reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cześc ciotki:-)
Bershka super wiadomości:-)
Anufifi Ty wiesz,że bardzo się cieszę z tych wieści:-)
Gosiu z tego co słyszałam to raczej takie obowiązkowe te badania teraz są
a tak w ogóle to witam wszystkie

reklama
Gosiu to test potrójny - tak sie nazywa

Wykonuje się go z krwi a cesarkę mam drugą bo lekarz tak stwierdził, hm powiedział, ze po 4 latach od cc może być ryzyko, że mi pęknie szew od parcia po cięciu i wolałby nie ryzykować i od razu mnie pod nóż wziąść. Ja się nie upieram bo cesarka to luksus :tak::tak::tak: W poprzedniej ciąży miałam cięcie bo syn nie odwrócił się do porodu główką w dół. Miał pozycje jak to mój lekarz nazwał- czytacza :-D:-D:-D:-)

Podobno cięcie wykonuje się 10 dni przed planowanym porodem tylko nie wiem czy planowanym z OM z USG. Z synkiem miałam w 40 tygodniu równo bez tych 10 dni :szok: no gdyby była akcja porodowa wtedy podobno wiecej krwi się traci podczas cięcia. Mojemu synkowi na szczęście nie spieszyło się na świat :eek:;-)

no właśnie u mnie tak było już była akcja porodowa już parłam no ale nie dałam rady tzn."nie było poprawy podczas porodu"jakoś tak,że przez to zaczeło synkowi tętno spadać i szybko na cc no a i racja krwi ooooooo duuużo:baffled:a u mnie synek też się nie spieszył na świat co też i poród był wywołany bo ogólnie powinnam rodzić 25 września a urodziłam 8 pażdziernika:-Da odstęp będzie od porodu tak jak się wszystko uda to 2.5 latka hmm co nie wiem czy też nie będzie żle z raną podczas porodu:confused:

Hmm no ja wogóle dobrze nie wspominam cesarki też i przez to tak z 2 godziny nie widziałam synka bo miałam znieczulenie ogólne bo na szybkiego mi tą cc robiono tylko mój M mówił ze widział jak ze mna jechali no i pierwszą osobą to właśnie on widział synka,co w sumie bardzo bym chciała naturalny poród:tak:

Patrysiu musiałabyś pogadać ze swoim ginkiem czy mozesz drugi poród mieć naturalny czy jednak cc

wiesz, co do cięcia to nie jest przyjemne leżenie 12h z głową na poduszce bez możliwości jej podnoszenia ale świadomość naturalnego porodu tak mnie przeraża, ze nawet nie chcę o tym myśleć :no: więc jak dla mnie to dobrze się złożyło, że lekarz ma takie a nie inne podejscie do moich porodów ;-) Tym bardziej, ze mój synek nie jest gorszy od dzieci po porodach naturalnych ;-)

wiem wiem Beti :)

Bershka super miejsce ...napewno sie tam wybierzemy , ale poki co lato nad morzem :)
z chęcią bym pojechała na dalsze wakacje ale z moim brzucholem to pewnie daleko nie zajadę :-) chciałabym tam pojechać na wakacje na parę dni. Mnie się marzyły mazury no ale.... ;-);-);-)

Cześć Cześć Hej :-D własnie objadam się pomidorem i czytam Was :)

Anufifi wspaniałe wieści!!! Nie ma to jak sprawdzony gin! :tak::-) Widzisz kochana od razu lepsze nastroje na forum jak u Ciebie okazało się że będzie jeszcze dobrze ;-) Mi się Pyszczek cieszy :-D no trudno zaczekasz te parę miesięcy ale jak potem będziesz mogła mieć słodką kruszynę to warto czekać! :tak: a powiedz mi w takiej sytuacji, czy myślisz nadal o planowaniu płci? czy już co Bozia da :-) ale się cieszę że poszłas do tego gina, i humorek masz lepszy! Superowo :)

Bershka super że Twoja dzidzia zdrowa i nie musisz się już martwić ! :-) A co do mojej cytologii to też mnie pocieszyłaś :) w sumie ja całe życie mam tą II grupę, wczesniej gin dawał mi na to globulki, brałam je, a potem znowu miałam II grupę , heh..chyba już tak mam, no ale nie będę tego bagatelizować tylko powiem ginkowi w sobotę na usg że mam "duży stan zapalny" - jakoś jestem dobrej myśli, tak czy inaczej ;-)

reklama
BERSHKA myśle że gdybym miała drugą cesarke to by była troche inna tzn.już ustalona co i znieczulenie pewnie do połowy co bym widziała poród i ogólnie inaczej by było co tez bym sie od rana nie męczyła przy bólach bo to strasznie wykancza co w sumie bym nie żałowała gdybym miała cc:tak:

Do góry