reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
W tym miesiącu starania były w 13, 14 dc, owu była prawdopodobnie w 15 dniu I jeszcze poprawiliśmy 16 dnia o 4 nad ranem.
Póki co mam 26 dzień i robiłam wczoraj test wyszedł negatywny, ale nie tracę nadziei

W tym miesiącu starania były w 13, 14 dc, owu była prawdopodobnie w 15 dniu I jeszcze poprawiliśmy 16 dnia o 4 nad ranem.
Póki co mam 26 dzień i robiłam wczoraj test wyszedł negatywny, ale nie tracę nadziei
Trzymam kciuki. Płeć jest Ci już obojętna czy robisz coś w kierunku dziewczynki?

Ja co jakiś czas, jak tam starania?
Nie tracę nadziei.. mierze dalej tą temperaturę I miałam ten skok po owulacji i utrzymuje się do dziś. Kupię sobie termometr owulacyjny jeśli się nie uda. Jak mi jutro spadnie temp to będę wiedziała że nic z tego i przyjdzie @ ale mam też dziwne bóle od dobrego tygodnia, bóle brzucha jak na okres i pobolewania jajników.

Trzymam kciuki. Płeć jest Ci już obojętna czy robisz coś w kierunku dziewczynki?
Hmm, myślę że nie ma co się nastawiać. Dwa poprzednie cykle były starania przed owulacją I nic nie wyszło. Cały czas brałam magnez i wapń, ale diety nie zmieniałam jakoś szczególnie. Ważne zdrowie dziecka a nie płeć, raczej wyluzowałam z tymi dziewczynskimi zapędami.

Halo czy ktoś tu jeszcze zagląda?
Chyba z Tobą pisałam odnośnie płci i metody przed/w owu? :) Dziś potwierdzona płeć, córka :) Obalam chyba teorię co do seksu przed owu 😅 Syna mam z seksu 2 dni przed bólem owu i w ból owu, teraz córka ten sam system :)

Jedyne różnice: z synem brałam tylko kwas foliowy, z córką teraz Pregna Start i MagneB6, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Diety żadnej nie stosowałam.

Córka! Nie wierzę!! 🙈🩷

Edit: Zapomniałam, że w obydwu przypadkach sprawdził się chiński kalendarz planowania płci 🤣

IMG_0919.jpeg
IMG_0920.jpeg

Ostatnia edycja:
Chyba z Tobą pisałam odnośnie płci i metody przed/w owu? :) Dziś potwierdzona płeć, córka :) Obalam chyba teorię co do seksu przed owu 😅 Syna mam z seksu 2 dni przed bólem owu i w ból owu, teraz córka ten sam system :)

Jedyne różnice: z synem brałam tylko kwas foliowy, z córką teraz Pregna Start i MagneB6, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Diety żadnej nie stosowałam.

Córka! Nie wierzę!! 🙈🩷

Edit: Zapomniałam, że w obydwu przypadkach sprawdził się chiński kalendarz planowania płci 🤣

Zobacz załącznik 1607592Zobacz załącznik 1607593
Gratuluję dziewczynki wymarzonej ❤️❤️ ja zaczynam starania za miesiąc 🤪🤪 czekam do marca, bo właśnie sugeruje się też kalendarzem chińskim. Z synusiem mi się sprawdził. Ale nie wiem do końca jak to jest. Ja kończę 28 lat w maju, równo w połowie, bo 15. Więc w marcu mam 27 jeszcze i mam się sugerować kalendarzem, że marzec, czyli 27 tak ?

reklama
Gratuluję dziewczynki wymarzonej ❤️❤️ ja zaczynam starania za miesiąc 🤪🤪 czekam do marca, bo właśnie sugeruje się też kalendarzem chińskim. Z synusiem mi się sprawdził. Ale nie wiem do końca jak to jest. Ja kończę 28 lat w maju, równo w połowie, bo 15. Więc w marcu mam 27 jeszcze i mam się sugerować kalendarzem, że marzec, czyli 27 tak ?
To zależy od kalendarza, jeśli taka tabelka zwykła, to zawsze do skończonych lat dodajesz 1 rok, bo wg kalendarza chińskiego jesteśmy rok starsi. Liczy się skończone lata a nie rocznikowe :) Najłatwiej chyba skorzystać z kalkulatora online, tutaj na baby boom jest dobry bo uwzględnia +1 rok do wieku, sporo w sieci nie uwzględnia i wychodzą inne wyniki :D

Do góry