reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja właśnie też mam córki z przed owu więc teraz pewnie celowałabym w owu. A te z was które mają synów z owu - czy mówiąc o owu potwierdzałyscie go testami, monitoringiem, dużą ilością śluzu, bólem jajników?
Pytam bo byłam ostatnio na kontroli u lekarza i specjalnie umówiłam się w okolice owu i myślałam że owu miałam w niedzielę bo to był dzień z największą ilością śluzu plus duża chęć na seks, ale na wizycie w poniedziałek ok godz. 14 lekarka powiedziała że pęcherzyk jeszcze nie pękł, ale lada chwila pęknie. W poniedziałek śluzu było już mało i pewnie bez tego USG powiedziałabym że owu była w niedzielę, a tu może była w poniedziałek wieczorem/wtorek rano. Wtedy może ta niedziela na starania to byłoby za wcześnie...

Pierwszy syn - było mi obojętne, po prostu było dużo seksu, często. Miałam 21 lat i dużo siły ;)
Drugie dziecko - córka wolałam w sumie chłopca, ale partner był często w podróży służbowej więc w sumie nawet nie sądziłam, że się uda (seks ok. tydzień przed owu, jedyny w cyklu)
Trzecie dziecko - monitoring + w sumie testy owulacyjne ale u mnie pik był najprawdopodobniej w dniu owu, dzień po więc w moi przypadku samo opieranie się na testach to raczej nie jest dobra metoda.

Nigdy nie opierałbym się na bólu i śluzie. Masę śluzu, który wyglądał jak płodny miałam w luty i w marcu. Ostatnio dodatkowo (przełom kwiecień/maj) baaardzo bolał mnie lewy jajnik, wręcz szaleństwo, rozważałam tabletkę przeciwbólową - nie były to bóle owulacyjne bo po 1 nie dostałam okresu do porodu (27 grudnia 2023), po drugie dwa razy akurat byłam u ginekologa na kontroli i pęcherzyki totalnie małe.

Co w sumie nie jest dziwne bo u mnie karmienie piersią każdego dziecka oznaczało brak owulacji, dopiero 2 miesiące po zakończeniu KP wracała płodność (nie wracała nawet przy samym karmieniu 1 raz w nocy), a teraz w ogóle to jest defakto LAM (Link do: Metoda LAM – Wikipedia, wolna encyklopedia) więc byłabym w szoku gdyby mi już wróciła płodność

reklama
Ja właśnie też mam córki z przed owu więc teraz pewnie celowałabym w owu. A te z was które mają synów z owu - czy mówiąc o owu potwierdzałyscie go testami, monitoringiem, dużą ilością śluzu, bólem jajników?
Pytam bo byłam ostatnio na kontroli u lekarza i specjalnie umówiłam się w okolice owu i myślałam że owu miałam w niedzielę bo to był dzień z największą ilością śluzu plus duża chęć na seks, ale na wizycie w poniedziałek ok godz. 14 lekarka powiedziała że pęcherzyk jeszcze nie pękł, ale lada chwila pęknie. W poniedziałek śluzu było już mało i pewnie bez tego USG powiedziałabym że owu była w niedzielę, a tu może była w poniedziałek wieczorem/wtorek rano. Wtedy może ta niedziela na starania to byłoby za wcześnie...

A i to jest prawidłowo śluz płodny powinien być przed owulacją, a nie w samą owulację. On ma sprzyjać przetrwaniu plemników.

W moim przypadku częsty seks w okolicach owulacji 4 dni pod rząd- syn
3 dni przed owu - kolejny syn
Obecnie było tak - seks 2 dni przed owu, dzień przed owu I dzień po owu - trzeci syn.

Dziewczyny, chyba tu na którejś z 13 tys, stron znalazł link do takiego kalendarza księżycowego prognozowania płci dziecka. Kojarzy któraś? Strona była po angielsku, wpisuje się rok urodzenia kobiety i np. rok poczęcia dziecka i według tego kalendarza prognozuje się płeć dziecka. Nie jest to kalendarz chiński tylko wlasnie ksiezycowy.

PS. Marina Szczęsna będzie miała córkę, może podzieli się na trick na córkę i syna xD

Dziewczyny, chyba tu na którejś z 13 tys, stron znalazł link do takiego kalendarza księżycowego prognozowania płci dziecka. Kojarzy któraś? Strona była po angielsku, wpisuje się rok urodzenia kobiety i np. rok poczęcia dziecka i według tego kalendarza prognozuje się płeć dziecka. Nie jest to kalendarz chiński tylko wlasnie ksiezycowy.

PS. Marina Szczęsna będzie miała córkę, może podzieli się na trick na córkę i syna xD
Ja właśnie znalazłam coś podobnego.

Męskie znaki zodiaku to : baran, bliźnięta, lew, waga, strzelec i wodnik a damskie to : byk, rak, skorpion, koziorożec i ryby.
W zależności na jaki dzień przypada dany znak zodiaku ma się począć chłopiec lub dziewczynka . Piszą że skuteczność prawie 100 procent 😀

Męskie znaki zodiaku to : baran, bliźnięta, lew, waga, strzelec i wodnik a damskie to : byk, rak, skorpion, koziorożec i ryby.
W zależności na jaki dzień przypada dany znak zodiaku ma się począć chłopiec lub dziewczynka . Piszą że skuteczność prawie 100 procent 😀
Czyli jestem mężczyzną, podobnie jak moja córka i mama 😂 U nas o dziwo zgadza się chiński kalendarz, ale to wszystko z przymróżeniem oka i dla zabawy, wiadomo :)

Czyli jestem mężczyzną, podobnie jak moja córka i mama 😂 U nas o dziwo zgadza się chiński kalendarz, ale to wszystko z przymróżeniem oka i dla zabawy, wiadomo :)

Ale to chyba chodzi o poczęcie, a nie jaki ma się znak 😅

reklama
Ale to chyba chodzi o poczęcie, a nie jaki ma się znak 😅
Tak, znaki zodiaku księżyca zmieniają się średnio co 2 dni :D inaczej wszystkie byki byłyby kobietami, a np ja jestem bykiem i jestem kobietą i mój brat również jest bykiem i i jest mężczyzna 🤣🤣 pobawić się można . Jak to mówią we wszystkim jest ziarenko prawdy 😁

Do góry