reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny a jak to jest ze zrzucaniem wagi po cesarce? Niektóre moje koleżanki i kuzynki mowią że szybciej schudnąć po SN, a jak to było z Wami??

reklama
No i wogóle mój M bardzo chce żebym miała cc bo po ostatnim za bardzo się o mnie boi i o dzidzie co nawet mówi że zapłaci na życzenie cc ale ja wole tak jak ginekolog mój powie:tak:
PYSZCZU o tak od razu weselej i oby tak każda nam tu przynosiła takie wiadomości ,pozytywne:tak::-)

Dziewczyny a jak to jest ze zrzucaniem wagi po cesarce? Niektóre moje koleżanki i kuzynki mowią że szybciej schudnąć po SN, a jak to było z Wami??

ja już po 2 miesiącach miałam super i tak szybko zrzuciłam że aż za dużo co doszło do tego że za mało ważyłam myśle też i dlatego bo karmiłam z piersi co ten tłuszczyk który zjadałam Dominiś wypijał a ja sobie chudłam:-Dto też zależy wogóle ile się przytyje w ciąży jeśli się zmieścisz w normie to szybko się zrzuci a jak niestety do nadwagi większej to troche gorzej ale się popracuje i będzie ok z ciałkiem;-):tak:

nie słyszałam, ze jest taka zależność. Ja również po 2 m-cach miałam swoją wagę sprzed ciąży. Dodam tylko, że z synkiem przybrałam 28 kg na + :-D:-D:szok::rofl2::baffled::eek::-) Szybko zrzuciłam, karmiałam cycem ale dokarmiałam butlą.

Patrysia no własnie ja się zastanawiam jak to będzie ze mną :-) teraz mieszczę się w prawidłowym BMI, to może i dużo nie przytyję :sorry: na razie o tym nie myślę, jem tyle ile trzeba, gdy jestem glodna to jem, nie ograniczam się bo to przecież dla mojej dzidzi :tak: nie jem za to słodyczy raczej, teraz w Święta trochę ciasta i to wszystko. Pocieszam się faktem, że moja mama po dwóch ciążach waży teraz tyle co ja :-) i zawsze była szczupła - u nas w rodzinie wszystko się na wzrost rozkłada, więc genetycznych predyspozycji nie mam, ale zobaczymy jak to będzie. Ja jeszcze nie myślę dużo o porodzie, ale gdy już pomyślę to chciałabym chyba "spróbować" naturalnie...w końcu tyle kobiet rodzi dzieci, że może i ja dałabym radę...:-D

Patrysia nie byłaś przygotowana na cesarkę i moze dla Ciebie była szokiem. Jak już psychicznie się nastawisz na znieczulenie i na cięcie to jest to do przejścia ;-)

Pyszczek..II grupa to ponoc normalne..szczegolnie u kobiet ktore wspolzyja :) ja mialam teraz wynik II i powiedzial ok.. raz slyszalam ze I grupe maja przewaznie cnotki;) Wiec glowa do gory.. i niestresuj sie niepotrzebnie ;-)
Bershka..no to super ze z dzidzia wsioo ok.. teraz mozesz spokojnie oczekiwac 31.08 .. ja mam urodzinki 30.08 hehe.. moze sie synus wceluje w te date :-D A ten test potrojny.. to dotyczy wad genetycznych?
Pozdrawiam WSZYSTKIE Dziewczynki:-)

Bershka może to jakiś glupi przesąd co mi moje kuzynki mówią...skoro i Ty po 2 miesiącach doszłaś do swojej wagi! Super :-) Zrzucić 28 kilo w 2 miesiące to bardzo dużo! Podziwiam!

reklama
Sylwuś Witaj! :-) No własnie mi mój gin kiedyś mówił że bardzo mało ma pacjentek z I grupą, a II to standard ;-) więc się tak bardzo nie martwię :) Pozdrawiam Cię serdecznie!

A co się dzieje z naszym Ptasiorkiem?? I z Kiki, Kicią??
Dziewczyny gdzie jesteście???

Do góry