reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziękuje dziewczynki :-):-):-)

Gosia mebeli z serii Mamuta sa bardzo fajne i idealnie można dobrac coś zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki :tak: my mamy kolorek niebieski ale niedługo będziemy odnawiać na jakiś neutralny kolorek chyba ;-)

Ja zaraz się zbieram do domku :-):-):-) takaże do jutra!
Do jutra Kochana:tak::-)
A mnie już ręka boli od pisania:-( CO najgorsze na ten cholerny egzamin jest tyle materiału, że głowa juz mnie rozbolała... egzamin w sobotę a ja do rosołu:-(

reklama
Babeczki zarejestrowalam sie do ginka dopiero na 7maja i mam pytanie czy to nie bedzie za pozno na zrobienie tej przeziernosci karkowej???doradzcie...bo jak za pozno to zmienie na wczesniejsza date!!
gie-oska a w ktorym tygdniu ciązy wtedy bedziesz?
jesli bedzie to wypadac po 14 tygodniu to moze lepiej przelozyc na wczesniej!

Czarodziejko, miałam takie same myśli jak Ty i dlatego nie dawałam małego np do żłobka bo taki malusi nawet ni epowie czy wszystko jest ok. Teraz taki 3 latek dużo mówi i skarży :tak: gdyby było coś nie tak na pewno to zauważysz. Zobaczysz jak będzie uśmiechał się na samo powiedzenie imienia jego przedszkolanki. One naprawdę się starają, zeby dzieci je lubiły. Jedynie co musisz przejśc to etap jego adaptacji z przedszkolem. U nas było ciezko. Trwało to ok 3 m-cy ale z obserwacji wiem, ze dzieci szybciej sie klimatyzują niż mój nieśmiałek :-);-)
aaaaa i chciałam Wam powiedzieć, ze maleństwo kopie na całego :-):-):-):-):rofl2:
Bershka- po pierwsze GRATLUJE KOPNIACZKÓW:))))
Kopiąca dzidzia to chyba najcudowniejsze uczucie w ciązy :)
Po drugie dziekuje za słowa otuchy. Mam nadzieje ze bedzie wszystko Ok i Macius szybko sie zaadoptuje w przedszkolu tym bardziej ze jest bardzo odwazny i nie boi sie jak go zostawiam ale tu jednak bedzie inna sytuacja wiec zobaczymy :)

CZARODZIEJKO o twojego przeczkolaka sie nie martw nie jest tam żle a dla niego duzo super bo i dzieci tam ma co bawić ma się z kim i inne zabawki niż w domu itp.a jak by było coś żle to napewno synek to powie:tak:
Patrysiu mam nadzieje ze nie bedzie sytuacji w ktorych coś mnie bedzie niepokic..mam nadzieje ze synek nie bedzie skarzyc i chetnie bedzie chodzil do przedszola :)

Czarodziejko nie martw się wszystko będzie dobrze :tak: dzieci w tym wieku już dużo rozumieją i wrazie co synek Ci powie :tak:choć niektóre potrafią też nieźle zmyślać :eek: ale przedszkole to naprawde dobra rzecz dla dziecka, dziecko szybciej sie rozwija, dużo się uczy i potem w szkole jest bardziej śmiałe :tak: Czarodziejko nie martw sie na zapas wszystko będzie dobrze :tak: zobaczysz jak Twój synek (z czasem) z radością będzie tam chodził :tak:
Paula ja przede wszystkim dlatego posylam Maciusia do przedszkola bo widze ze juz potrzebuje kontaktu z rówiesnikami. Zdaje sobie sprawe ze napewno wsrod dzieci bedzie sie szybciej rozwijal a to wazne.
Dziekuje za cieple slowa dziewczyny..nie wiem co bym bez Was zrobila.

Paula miałam jeszcze z 2 tyg temu taki metaliczny smak, jakby polizała baterie :-)

już zniknął. Teraz czekam na zgagę bo z Olim mialam jak mi brzuch urósł i naciskał na żołądek. Wiem, ze mleko zimne mi pomagało więc już szykuję zapasy :-D

Zgaga zgagą a moje dziecko urodziło się z bujnymi czarnymi gęstymi włosami. Więc moze coś w tym jest że zgaga i włoski...... ;-)
Paula- mi w ciąze na zgage tez pomagalo mleczko w dodatku cieple....choc wiem ze są kobiety ktore w ciązy za nic w swiecie nie napily by sie mleka...a cieplego to juz w ogole!
Co do bujnej fryzurki to tez slyszalam ze jak ma sie zgage w ciązy to male potem ma bujny lok :)))))

a właśnie...czy Wy sobie przypominacie co kupowac dla takiego maluszka na wyprawkę :confused2::-):-D bo ciuszki to wiadomo ale kosmetyki i reszta to muszę podczytać na necie. Wiem mniej więcej ale boję się, że coś przeoczę :-D:rofl2::eek:
Bershka ale mowisz o szpitalu?
Duzo jest na internecie na ten temat.
a czasem na stronkach szpitala w ktorym sie rodzi tez napisane jest co nalezy miec.

Ah... kiedy ta moja @ przyjdzie i będe mogła fikac na nowej rogówce z mężem?:-p Jeszcze 8-9 dni i wreszcie @.. niech ten czas szybciej leci:tak::-D
Agniesiak to trzymam kciuki zeby szybko zlecialo i zeby serduszek w cyklu przybywalo :)))))

AGNIESIAK no tak psychika potrafi nam dodać dolegliwości:-Dja wierze wtedy w ciąże głownie jak @nie ma i wtedy test bo tak to w sumie za szybko na jakiekolwiek dolegliwości dopiero tak od 2 miesiąca są;-)

witam dziewczyny i ja,wczoraj piekna pogoda a dzisiaj wiatr i pada.

bereshka no i prosze sa kopniaczki-to super.moja mala malutko kopie raczej bardzo delikatnie,najwarzniejsze ze codziennie daje znac o sobie..

paula sliczny syneczek moj tez byl taki czarny

patrysia twoj tez sliczniutki,przesliczne mamy te dzieciaczki

ptasiorek fajnie ze jedziecie na maly urlop.

czarodziejko usciskaj przedszkolaka..super nowy rozdzial w jego zyciu..super.

gioeska ty lubisz slonce sie zamartwiac..

agnieszka to niech przychodzi juz ten tapczan a potem bedzie dzidzia jak maloweana

beti kochana witam...

anufifi i pozostale dziewczyny gdzie jestescie?

pyszczek co u ciebie?

kicia i jak staranka juz sie zaczely czy jeszcze nie?

reklama
witam po dłuższej nieobecnosci koleżanki!!! :)
U mnie sporo sie działo ostatnio... ale jest oki:)
Starania przełożyliśmy na wrzesień wiec wtedy dołączę do was już na dłużej i czesciej! :)
Pozdrawiam was serdecznie
gratuluję nowym mamusiom. tule i sciskam już zaciążone:) uważajcie na siebie i dzidzie:)
Buziaki!! ;-)

p.s. steskniłam się!!!:-p

Do góry