reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witaj Avani
Jedna z najważniszych zasad to: obserwacja śluzu i pomiary temperatury by na tej podstwie jak najdokladniej ocenic kiedy pojawia sie owulka. A potem oczywiscie "serduszkowanie" kilka dni przed :)
Jak sie bowiem okazuje kontrowersji na temat metody planowania płci jest wiele ale chyba jednak coś w tym jest skoro kilkoro juz z naszych kolezanek wystaralo sie o wymarzoną córeczkę lub synka!!!!
Aha: jakby co pomocny może byc portal 28dni.pl chyba ze juz go znasz:tak::tak:

reklama
Witam niedzielnie...
okruszynka - co do ułozynia dzidzi to lekarz mowi z ejezeli to sie niezmieni to cc dwa tygodnie wczesniej ( przed terminem porodu) i ze on mi zrobi to cc.... wiec o tyle czuje sie bezpiecznie ze to On by mi to robił, ale oczywiscie wolałabym zeby dzidzia sie odwrocila i rodzic naturalnie... zobaczymy... a u Ciebie ktory tydzien ciazy i na kiedy masz termin porodu? ja mma termin na 15sierpnia

Czarodziejko dziekuje;-)

Patrysia niema za co ciesze sie ze nowe fasolki na forum:tak:

Kiki no widzisz wiec w 30 moze sie juz rodzic skoro lekarze mowia zeby choc do tego tygodnia wytrwac.... ciekawe czy u nas w polsce tez tak myslą ....
buziaki i powodzenia, zdrówka!!!

Witam
Agnieszka 12 ja zaczęłam 25 tydzień termin z karty ciaży mam na 28 sierpnia z usg wychodzi na 22 sierpnia ale z doswiadczenia wiem że nie ma się co nastawiać na te terminy bo dzidzia i tak sama zadecyduje kiedy bedzie chciała przyjśc na swiat.:-)
Ja też bardzo bym chciała zeby mała sie odwróciła i rodzic sama. To znaczy cesarki sie nie boję ale boje sie że mogliby kazać mi rodzić naturalnie posladkowy poród, bo czytałam gdzieś że jezeli to nie jest pierwszy poród to czasem sie rodzi naturalnie. a ja sobie tego nie wyobrażam.........................:szok::szok::szok:Mój gin narazie nie chciał sie wypowiadac na ten temat mówi ze jeszcze mamy duzo czasu i pewnie sie przekręci a poza tym to zalezy jak duze jest dziecko i jakiej budowy jest matka jak przebiegał pierwszy poród itd........Ale ogólnie narazie jestem w strachu dlatego pytałam Cie o opinię twojego lekarza.:-D

A u nas już po pierwszej turze gości:tak::-D
Jeszcze teraz czekamy na moją mamę i jej faceta i wolneee:tak::-D
Będziemy się obijac na tapczanie i ogladac tv:tak::biggrin2:
Ale super expres dostaliśmy:tak: Dolce Gusto, robi różne kawy i rzeczywiście, tak jak na reklamie:tak::-D A smak... mmmmm:tak::biggrin2:
Zapraszam na kawkę!!:-D

okruszynka - a to mnie zaskoczyłas tym ze przy posladkowym tez kaza rądzic:szok: dobrze ze moj lekarz odrazu mnie poinformował ze jak co zrobi mi cesarke ....
a powiedz to twoja druga ciąza? bo niemasz suwaczków......
jak druga to planowałas płec ...

Witam avani;-) i powodzenia!

Czarodziejka ja to juz obeznana jestem w tych sprawach.....cykl juz swoj znam bo temperature mierze od dawna tak ze problemu raczej nie bedzie :-)

Avani, witaj! Udanych celowan w coreczke!

Ja tez mam juz synka i teraz marze o coreczce. nawet moj maz zmienil zdanie i "laskawie"zrezygnowal z drugiego synka;-) mowiac o naszej fasolce. Cala rodzinka nam kibicuje, tesciowa modli sie o wnusie Laure(ja wiem, ze jak coreczka to na pewno nie bedzie to Laura:szok::-))tylko tesc obstaje, ze to bedzie drugi chlopak i wszystkim opowiada, ze czeka na drugiego wnuka:angry:. Bo twierdzi, ze u nich w rodzinie to tylko chlpoaki sie rodza...Kurcze, cos w tym jest. On z 2ch malzenstw ma 3synow, jego brat ma tylko syna jedynaka...Ale ja wierze, ze nam sie uda!!!

Hehehe moj maz ma 2 braci i tesciowa marzy o dziewuszcze tym razem.
Moj tata tez sie juz o Kundzie (KUNEGUNDA) upomina....oczywiscie nie tak bedzie miala na imie jak sie uda :-D
Za to moja babcia ma 3 corki i 4 wnuczki.....dopuki sie moj syn nie urodzil nie bylo zadnego chlopca, potem moja siora sie o syna postarala wiec teraz pora na dziewczynke. A siostra mojej babci ma samych synow i samych wnukow.

Głucha cisza...
Ale takie moje szczęście. Jak trwa dyskusja to mnie nie ma, jak ja jestem to inni pochowani...

reklama
HEJKA:-)
Ja już wiem że bedzie synek bo 2 dni przed owulką staranka były co w sumie sie nastawiam:tak:miał byc Kacper no ale teraz M wymyślił Sergiusz co w sumie bedziemy wybierać z imion;-)

Do góry