reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cześć dziewczynki;-) pamietacie mnie jeszcze...:-p

wczoraj byłam na usg połówkowym które trwa koło 45min, z dzidzia wszystko w porzadku:-) lekarz pyta sie czy znam płec a ja mówie ze tak ze chłopczyk bedzie podobno a on ze on tu chłopca niewidzi ale ze wtakim razie sprawdzi dokładniej i sprawdzał długo prawie cała płyta która dostałam z tej wizyty ( trwa 35min) kreci sie wokół tego co ma miedzy nogami lekarz cały czas tam kamerował i prubował szukac pyrtka .... na koniec powiedział ze z jego obserwacji to dziewczyna... ale ze to jeszcze do sprawdzenia bo dziwi go to ze pyrtka było widac juz w 4miesiacu wiec na odwrot to rzadko zdarza sie pomyłka....
i oczywiście niewytrzymałam i poszłam dziś znów do lekarza ale całkiem innego w sumie miałam jeszcze jedną sprawe do niego i ta Pani dr. zrobiłą mi usg i mowi ze ona tu widzi dwie ładne wargi sromowe...
i ze na 100% dziewczynka wg niej....lekarka patrzy na mnie i pyta a co pani chciała chłopczyka ( bo sie omało niepopłakałam) a ja nie nie ja mam synusia teraz marzyła mi sie coreczka.... a ona to ciesze sie razem z pania..
tylko dziewczyny ja dalej niedowierzam ze mam w brzuchu dziewczynke:rofl2::rofl2::rofl2: pare fotek dla Was;-)

Zobacz załącznik 128133
Zobacz załącznik 128134
Zobacz załącznik 128135
Zobacz załącznik 128136
Zobacz załącznik 128137
A tylko ja wierzyłam że ten chłopiec to pomyłka.....to było niemozliwe żeby tak precyzyjnie planowac i żeby się nie udało. Aga super..... Jak urodzisz zakładamy wątek udało nam się zaplanować płeć..... Buziaki....

reklama
czesc dziewczyny!!!
oststnio zalatana jestem strasznie przez ta budowe!
obiecuje ze niebawem do was wroce na ploteczki ;-):tak::-)
pozdrawiam wszystkie cieplutko!!!

Ps : Agus baaardzo sie ciesze, ze to dziewuszka!!!!!!!!! ale niespodzinka!!!

Agnieszka !!!!!!!!! :szok: niesamowite
ciesze się razem z Tobą ! ale że aż tak sie lekarz mógł pomylić ? :szok:

super!!!!!!! :tak::tak::-):-):-):-):-):-):-):-)

no ja raczej nie mam złudzeń bo zdjecie siusiaka mam :-D:-D:-D:-D a Tobie nie dał wcześniej takiego ? :confused2:

jakie piękne mogą być pomyłki :-D:-D:-D

Anufifi też mi się wydaje, że Bóg dał Ci jeszcze jedną szansę :tak:

ja już w pracy, taki piękny dzionek a muszę siedzieć w 4 ścianach :angry:

za to wczoraj dostałam wieczorem powera i wysprzątałam całe mieszkanko, na dodatek zrobiłam pranie na całą suszarkę :-) Szkoda, ze tak rzadko zdarzają mi się takie chęci ;-)

Dziękuje Wam bardzo:tak: ale ja chyba nie uwieze jak dopiero przy porodzie.... :zawstydzona/y:

Bershka co do zdjęcia to na usg w 4miesiacu lekarz powiedział ze on tu widzi raczej siusiaka i ze to chłopczyk bedzie.... zdjecia mi niedał bo mowi ze ten siusiak tak szybko mu mignał ze niezdazył uchwycic zdjecia...
potem miałam w 5miesiacu usg u tego samego lekarza i on już powiedział ze co do płuci to juz nie jest pewny tego chłopaka tzn ze w sumie mało widzi bo dzidiza nogi krzyzuje a wiesz jak na wizycie siedzisz do 5min i do widzenia wiec sie spieszył i mowi ze niepowie mi dzis jaka plec bo nic niewidzi ale ze jak widzial siusiaka w 4 mies to pewnie chłopczyk bedzie.... a pani ma za 3tyg polowkowe to wtedy sie pani dowie na 100% itd
wiec przedwczoraj miałam połówkowe u innego lekarza i on mowi ze babeczke widzi a ja do niego ze se chyba jaja robi:-D:-D:-D a on czemu ,a ja ze podobno chłopczyk ma byc ze tak mi moj lekarz mowil w 4mies a on no to jeszcze to posprawdzam i szukała szukał i mowi pyrtka niewidac..... ale to jeszcze do sprawdzenia płeć zeby sie upewnic....
no wiec ja poszłam raz jeszcze do trzeciego ginekologa wczoraj i ta doktorka mowi ze ona widzi dwie wargi sromowe.... i ze ona mi daje 100% ze dziewczynka.....
hm..... niewiem moze faktycznie jest tak jak mowi Anka 34 ze w 4miesiacu u chlopca i u dziewczynki to podobnie wyglada i ciezko o pomyłke ja osobiscie taka sytuacje w rodzinie juz miałam siostra mojego meza była na usg 2 razy w ciagu ciazy w 4miesiacu i w 7miesiacu w 4mies powiedzieli jej ze to chlopczyk a w 7mies ze niewidac bo ma skrzyzowane nogi i szla na porod ze bedzie drugi synus bo jednego juz ma a tu urodziła sie Nikola...... ale wiecie co niewiezyłam w taka pomyłke w mojej osobie bo wydawalo mi sie ze gosciu ma taki sprzet ze napewno ma racje....... no w sumie jeszcze nic niewiadomo tak na 100% to dopiero przy porodzie sie dowiem :tak:;-) jedno jest pewne juz teraz bede sie cieszyc i z chłopczyka i z dziewczynki:tak::-)

sciskam Was wszystkie, buziaczki

hej dziewczyny!!a ja dzis pol drogi na nogach musialam isc bo tramwaje nawalily wrrrrrr...

Aga gratuluje babeczki:-)

Bershka ile Ty siedzisz w pracy przed kompem bo ja czytalam ze wg prawa kobitka w ciazy moze siedziec przed kompem 4godz dziennie...
ja jeszcze nie mowilam bossowi ze w ciazy jestem ale chyba zrobie to po nastepnej wizycie u ginka...
a wiecie co dzis rano sobie lezalam jeszcze w lozku i nagle czuje w dole brzucha takie cos twarde z jednej strony...ja podnosze koldre a tak taka twarda kolka z jednej strony hehe...MYSLICIE ZE TO FASOLEK BYL??:-)

Bershka piszczesz ze takie pomylki jak u Agi zadko sie zdarzaja ale mi tez powiedzieli na poczatku po usg ze chlopak dopiero w 6mcy okazala sie jednak babeczka...teraz licze ze uda nam sie chlopca trafic alejednak mam przeczucie ze to babeczka:-)

Agnieszko, ja tez bym poszła do 3 ginka potwierdzić płeć w takim przypadku :-):tak: pewnie już się nastwiłaś psychicznie na chłopca. Co ma być to będzie oby zdrowiutkie. Śliczne masz zdjęcia z USG

mnie się pomylili z synkiem i powiedzieli, że dziewczynka w 18 tc :-) a później siusiak urósł :-)mój lekarz ma dobry sprzęt wiec raczej nie liczę na pomyłkę ;-)

Gosiu życzę Ci tego chłopczyka

ja siedzę przed komp 8h :zawstydzona/y: ale ja w sumie nie mam pracy bez komputera :no:
wiem, że dzidzi jest zdrowa więc nie panikuję

mnie pracodawca też poinformował, że kobieta w ciązy może przebywać 4h no ale ja czasami nie dam rady się oderwać od kompa w pracy :no:

bershka no własnie mój tez ma najlepszy sprzet w Bielsku.... a chyba jednak sie pomylił..... ale tez wiezyłam ze na takim sprzcie to juz wszystko widac ale faktycznie zdjecia mi nie dał z siusiakim...
przez to całe zamieszanie z płcia przestało mi juz zalezeć czy chłopczyk czy dziewczynka i tak bede szczesliwa.... najlepsze ze jak bedzie ta babeczka to bedzie chodziła ubrana na chopczyka bo juz nakupowałam ubranek:-D:-D:-D:-)

dziewczyny mam jeszcze pytanko; meczy mnie od wczoraj wstałam rano i mnie przeczysciło dzis znowu i do tego wymiotowałam i tak sie zastanawiam czy to aby niezaszkodziły te usg co teraz mialam... martwie sie czy to normalne :zawstydzona/y: niby pytałam wczoraj tej lekarki czy takie usg niezaszkodzi a on twierdzi ze usg nieszkodzi ale jakos tak od tego czasu co jestem po tym pierwszym usg rano mi zawierciło w brzuchu .... niewiem moze panikuje ale chyba z jednej strony czuje ze przesadziłam:zawstydzona/y:

reklama
Agnieszko, mieszkasz blisko mnie :-) mieszkałam w P-nie teraz w Tychach :tak:

USG na pewno nie zaszkodziło, musiałaś coś zjeść nie tego ;-) poza tym emocje też zrobiły swoje :-)

Do góry