reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosiu miałam przezierność w 13 tygodniu ciąży. Do 14tego masz czas na to badanie, później płyn w karku dziecka zanika i doopa, jedynie ten test Prisca wykluczy Ci wadę w późniejszym czasie. Wykonuje się go od 16-23 tygodnia.

Beti a dziewczyny Twoje wiedzą o Twoich planach dzidziusiowych ?

reklama
ja jak zawsze do jastrzebiej gory...tylko zawsze bylismy w jakims hotelu czy pensjonacie , ale z racji na moje żywe srebra chyba tym razem poszukam domku zeby dzieciaki ani na chwile nie były zmuszone siedziec w pokojach :)....bo tak zauwazyłam ostatnio ze jak wracalismy z plazy i my z M chcielismy odpocząc , wziac prysznic tro sie dzieciaki męczyły w małym pokoju , a tak to my na leżaczkach przed domkiem kawa a oni z dziecmi sie bawic będa .....nie wiem chyba dobrze mysle ....

a ja zauważyłam, że mój Oli taki samodzielny się zrobił :-( już mnie tak bardzo nie potrzebuje. Wczoraj na placu zabaw siedziałam godzinę i patrzyłam się jak się bawi a rok temu o tej porze jeszcze musiałam mu pomagać wtargać się na ślizgawkę i drabinki ;-)

a ja zauważyłam, że mój Oli taki samodzielny się zrobił :-( już mnie tak bardzo nie potrzebuje. Wczoraj na placu zabaw siedziałam godzinę i patrzyłam się jak się bawi a rok temu o tej porze jeszcze musiałam mu pomagać wtargać się na ślizgawkę i drabinki ;-)

to tylko się cieszyć że chłopak super rośnie:tak:ale wiem wiem po sobie że to troche smutne jak nasi mali mężczyżni wyrastają już z maluszków np.wczoraj jak mi zasną na kolanach to sobie przypomniałam jak on był taki malutki niewinny co jedną ręką mogłam trzymać,a teraz to mi juz taki duży się zrobił:-D

Patrysiu tylko się cieszyć i tylko się smucić :zawstydzona/y:;-)

wiecie co mój lekarz mi wczoraj powiedział ? :eek: ze dobrze ze zdecydowałam się już na drugie dziecko bo to najwyższa pora była dla mnie :eek: no mam dopiero 30 lat :rofl2::eek: a ja sobie myślałam, że jak kiedyś mąż mi kupi dom :-D to i o trzecim pomyślę tak około 35 lat :-) no ale trochę zamulił mi w głowie :baffled::nerd:

BERSHKA hmm jedna tu z forum powiedziała że kobieta która ma 45 lat urodziła zdrowego synka tak więc nie jest powiedziane że nie można;-)

A ja mam do was pytanie takie:bo moja znajoma w czerwcu rodzi no i ona mi mówi,że jeszcze nie zna płci:confused:jest tu troszku dla mnie dziwne bo przecież już od 5 miesiąca może ginekolog chociaż na jakiś procent narzucić no chyba że ja się myle,ale mi ginekolog juz pod koniec 6 miesiąca blisko 7 powiedział że to chłopak:eek:sama nie wiem co mam myslec:eek:chyba że dzidzia pokazuje im pupcie:-D

Patrysiu jest kilka odpowiedzi :tak: jedna jest taka, że niestety dzidzia może przybierac takie pozycje podczas usg, że niestety lekarz nie może podglądnąć płci lub ma zły sprzęt do usg lub nie jest dobrym specjalistą

a inna bardziej moim zdaniem realna ;-) że nie chcę zdradzić płci i zrobić niespodziankę wszystkim ;-) lub boi się pomyłki

reklama
BERSHKA też tak myślę :tak:tylko wiesz jak była w pierwszej ciąży to normalnie odrazu powiedziała że będzie dziewczynka,a teraz nic co mi się wydaje że gdyby była teraz w ciąży z synkiem to też od razu by mi powiedziała bo jak to powiedzieć hmm ona lubi co nieco się pochwalić i tak wiecie nie chce być hamska ale wiecie o co mi chodzi,myśle że może stwierdzono że będzie druga dziwczynka i nie chce powiedzieć bo liczy na to że może coś się zmieni:eek:hmm trudno poczekam do porodu i wtedy będe wiedzieć;-)bo ogólnie to jest taka bliska znajoma i nigdy tak nie maiła przede mną tajemnic ale lubi sobie porywalizować bo niestety się zmieniła co troche mnie to zesmuciło,bo ja nie lubie jak ktoś taki jest:no:

Do góry