Ja właśnie miałam owulację z lewego jajnika w tym cyklu co zaszłam.Hej, na monitoring się jednak nie zdecydowałam. Staramy się na spokojnie, chociaż parę dni temu w same moje urodziny miałam ,, niemiły,, prezent. Poszłam do ginekologa, bo niepokoił mnie częsty ból jajnika prawego i się okazało, że jest tam torbiel. Lekarka twierdzi, że to się już wchłania i mam się starać, nie ma co do tego przeciwskazan, ale wiadomo, że w tej sytuacji z tego chorego jajnika nie wydostanie się jajeczko. Także liczymy na mój lewy jajnik. Na obrazie USG ponoć ładnie rośnie jajeczko![]()
reklama
Ja nadal jestem na etapie rozważania czy chcę trzecie dziecko, ale jeśli sie zdecyduje (bo mąż jest na tak nawet i na czwarteSwoją drogą ktoś jeszcze poza nami zaczyna zaraz lub już się stara?Z tego co czytałam to Wy od pewnego czasu już działacie. Mam też wrazenie, że chłopców rodzi się więcej i łatwiej się ich robi
praktycznie ostatnio na tym wątku wszyscy próbują ustrzelic, dziewczynke...

laurelle
Fanka BB :)
Ja mam chłopca. Totalnie bez planu, zaszłam w ciążę chwilę po ślubie, więc kochaliśmy w zasadzie non stopJa nadal jestem na etapie rozważania czy chcę trzecie dziecko, ale jeśli sie zdecyduje (bo mąż jest na tak nawet i na czwarte) to chciałabym starać się o chłopca. A jaki jest przepis na łatwe zrobienie chłopca? Co byście teraz zrobiły gdybyście chciały zaplanować chłopca?

olka11135
Ja mam chłopca. Totalnie bez planu, zaszłam w ciążę chwilę po ślubie, więc kochaliśmy w zasadzie non stopchłopców chyba rodzi się więcej
w naszym żłobku tylko 8 dziewczynek na 25 chłopców z roczników 2021-2022. Chłopczyka chyba łatwiej - monitoruj owu i starania jak test jest pozytywny
![]()
Pół żartem pół serio - mówią, że jak wojna idzie to się chłopcy rodzą

bleucoco
Coś w tym jest. U mnie w otoczeniu 2020-2021 sami chłopcy. Teraz z kolei same dziewczynkiPół żartem pół serio - mówią, że jak wojna idzie to się chłopcy rodzą![]()

Weronikoe2022
Zaangażowana w BB
Ni

w moim wykonaniu tak to było. Powiedziałam sobie, że będzie co ma być, staraliśmy się w dniu owu, kiedy ból owulacyjny był bardzo silny no i jest chłopiec już prawie 2 letni 
Nic. I byłby chłopiecJa nadal jestem na etapie rozważania czy chcę trzecie dziecko, ale jeśli sie zdecyduje (bo mąż jest na tak nawet i na czwarte) to chciałabym starać się o chłopca. A jaki jest przepis na łatwe zrobienie chłopca? Co byście teraz zrobiły gdybyście chciały zaplanować chłopca?

laurelle
też tak babcie mówiłyPół żartem pół serio - mówią, że jak wojna idzie to się chłopcy rodzą![]()
olka11135
też tak babcie mówiłyale nie ma co się nakręcać na takie rzeczy. Mamy jedno życie- szkoda marnować go na zamartwianie się.
Ja się nie zamartwiam

U mnie 3 razy sprawdziła się metoda celowania w owulacje tzn z seksu idealnie w owu mam dwóch synów. A z seksu sporo przed córkę. Ale to raczej też mit

Ja właśnie też mam córki z przed owu więc teraz pewnie celowałabym w owu. A te z was które mają synów z owu - czy mówiąc o owu potwierdzałyscie go testami, monitoringiem, dużą ilością śluzu, bólem jajników?
Pytam bo byłam ostatnio na kontroli u lekarza i specjalnie umówiłam się w okolice owu i myślałam że owu miałam w niedzielę bo to był dzień z największą ilością śluzu plus duża chęć na seks, ale na wizycie w poniedziałek ok godz. 14 lekarka powiedziała że pęcherzyk jeszcze nie pękł, ale lada chwila pęknie. W poniedziałek śluzu było już mało i pewnie bez tego USG powiedziałabym że owu była w niedzielę, a tu może była w poniedziałek wieczorem/wtorek rano. Wtedy może ta niedziela na starania to byłoby za wcześnie...
Pytam bo byłam ostatnio na kontroli u lekarza i specjalnie umówiłam się w okolice owu i myślałam że owu miałam w niedzielę bo to był dzień z największą ilością śluzu plus duża chęć na seks, ale na wizycie w poniedziałek ok godz. 14 lekarka powiedziała że pęcherzyk jeszcze nie pękł, ale lada chwila pęknie. W poniedziałek śluzu było już mało i pewnie bez tego USG powiedziałabym że owu była w niedzielę, a tu może była w poniedziałek wieczorem/wtorek rano. Wtedy może ta niedziela na starania to byłoby za wcześnie...
reklama
bleucoco
Ja w obydwu ciążach seks 2 dni przed bólem owu i w ból owu, mam syna i córkę.Ja właśnie też mam córki z przed owu więc teraz pewnie celowałabym w owu. A te z was które mają synów z owu - czy mówiąc o owu potwierdzałyscie go testami, monitoringiem, dużą ilością śluzu, bólem jajników?
Podziel się: