reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aniu tak bardzo sie ciesze ze lekarz dal Ci nadzieje:-)uda Ci sie zobaczysz:-)

Patrysia widzialam Twoje zdjecia w blond kolorku i faktycznie lepiej Ci w ciemnych wloskach hehe:-)

Pozdrawiam z pracy ale mi sie nie chce....

reklama
Anufifi - Bardzo Bardzo sie ciesze!!!!
Ja wiem kochanie ze bedie wszystko Ok
A czekaniem sie nie przejmuj...nie Ty jedna :)))))
Mam nadzieje ze sie "wstrzelimy" razem :)

Anufifi no proszę, wchodzę na BB i od razu takie optymistyczne wieści

Bardzo się cieszę, ze lekarz daje Ci nadzieję na dzidzię :tak::tak::tak::tak: Będzie dobrze :-):-):-)

Byłam wczoraj u ginka

ten test potrójny odebrał mąż a ja zauważyłam jakiś wykres i na nim słupek z przekroczoną normą i w tym momencie miałam dość a że się nie znam na medycynie to ubzdurałam sobie dziwne rzeczy. Lekarz spojrzał na wyniki, powiedział, że dziecko ma wykluczone wszystkie wady genetyczne i badanie połówkowe wyszło również bardzo dobrze :-p:sorry::-p:sorry::-):-):-) jestem szczęsliwa. Chłopczyk znowu potwierdzony :-):rofl2:

Jestem już w pracy po długiej nieobecności ;-) Czuję jednak dziwne zawroty głowy i mdłości.

Miłego dnia babolki

Ostatnia edycja:
bershka bardzo sie ciesze ze u ciebie w porzadku!!A powiedz ten test potrojny ktory robilas to kazda kobieta w ciazy robi czy Ty sobie taki zazyczylas??Ile taki test kosztuje??

bershka bardzo sie ciesze ze u ciebie w porzadku!!A powiedz ten test potrojny ktory robilas to kazda kobieta w ciazy robi czy Ty sobie taki zazyczylas??Ile taki test kosztuje??

Gosiu ten test potrójny to życzenie mojego ginka i u niego każda kobieta robi bez wyjątku. Prawda jest taka, ze stresuje jak cholera ale za to już wiem, ze mam dziecko zdrowe :-) coś za coś, nie muszę czekać na te wieści do porodu. Kosztuje ok. 80 zł pewnie zależnie od laboratorium, nie wszędzie też ten test wykonują. Ja znalazłam sobie klinikę w Katowicach i miałam wynik po tygodniu. Miałam go odebrać przed świętami ale poczekałam do wczoraj :rofl2: taka panikara jestem.
Poród przesunął mi się na 31.08. Zastanawiam się czy od tego momentu cięcie cesarskie robi się 10 dni przed porodem czy od daty z OM czyli od 09.09 :confused2::confused2::confused2:

Bershka a ten test to tez z krwi sie robi??Fajnie ze Ci sie termin przesunal tez bym chciala w lato rodzic:-)a cesarke zawsze sie ustala 10dni przed data porodu czy jak to jest??I czemu bedziesz miec znowu cesarke bom juz zapomniala??

ten test sie dokladnie nazywa"test potrojny"tak??

BERSHKA tak sie ciesze że dzidzia zdrowa:tak::-)a właśnie czemu tak to jest bo ja możliwe że też będe miała drugi poród to cesarke bo pierwszy tez tak się skończył,chociaż jedna np.tam na patologi jak ja byłam to też miała pierwszą cesarke a drugi naturalny;-)
GIEOSKA tak wiem zrobiłam duży bład przy rozjasnianiu no ale jak się nie przekonasz to nie wiesz:sorry:ale teraz to tylko czarny chce mieć:tak:

upsss dziewczyny Gosiu i Anufifi przegapiłam od Was wiadomość

tutaj macie namiar na hotel Panoramy - Dwie Doliny Muszyna Wierchomla z czystym sumieniem polecam, najwiecej atrakcji dla dzieci a to chyba również ważne.

Pyszczku mnie też wyszła II grupa teraz w ciąży i lekarz powiedział, że jest wszystko ok a zapalenie to ja mam cały czas dróg moczowych. Główka do góry :rofl2:;-)

reklama
Gosiu to test potrójny - tak sie nazywa

Wykonuje się go z krwi a cesarkę mam drugą bo lekarz tak stwierdził, hm powiedział, ze po 4 latach od cc może być ryzyko, że mi pęknie szew od parcia po cięciu i wolałby nie ryzykować i od razu mnie pod nóż wziąść. Ja się nie upieram bo cesarka to luksus :tak::tak::tak: W poprzedniej ciąży miałam cięcie bo syn nie odwrócił się do porodu główką w dół. Miał pozycje jak to mój lekarz nazwał- czytacza :-D:-D:-D:-)

Podobno cięcie wykonuje się 10 dni przed planowanym porodem tylko nie wiem czy planowanym z OM z USG. Z synkiem miałam w 40 tygodniu równo bez tych 10 dni :szok: no gdyby była akcja porodowa wtedy podobno wiecej krwi się traci podczas cięcia. Mojemu synkowi na szczęście nie spieszyło się na świat :eek:;-)

Ostatnia edycja:
Do góry