reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam serdecznie:-)
Ja dzis zabiegana jestem, bo staram sie przygotować jakieś specjały na urodziny synka. Wprawdzie impreza będzie dopiero w sobotę ale roboty huk.
Bereshka, z tą cukrzycą to jakoś dziwnie masz, bo moja kuzynka jak była w ciąży i miała cukrzycę, to miała diętę i tabletki, tak więc może to kłucie to niekoniecznie. Boże aż mnie dreszcze przeszły:angry:
Pyszczek z tym siusianiem to norma, ja tak miałam w pierwszej ciąży, teraz trochę mniej ale też latam jak najęta.

reklama
Bershka-czekamy na wiadomosci z usg :) a z ta cukrzyca ciazowa nie martw sie, poczekaj na drugi wynik i wszystko sie wyjasni. 160 to jeszcze nie jest strasznie duzo nad norma :)

Ja wlasnie uspilam Maciusia-nie spal w dzien, wiec teraz padl jak mucha. Troszke spokoju wieczorkiem. Kurcze, nie wiedzialam, ze tak mnie zmeczy siedzenie z nim w domu, ale dlatego, ze wszedl w wiek buntu-wszystko na nie.

Jestem :-)

USG jak dla mnie to zawsze jeden wielki stres

wszystko dziewczynki jest dobrze :-) maluszek rozwija się jak należy

miał sprawdzane dosłownie wszystko i wszystkie wymiary ok no i najlepsza wiadomosc łożysko podniosło się do góry. Siusiaczek jak malowany :-) ma 0.92 cm :-D:-D dziecko waży 660g i ma 37mm długosc stópki

z tą cukrzyca póki co się nie martwię bo czeka mnie jeszcze jeden wynik.Lekarz mnie uspokoił że po drugim stężeniu glukozą wychodzą już lepsze wyniki...poczekam do pon.

Madziu
u nas jest tak, ze jak sobie mierzysz cukrzyce glukometrem i jest w miare ok utrzymując oczywiscie diete to nie trzeba brać tabletek czy insuliny ale jak masz wynik cały czas ponad 400 ( norma to do 120) to wtedy niestety taka jest konieczność

...naprawdę mi ulżyło. Teraz czekam już porodu a i powiedział, ze nawet jak chce to mogę wrócić do pracy na ten miesiąc czerwiec :zawstydzona/y::-)

Bershka to super że wszystko wporządku, że dzidzia zdrowo rośnie :tak: no i chłopak jak malowany :-)

Życzę Wam dziewczynki spokojnej nocki!

Dziękuje

jesteście Kochane

uciekam do pieca :-D urobiłam ciasto na chleb :-) pierwszy raz go robię wiec nie wiem czy wyjdzie ;-)

pospałam 3h w ciągu dnia i teraz znowu będę w nocy buszować.

a właśnie dziewczyny czy Wasze dzieci też sa takie przekupne jak mój synek? :-D jak tylko zostawiam go u teściów na kilka godzin to po przyjeździe po niego na mój widok płacze :wściekła/y: no mówię Wam czasami to nie wiem jak się zachować. Nie chce wracać do domu... :confused:

reklama
Bershka ja juz kilka razy piekłam sama chlebek i wychodził super! :tak: właśnie może znowu bym upiekła póki jestem w domu :tak: ale jutro mam chęć upiec ciasto marchewkowe :tak:

Kacper też nie chce wracać do domu jak jest u dziadków...nawet jak wróciłam po 3 dniach ze szpitala to sie specjalnie tym nie przejął :-( dał mi buzi i przytulił sie jak go o to poprosiłam ale zaraz powiedział żeby mu nie przeszkadzać bo gra z dziadkiem w karty :szok: muszę wymyślac jakieś rzeczy żeby go przekupić żeby poszedł ze mną do domu bo inaczej jest płacz!

Ja zmykam już do łóżka bo jutro rano wstajemy i jedziemy zrobić badania...już sie boje pobierania krwi Kacperkowi :szok:

Dobranoc

Do góry