reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To zależy od kalendarza, jeśli taka tabelka zwykła, to zawsze do skończonych lat dodajesz 1 rok, bo wg kalendarza chińskiego jesteśmy rok starsi. Liczy się skończone lata a nie rocznikowe :) Najłatwiej chyba skorzystać z kalkulatora online, tutaj na baby boom jest dobry bo uwzględnia +1 rok do wieku, sporo w sieci nie uwzględnia i wychodzą inne wyniki :D

To zależy od kalendarza, jeśli taka tabelka zwykła, to zawsze do skończonych lat dodajesz 1 rok, bo wg kalendarza chińskiego jesteśmy rok starsi. Liczy się skończone lata a nie rocznikowe :) Najłatwiej chyba skorzystać z kalkulatora online, tutaj na baby boom jest dobry bo uwzględnia +1 rok do wieku, sporo w sieci nie uwzględnia i wychodzą inne wyniki :D
Kurcze, coś mi nie pasuje. Do tej pory wszędzie czytałam, że mają to być SKONCZONE lata matki w chwili poczęcia. Czyli kończąc 28 w maju, teraz mam skończone 27. A w kalkulatorze tutaj pokazuje, że starając się teraz w marcu, będzie to chłopiec, bo niby mam 29 lat....jak ?

reklama
I na baby boom ten kalendarz pokazuje mi, że powinnam mieć córkę, wtedy kiedy poczekam syna. A ten kalendarz, którym ja się sugeruje pokazuje mi ok. Z tym, że ten mój kalendarz nie dodaje lat, tylko trzyma się skończonych 🤷

I na baby boom ten kalendarz pokazuje mi, że powinnam mieć córkę, wtedy kiedy poczekam syna. A ten kalendarz, którym ja się sugeruje pokazuje mi ok. Z tym, że ten mój kalendarz nie dodaje lat, tylko trzyma się skończonych 🤷
Jeśli tylko te skończone to teoretycznie źle, bo wg kalendarza chińskiego jesteśmy zawsze rok starsi 🤷🏼‍♀️

Jeśli tylko te skończone to teoretycznie źle, bo wg kalendarza chińskiego jesteśmy zawsze rok starsi 🤷🏼‍♀️
Bardzo Ci gratuluję:):) czyli przytulasy były u Was 2 dni przed i w dzień bólu?
Ja dziś właśnie ujrzałam 2 kreseczki na teście. Od początku cyklu mierzyłam temperaturę I utrzymuje się na 36,9 a to już 31 dc.
U nas już płeć nie ma żadnego znaczenia. Podsumuje - udało nam się zajsc w ciążę w 3 cyklu starań. W pierwszym przytulanko było 3 i 2 dni przed bólem owu. Dzien przed bólem był pik na teście i już nie próbowaliśmy. Nie zaszłam.
Drugi cykl starań - przytulasy były dzien przed owu. W dni piku tylko. I potem koniec. Nie zaszłam.
3 cykl starań- przytulanie było 2 dni przed owu I dzień przed, oraz dzień po owu. Dokładnie parę godzin po bólu, o 4 nad ranem męża dopadłam jak wstawał do pracy.
Wiec albo w owu albo dzień po. Nie wiem jak to liczyć. :) )

Ja dziś właśnie ujrzałam 2 kreseczki na teście. Od początku cyklu mierzyłam temperaturę I utrzymuje się na 36,9 a to już 31 dc.
U nas już płeć nie ma żadnego znaczenia. Podsumuje - udało nam się zajsc w ciążę w 3 cyklu starań. W pierwszym przytulanko było 3 i 2 dni przed bólem owu. Dzien przed bólem był pik na teście i już nie próbowaliśmy. Nie zaszłam.
Drugi cykl starań - przytulasy były dzien przed owu. W dni piku tylko. I potem koniec. Nie zaszłam.
3 cykl starań- przytulanie było 2 dni przed owu I dzień przed, oraz dzień po owu. Dokładnie parę godzin po bólu, o 4 nad ranem męża dopadłam jak wstawał do pracy.
Tak, 2 dni przed bólem owu i w dniu bólu owu :) Monitoringu nie miałam, ale wydaje mi się, że procentowo większe szanse są z boboseksów 2 dni przed. Gdy już boli, to zazwyczaj plemniki nie zdążą już dotrzeć do komórki.

Gratulacje :) Nam udało się tym razem w 4 cyklu, więc też dosyć szybko. Rośnijcie zdrowo :)

Tak, 2 dni przed bólem owu i w dniu bólu owu :) Monitoringu nie miałam, ale wydaje mi się, że procentowo większe szanse są z boboseksów 2 dni przed. Gdy już boli, to zazwyczaj plemniki nie zdążą już dotrzeć do komórki.

Gratulacje :) Nam udało się tym razem w 4 cyklu, więc też dosyć szybko. Rośnijcie zdrowo :)
Dziękuję i wzajemnie:)

U mnie z chińskiego kalendarza z tej tabelki co można wyszukać w necie wychodzi ze moi dwaj synowie powinni byc dziewczynkami. Nie sugerowałabym się tym.

Gratuluję dziewczynki wymarzonej ❤️❤️ ja zaczynam starania za miesiąc 🤪🤪 czekam do marca, bo właśnie sugeruje się też kalendarzem chińskim. Z synusiem mi się sprawdził. Ale nie wiem do końca jak to jest. Ja kończę 28 lat w maju, równo w połowie, bo 15. Więc w marcu mam 27 jeszcze i mam się sugerować kalendarzem, że marzec, czyli 27 tak ?
A fajnie tak planować, a nie lepiej poczekać ze staraniami do kwietnia, żeby bobas na nowy rok się urodził?

Gratulacje ❤️

reklama
A fajnie tak planować, a nie lepiej poczekać ze staraniami do kwietnia, żeby bobas na nowy rok się urodził?
Jeśli jakimś cudem uda nam się za pierwszym razem, w marcu, to rzeczywiście baby urodzi się w grudniu, ale za to będzie to najpiękniejszy prezent Bożonarodzeniowy ❤️❤️ jednak nie robię sobie wielkich nadziei, że uda się za pierwszym razem, więc nie będę też już dłużej zwlekać. I tak mieliśmy się starać już w listopadzie, ale musiałam iść do szpitala na operację. Jestem już po, jest wszystko ok, więc bierzemy sprawy w swoje ręce . ☺️☺️

Do góry