reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie Kochane
U nas co prawda pochmurne niebo ale puki co deszcz nie pada i pojawia sie slonko od czasu do czasu:) wiec nie jest zle :)
zimno tez nie jest....
Widze ze ostatnio malo nas tu jest ,..powoli zaczynaja sie wyjazdy wiec pewnie przez 2 miechy beda tu pustki :) i pewnie kilka z was sie juz rozdwoi :)
Ja mam przed soba jeszcze 2 egzaminy (z czego jeden jutro) a ostatni w srode i mam nadzieje ze wreszcie odtajam i zregeneruje sily po tych stresach!!!!!!
Buziaki dziewczyny dla Kazdej z Was...
i udanego weekendu....nawet jesli mialby byc deszczowy:)

reklama
Witajcie Kochane
U nas co prawda pochmurne niebo ale puki co deszcz nie pada i pojawia sie slonko od czasu do czasu:) wiec nie jest zle :)
zimno tez nie jest....
Widze ze ostatnio malo nas tu jest ,..powoli zaczynaja sie wyjazdy wiec pewnie przez 2 miechy beda tu pustki :) i pewnie kilka z was sie juz rozdwoi :)
Ja mam przed soba jeszcze 2 egzaminy (z czego jeden jutro) a ostatni w srode i mam nadzieje ze wreszcie odtajam i zregeneruje sily po tych stresach!!!!!!
Buziaki dziewczyny dla Kazdej z Was...
i udanego weekendu....nawet jesli mialby byc deszczowy:)
Kochana to życze powodzenia na egzaminie!! Ja jutro znów do szkoły..Zrobi nam wpisy facio, bo powiedział, że kto chce 3 to moze nie podchodzic do egzaminu:-p:-D Więc ja nie chcę się na stresy narażac;-) Ostatni egzamin mam 27 czerwca.
U mnie dziś tempka zakłócona była bo wstałam siuisu i dupa..:-( Jutro też będzie zakłócona bo autobus mam 6:15 a ja mierze 6:30 więc musze wcześniej..

Kiki oczywiście masz rację :tak: dla naszych kochanych maluszków można wszystko znieść :tak::-)

Czarodziejko może jakoś będziemy się wymieniać tymi urlopami, jak jedna pojedzie to inne Koleżanki będą na forum a potem odwrotnie :-D
Powodzonka na egzaminie! Trzymam kciuki! I Pozdrawiam ;-)

Agniesia nic się nie stanie jak dwa dni nie będzie tempka zmierzona - mnie się wydaje że i tak będzie fasolka w tym cyklu ! :-)

Pozdrowionka!

Witajcie, ja tylko na chwile.
od piatku mam zaleglosci z bb, bo moj Macio chory i na razie nic nie wiadomo co mu jest!
W piatek wieczor dostal znienacka tem 39st, ok godz 4tej to chyba mial z 40st, o 8rano nadal 39,4st. Syropki i czopki zbijaly tylko do 38,6st, wiec w sobote rano wyladowalismy u lekarza. Obadal malego, osluchal i stwierdzil, ze nic nie widac i nie slychac, ze to cos wirusowe, ze moze sie 2-3 dni wykluwac a moze minac bez sladu. Mamy podawac syropki i obserwowac. I tak bylo. Cala sobote goraczkowal, w nocy o 4tej znowu kryzys, ale o godz 7tak sie spocila jak myszka(koszulke mozna wyzymac) wiec go przebralam i pospal do 9.30! To dla niego i dla nas szok! Ale jak wstal juz to tem tylko 37,7st(sukces i to 5.5godz od leku! Wczesniej po 2.5godz tem spowrotem wzrastala), Macio w formie rozrabia! Zobaczymy co z tego wyniknie...Ale weekend do bani...
Pozniej Was poczytam.
buziaki

a ja siedze i rycze:sad:już nigdy nie uwierze w objawy ciążowe przed terminem@.
bo miałam ich setki (raczej psychiczne niż ciążowe)a teraz co brązowe nitki więc jutro@ -gorzkie rozczarowanie,łzy i smutek.tak mi żle serduszko tak boli.:-(
a następne staranka dopiero z początkiem sierpnia a niech to szlak.
ale was nadal będe podczytywać i kibicować.choć ostatnio bardzo mało piszecie.

I jeszcze pytanko z innej beczki do mam chłopców czy myjecie syniom siusiaki tam w środku bo mój jest już spory i niegodzi sie na to i teraz ma zapalenie chyba.tłumacze na różne sposoby ale NIE i teraz jest problem.morze mi coś doradzicie.
POZDRAWIAM.

Royanka dużo zdrowka dla synka

Tusia mojemu synkowi myję siusiak w środku ale co drugi trzeci raz, też mieliśmy zapalenie i teraz o to dbamy

życze powodzenia w kolejnym m-cu staranek

co tam u Was ? Ja dzisiaj byłam rano na egzaminie i dostałam 4 :-) wczoraj pisałam najgorszy w całej sesji i wyniki dopiero będą na email. Boję się sprawdzać :shocked2::szok::-)

piekę jak zwykle chlebek z pestek dyni :-) synuś mi pomaga, potrafi już sam zrobić ciasto :tak:

miłej niedzielki

Royanna oby synek jak najszybciej wyzdrowiał! ;-)

Tusia nie martw się, trzeba wierzyć że kolejny cykl będzie owocny :tak: a który to Wasz miesiąc staranek?

Bershka gratuluję zdanego egzaminu :-) trzymam kciuki żeby ten najgorszy tez był do przodu ;-) ale mi smaku narobiłaś na chlebek..mniam :-D

Dziewczyny a ja mam do Was pytanie, bo zastanawiałam się ostatnio żeby może zasięgnąć jakiejś literatury dla młodych rodziców :-) Chodzi o książki lub poradniki dotyczące rozwoju dziecka i opieki nad maluszkiem, możecie mi coś polecić? Wiadomo że nie ma to jak praktyczne rady doświadczonych mam, ale zawsze warto zajrzeć do innego źródła :-) Patrzyłam w necie i dużo osób np. na allegro kupuje tę książkę Pawła Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka". Może ma ją któraś z Was? Czy jest godna uwagi?

Pozdrowionka!

Pyszczku dziękuje i wzajemnie !!

Pyszczku ja miałam dwie ksiązki z jednej serii i później już nie kupowałam

pierwszą " W oczekiwaniu " a druga : "Pierwszy rok życia dziecka" sa bardzo przyjemne ale co życie to życie :tak:

reklama
hej kobietki...:)
royanna- a może mały miał trzydniówkę...można ją mieć dwa razy a nie raz jak się powszechnie słyszy. Tak ona się objawia...jesli wyjdzie mu wysypka na brzuszku i pleckach to to bylo to!
tusia- nie martw się...zobaczysz ze wam się uda..może właśnie trzeba odpuścic trochę i wtedy się wszytsko odblokuje i fasolka szybko zagości..:)
Ja po obiadku odpoczywam...ale jestem mega zmęczona jak codzień o tej porze....
Wczoraj rozmawiałam z moim M czy ma jakieś przeczucia co do płci naszego małego skarba...ale on mówi że nie ma.. choć twierdzi że "robił" dziewczynkę więc pewnie to dziewuszka...A ja jakoś nie mogę oprzeć się myśleniu że tam siedzi mały chłopczyk...hmm....zobaczymy za 8 miesięcy hihi

Do góry