reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
hejka

Już po badanku, ta glukoza to śni mi się jużpo nocach, no ale do sedna :-) cukrzycy nie ma !!!!!!! :-):-):-):-)

wynik wyszedł 5,9 mmol/l czyli około 106 mg norma do 120

nie wiem dlaczego wynik wyszedł taki wysoki za pierwszym razem :confused::baffled::dry:

ale suma sumarum mam to już za sobą

jedynie co mogę podpowiedzieć żeby ustrzec taki podwójnych badań i stresów...róbcie sobie dziewczyny od razu obciążenie glukozą 75g a nie tak jak ja pierwsze 50 a potem 75 :baffled: myślałam, ze zwymiotuje

Jarzębinko, Oliś jak przychodzi do nas w nocy nie jestem w stanie go odstawić bo od razu jest bunt :confused::shocked2:
muszę z nim o tym dłużej rozmawiać

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry
Komu kawkę komu?
express2.gif

Bershka - cudowne wiesci, zawsze najwazniejsze jes zdrowie!!!!
Jarzębonko- nasz maluch raczej do nas nie przychodzi, a nawet jesli sie taka noc zdarzy to polezy troche i wraca do siebie bo mu jest za gorąco z nami :)
Od poczatku spał sam wiec przyzwyczail sie ze nie jest mu ciasno i gorąco :)
U nas dzis słonecznie...............bylo o wschodzie , teraz widze ze sie szaro robi i chmurzy.....czyzby miala być burza jak wczoraj wieczorem?

Buziaki dziewczynki
PS: gdzie sie wszystkie podziewacie?.

hej dziewczyny jestem i ja:-)

Bershka super ze z synkiem wszystko ok..i b.sie ciesze ze nie masz cukrzycy:-)
Agnieszka sliczne zdjecia coreczki i fajnie ze w szpitalu nie musiszsiedziec:-)

A ja wczoraj o 9bylam juz w Polsce..mega zmeczona i niewyspana bo o 4trzeba bylo jechac na lotnisko!!Ogolnie wyjazd byl bardzo udany glownie odwiedzalismy znajomych niz zwiedzalismy...Maja sobie tylko buciki kupila i bielizne:-)ale chce pojechac na zakupy dla drugiego bobaska jak plec bede znac:-)

Wczoraj niestety musialam sie przyciagnac do pracy a ledwo zylam z niewyspania:-(wczoraj polozylam sie o 22 a wstalam dzis po 7 i nadal jestem mega padnieta!!Przez to nie mam za bardzo humoru!!

Za to juz brzuszek wyszedl troszke w koncu!!

Royanka ale mieliscie przygode z tym palacym sie autem!!

WITAJCIE KOCHANE:-)
Nie było mnie ostatnio na forum i nie będzie przez najbliższe dni:-(niestety moje obawy o ciąże się potwierdziły w niedziele zaczęłam plamić dobrze że M był przy mnie co odrazu zadzwonił do mojego ginekologa i powiedział mu że jeżeli plamienie było jedno i potem jest spokój to mam w poniedziałek do niego przyjechać(w niedziele nie mógł bo kończył remont w gabinecie)a gdyby zaczęła krwawić dużo nieustannie to do szpitala no więc tak patrzeliśmy co chwile na majtki czy są czyste i było ok to jechaliśmy wczoraj do gina i okazało się że moja ciąża jest zagrożona:-:)-:)-(ale jest fasolka na swoim miejscu co ginekolog powiedział że będziemy ratować ciąże tak się ucieszyłam tak więc mam dupohstan i folik taki inny specjalny do brania razem z duphostanem no i w nagłym przypatku mocnego bólu brzucha no-spa co tak dlatego nie mogę z wami tu być bo gin powiedział że mam przez najbliższe minimum 3 dni leżeć jedyne co wstac to do podmycia się do kibelka lub coś zjeść tak więc cały czas leże:-(

Wszystkim zafasokowanym gratulacje wielkie a tym co się staraja życze cyklu owocnego i niepoddawajcie się ja wierze że moja fasolinka będzie ze mną przez cały czas że wytrzyma do 9 miesiąca:tak:buziaki wielkie:tak:

A to jest zdjątko mojego maleństwa:-)szósty tydzień:-)

Dziendoberek!
Ja teraz tylko na chwilke, bo musze isc do przedszkola z malym zabrac papiery(bo sie tam nie dostal) i zaniesc do drugiego(dopiero w czwartek) bo tam sie dostal. Tu bylo blisko, a tam przez pol miasta...Ale grunt, ze sie dostal.
Jezszce u nas jest sloneczko, ale ma byc deszcz.-(

Bershka-ciesze sie bardzo, ze wyniki dobre!!!
Agniesiak-aby ten cykl byl owocny!!!

Narazie zmykam. pa

Patrysiu musisz koniecznie dużo odpoczywać wiec forum to ostatnie miejsce, gdzie musisz nam się z tego tłumaczyć :-( Najważniejsze, zeby przetrwac te magiczne 12 tygodni. Mam nadzieję, ze Dominika zostawiasz pod inną opieką niż Twoja :dry:Krwawienia zdarzają się często w początkowej ciązy ale dobrze, ze lekarz tak szybko reaguje a ztym gabinetem i remontem...hm...w takim przypadku powinien Cię wysłac od razu na kontrolę do szpitala. Dla mnie remont w takim przypadku to żadna wymówka...

Witam wszystkie

Royanna dobrze, ze w ogóle się synek dostał do przedszkola, mój na szczęście chodzić będzie do tego do którego uczęscza dotychczas.

Czarodziejko mój synek czy gorąco mu z nami czy nie to i tak zostaje :-p:no:
ja poproszę hebatkę jeśli mogę najlepiej herbe :-p

Gosiu a Ty też się nie przemęczaj, lot trwa do UK 2h ale tyle ile trzeba być wcześniej, odprawa na lotnisku...wychodzi wtedy 5h jak nic. Byłaś w Primarku na Oxford ? W moim ulubionym shopie ? :-D:-);-) Dobrze, ze do nas wróciłaś :tak::cool2:

Cześć dziewczyny,

Patrysia uważaj na siebie....

Bershka masz racje z tym badaniem .....mnie własnie lekarz przepisywał odrazu 75 .
ciesze sie ze u ciebie ok,

pozdrawiam wszystkie i zycze miłego dnia.

reklama
Witam wszystkie dziewczynki, tutaj mnie jeszcze nie było, ale za tydzień owulka i mam pytanie :-)

Wiadomo, że marzymy przede wszystkim o zdrowym, bobasku, ale chciałabym, aby pierwszy trafił się nam chłopak, poza tym widzę, że dla mojego R ważne jest mieć tego SYNA ehh :-) najbardziej wierzę w to, że centralnie w owulację są większe szanse na mężczyznę, ale z drugiej strony przecież męskie plemniki mogą niedotrzeć, a damskie wytrwale przeczekać i zaatakować później :-D może macie jeszcze jakieś sprawdzone sposoby?
Będę super wdzięczna :-)

Do góry