrysia na ktora masz ginka dzis??
Tusia nie poddawaj sie:-)
Agniesiak ja tez czuje fasolke hehe;-)
Pozdrawiam wszystkie babeczki:-)
U nas standarodow pada i jest tylko 17stopni...super lato wrr:-(
reklama
Witajcie :-)
Royannka Tobie tez dziękuję za propozycje do czytania mam nadzieję że Macio już lepiej się czuje ;-)
Bershka fajnie że przepis podałaś, może i ja się skuszę na zrobienie chlebka
Tusia próbujcie a w którymś cyklu na pewno się uda! Powodzenia!
Agniesia i masz rację po co się nakręcać niepotrzebnie, teraz jak masz wiele spraw na głowie to nie myślisz, a może akurat dzidzia zrobi Wam niespodziankę i sie pojawi :-) tego Ci życzę
Gosia widzę że znowu wymieniłaś suwaczek :-) u nas tez brzydka pogoda i zimno, ale i tak się dzisiaj nigdzie nie wybieram
Dziewczyny ja zaraz siadam do nauki, mam nadzieję że będzie to ostatni dzień nauki w tej sesji, bo jutro egzamin ostatni w tym roku akad. więc mam nadzieję że uda się zdać! Ale trochę się stresuję tym bardziej że materiał dosyc trudny - Strategie i techniki translacji.
Miłego dnia! Pozdrowionka dla wszystkich!
Royannka Tobie tez dziękuję za propozycje do czytania mam nadzieję że Macio już lepiej się czuje ;-)
Bershka fajnie że przepis podałaś, może i ja się skuszę na zrobienie chlebka
Tusia próbujcie a w którymś cyklu na pewno się uda! Powodzenia!
Agniesia i masz rację po co się nakręcać niepotrzebnie, teraz jak masz wiele spraw na głowie to nie myślisz, a może akurat dzidzia zrobi Wam niespodziankę i sie pojawi :-) tego Ci życzę
Gosia widzę że znowu wymieniłaś suwaczek :-) u nas tez brzydka pogoda i zimno, ale i tak się dzisiaj nigdzie nie wybieram
Dziewczyny ja zaraz siadam do nauki, mam nadzieję że będzie to ostatni dzień nauki w tej sesji, bo jutro egzamin ostatni w tym roku akad. więc mam nadzieję że uda się zdać! Ale trochę się stresuję tym bardziej że materiał dosyc trudny - Strategie i techniki translacji.
Miłego dnia! Pozdrowionka dla wszystkich!
Podziel się: