reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
HEJKA:-)
Chciałam deszczu ale nie takiego wiatru:baffled:

witam i ja was dziewczyny,u nas pogoda katastrofalna pada wieje nie ciekawie,bylam u ginekologa mowi ze wszystko oki z dzidzia rozwija sie jak powinna,nie widzial dzisiaj co jest bo siedziala na tyleczku..ja schudlam w ciazy nie przytylam jeszcze ani 100gram.czujecie a to juz 6 miesiac..

super że z dzidzi wszystko dobrze:-)no i prosze figurke trzymamy;-)

Ja witam ponownie. Właśnie wróciłam od gina, z dzieciątkiem wszystko wporządku. Zapytałam czy w 15 - stym tygodniu ciąży można określić płeć i dowiedziałam się, że będe miała synka! O mało co z fotela nie spadłam. Miałam cykl monitorowany, od serduchowania do owulacji było na 100% 3 dni, wypadałby, żeby była dziewczynka, a jest chłopiec. Niepowiem, że jest mi jakoś smutno, ale jestem zawiedziona, tak bardzo marzyłam o cólreczce. Mąż mówi, że jeszcze może się zmienić, ale skoro lekarz był pewien, to chyba wie najlepiej. No cóż muszę sie pogodzić z tym.

kochana najważniejsze że zdrowe:tak:a dla twojego synka nawet i chyba lepiej będzie że braciszka będzie miał;-)rozumiem cię bo sama celuje w dziewuszke i chyba sama też bym była nieco zasmucona gdyby wyszedł drugi chłopiec no ale my niestety za to nie możemy i trzeba sie cieszyć że wogóle możemy mieć dzieciaczki i to zdrowe oby były:tak:

hej dziewczyny :-)
ja sie zawiodłam trzy krotnie bo miał być córeczka a mam w domku trzech synków :-p
teraz jest cieszko bo są w wieku 5 latek 3 latka i roczek ale jak dorosną to bede chodziłą dumna jak paw ;-)
ale nie ukrywam że w sercu jest póstka niespełniona ,,córeczka ale może kiedys jak was czytam i sposoby to może :tak:
ale naj warzniejsze zdrówko bo synek pierszy jest po operacij serduszka drugi na szczescie zdrowy a ten mój najmniejszy okruszek boryka sie z astmą oskrzelową wiec dziewczyny uszy do góry :-):-)
przepraszam za błedy ale moja matisia pomaga mi pisac :baffled:

no to masz niezłą gromadke:-)życze zdrówka dla facecików:tak:

Właśnie powiedziałam synkowi, że będzie miał braciszka, bardzo się ucieszył. Mi trochę się popłakało, ale pomału przyzwyczajam się do myśli o drugim synku, najbardziej sie cieszę, że zdrowy. Natomiast mój mąż ciągle wierzy, że to dziewczynka i mówi, że na usg nic nie widział. No ciekawe, Dziewczynki kochane dziekuję za dobre słowa. Myślałam, że gorzej przeżyjeę taka informację o nie tej płci co chciałam.:-)

Witajcie Dziewczynki :-)

Ja dopiero usiadłam do kompa. Wczoraj był u nas znajomy i trochę się zasiedział (do 2.00 w nocy) więc jakby nie było nie wyspałam się dzisiaj, a musiałam rano iść na uczelnię. Dzisiaj uświadomiłam sobie ile teraz dla mnie znaczy sen. W ciąży muszę spać conajmniej 8 godzin żeby normalnie funkcjonować, więc te 4 godzinki w plecy dosłownie zbiło mnie z nóg. A jeszcze zajęcia wyczerpujące, potem biblioteka (szukam i zbieram materiały do pracy) i dopiero do domku. Na szczęście miałam obiad na dzisiaj i nie musiałam już się tym martwić bo jak wróciłam to padłam na łóżko na Pyszczek :tak: i 2 godzinki spałam nie pamiętając o Bożym świecie :-D Tak się zmęczyłam, stopy mi spuchły trochę od zbyt długiego chodzenia, eh...

A jeszcze od kilku dni borykam się z moją skórą, tzn w mojej skórze chyba zachodzą jakies zmiany, bo często strasznie swędzą mnie nogi, szczególnie uda, no masakra jakaś :szok::baffled: Po kąpieli jak nie posmaruję balsamem od razu mam poczucie dyskomfortu, drażni mnie kontakt skóry ze spodniami, czy czymkolwiek na czym leżę lub siedzę i mam odkryte nogi :baffled: Czy to może być przez ciążę? Zastanawiałam się czy to jakieś uczulenie może, ale proszek i płyn do płukania używam cały czas ten sam, płyny pod prysznic też z mojej ulubionej serii, nigdy nie miałam takich problemów, a teraz wszystko drażni moją skórę i czasem pojawiają się małe czerwone krostki, tak jakby z podrażnienia....nie wiem :confused:

Pozdrowionka, poczytam co u Was ;-)

Dobry wieczór

Juniorek już śpi więc mogę z Wami popisać :-)

Madziu ja miałam identycznie :tak: tak bardzo marzyłam o córeczce, że jak się dowiedziałam w 16 tyg że mam chłopca to łezka mi poleciała ale teraz na prawdę cieszę się z drugiego syneczka :tak::tak::tak::-) i chyba byłoby mi znowu ciężko przestawić się na dziołszkę ;-)
poza tym Agnieszce też mówili długo, ze ma chłopca a okazało się, ze dziewczynka

jeszcze u Ciebie jest wcześnie więc główka up :-)

Pyszczku powolutku przyzwyczajaj się do spania poniżej 8h ;-)mój Oliś jednak był grzecznym, śpiącm dzieckiem ale jak On spał ja znowu robiłam pranie, gotowanie etc i tak spałam właśnie mniej niż 8h, organizm sam mi się przyzwyczaił do takiego rytmu :tak:

co u Was dziewczyny ?

trzy skarby,to ty jak ja masz 3 synkow super sprawa ja jestem bardzo dumna z moich synkow..nastepna bedzie dziewczynka..u mnie mowia na 95 procent ze mam dziewczynke pod serduszkiem..

madziu nie smuc sie chlopcy to piekna sprawa sa wspaniali..usmiechnij sie otrzyj lzy..a moze lekarz sie pomylil jak i w przypadku agnieszki tez powiedzial szybko ze to chlopczyk a potem okazalo sie ze dziewczynka..

agnieszko jak po wizycie u ginekologa..potwierdzona dziewczynka?

beti co u ciebie..

pyszczek a moze masz na cos uczulenie...

medio jak tam karolek?

anufifi a jak u ciebie,jak z tym miesniakiem?kiedy starania o coreczke?

Cześć dziewczynki ;-)
ja jestem dziś po wizycie wg usg zaczoł sie 26tydzień ciązy Mała waży 915g i wszystko jest w porządku poza tym ze ułozona jest w pozycji posladkowej i jak sie to nie zmieni to czeka mnie tym razem cesarka...
no ale jeszcze troche czasu ma więc moze się to zmieni....
dziś miałam wizyte u tego samego lekarza co w 16tyg powiedział ze na 95% chłopczyk przy badaniu mnie dziś pytał czy znam płec powiedziałam ze wg niego chłopczyk a na połowkowym powiedzieli mi ze dziewczynka powiedział ze zaraz sprawdzimy po czym po dzisiejszym usg powiedział : " dziewczynka i kropka" mowi ze niema wątpliwości i przeprasza strasznie za pomyłke choć mówi ze akurat w ta strone rzadko mu sie zdarza..... dostałam zdjecie pipki co by niemiałam wątpliwości, pytałam czy moge kupować rózowe ciuszki uśmiechnąl sie ze tak:-D

dziewczyny nienadrobie wszystkiego co tu naskrobałyscie :zawstydzona/y:
mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku te ostatnie posty poczytłam ciesze sie KIKi ze u Ciebie w porzadku juz ze dzidzia zdrowa :) buziaki kochana :***
Bersha u Ciebie też wszystko wporzadku super !!!
Madzia3 wiesz wiem że Ci cieżko przyjąc nowe wieści ale uwiez mi kochana ze to tylko w pierwszy dzień sie tak bedziesz czula teraz juz tylko bedzie lepiej zobaczysz ze bedziesz sie bardzo cieszyć z synusia przeszłam to samo bo też strasznie zaufałam tej metodzie wierzyłąm w nią aż tu nagle dostałam zimny prysznic ze to jednak synuś ale powiem Ci ze tak sie z nim zwiazałam ze jak szłam na połowkowe przeciez z myslą ze to synek i lekarz powiedział mi ze dziewczynka poczułam tak jakbym straciła dziecko bo tak sie związałam z nim duzo do niego mówiłam z moim synkiem Oliverkiem nazywać sie miał Alanek.... naprawde ciesze sie z córeczki bo to było moje marzenie ale uwież mi ze tak samo cieszyłam sie z Alanka nie w pierwszym momencie ale napewno juz potem jak sie okazało ze to dziewczynka....
co do przepowiadania płci mysle ze takim pewniejszym, dokładniejszym bo napewno nie 100% momentem jest wg mnie 20tydz ciazy nie wczesniej.... jedna kolezanka znacię ja z BB Anka 34 mowiła ze ogladał na żywo w jakims muzeum jak wyglądają genitalia płodu w 4miesiacu i wg niej tak samo u chlopca i u dizewczynki wiec jezeli chodzi o mnie to by sie sprawdziło bo ja w 4miesiacu tez cos tam widizałam tak jakby pyrtka .... dziś juz wyraznie widziałam wargi sromowe jak tylko zgram zdjecia do komputera to wgram Wam;-) madzia ja bym poczekała jeszcze do nastepnej wizyty z nastawieniem sie na płec:tak:;-)

Pyszczku
też mam jak ty ze swedzi mnie skóra przewaznie po kąpieli najcześciej to piersi.... ostatnio tez mam skórcze łydek ale biore wtedy Magnafar B6 i pomaga:tak:

dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne jest ze co jakis czas jak duzej pochodze albo jade w aucie to twardnieje mi brzusio też wam sie tak dzieje? zapomniałam zapytać lekarza....
kochane życze Waszystkiego dobrego a przedewszystkim zdrowych bobasków :)))

Witam o poranku

Synek w przedszkolu, M w pracy a ja... :zawstydzona/y: przy kompie :-D;-)

Agnieszka, gratuluje pipuszki :-):-D super, że lekarz się pomylił :-D;-)

a ja sobie mam wybrać datę na cięcie cesarskie 2 tyg od planowanego porodu czyli od 09.09. Jakoś ten wybór przeze mnie przeraża mnie :baffled:

czy ktoś tu częstuje herbatką ? :cool2:

Kiki a dziękuję Karolek ma się dobrze, cycuś z niego, śpi z nami w nocy nie musze do niego wstawać, duży chłopczyk mam juz 8650.
A co u Ciebie, Ty masz juz 2 synków, tak? A teraz a byc córcia? Ile dni przed owulką przytulaliście się?

reklama
Witam dziewczyny!:-)
U mnie dziś troszkę lepiej, niestety mąż nie może sie pogodzić z myślą, że to chłopiec, bo on "wie co robił" i ma być córcia.
Agnieszko o Tobie wczoraj właśnie myślałam, że przytrafił Ci sie taki psikus. Napisz mi, jak u Ciebie było z tą owulacją i serduchowaniem. Staram się myśleć o tym, że to ma byc synek ale mąż mówi, że to lekarz sie pomylił bo on tam nic nie widział. No nie wiem, ja chyba wolę przyzwyczjać sie do mysli o synku i myślę, że lepiej, że wiem w 15 tygodniu, niż dowiedziałabym sie pod koniec ciąży czy nawet przy porodzie, to dopiero byłby szok.
Agnieszko a co do twardniejącego brzucha, to wydaje mi się, że dlatego tak sie dzieję, bo przez dłuższy czas w samochodzie siedzi się w wymuszonej pozycji. Sama tak miałam.

Do góry