reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wspaniałe że jej się udało. Ja może jestem trochę niecierpliwa... jednak mam presję wieku, 38 lat skończyłam więc pewnie płodność jest już mniejsza. Powinnam się cieszyć gdy się w ogóle uda zajść w ciążę.
Moja koleżanka zaszła w ciążę - 2 dni przed owulacją się starali i mają mieć córeczkę - potwierdzone na usg polowkowym.
Natomiast ja pierwszego syna poczęłam na pewno przed owulacją i raczej 3 dni przed bo w 10 dc, ale to było prawie 16 lat temu i płodność też pewnie inna niz po 30. Ale napewno jest z 7.11 a 29.10 była ost @.
Czyli jednak chłopcy też są sprzed owulacji :)

reklama
Wspaniałe że jej się udało. Ja może jestem trochę niecierpliwa... jednak mam presję wieku, 38 lat skończyłam więc pewnie płodność jest już mniejsza. Powinnam się cieszyć gdy się w ogóle uda zajść w ciążę.
Moja koleżanka zaszła w ciążę - 2 dni przed owulacją się starali i mają mieć córeczkę - potwierdzone na usg polowkowym.
Natomiast ja pierwszego syna poczęłam na pewno przed owulacją i raczej 3 dni przed bo w 10 dc, ale to było prawie 16 lat temu i płodność też pewnie inna niz po 30. Ale napewno jest z 7.11 a 29.10 była ost @.
Może daj sobie jeszcze 1 lub 2 cykle prób, a jak się nie uda, to odpuść i nie patrz na dni, tylko regularnie się starajcie. Powodzenia ! ☺️☺️

Wczoraj spędziłam sporo czasu i czytałam różne fora na temat metody przed i w owulacje i jest bardzo dużo dziewczynek z dnia owu oraz dnia przed, chłopcy też są sprzed owulacji. Generalnie to chyba nie ma żadnego związku i jest kwestią przypadku... naprawdę bardzo dużo przejrzałam wątków i nie ma reguły więc sama nie wiem czy jest sens tak się powstrzymywać przed owulacją. Chyba co ma być to będzie.

Wczoraj spędziłam sporo czasu i czytałam różne fora na temat metody przed i w owulacje i jest bardzo dużo dziewczynek z dnia owu oraz dnia przed, chłopcy też są sprzed owulacji. Generalnie to chyba nie ma żadnego związku i jest kwestią przypadku... naprawdę bardzo dużo przejrzałam wątków i nie ma reguły więc sama nie wiem czy jest sens tak się powstrzymywać przed owulacją. Chyba co ma być to będzie.
Dzisiaj dopytalam tej koleżanki o płeć. Starając się 3 dni przed owu ma mieć drugiego syna :) czyli według moich obserwacji bardziej sprawdza się kalendarz chiński, niż nasza metoda 🤷🤣

Dzisiaj dopytalam tej koleżanki o płeć. Starając się 3 dni przed owu ma mieć drugiego syna :) czyli według moich obserwacji bardziej sprawdza się kalendarz chiński, niż nasza metoda 🤷🤣
No właśnie... ten kalendarz chiński to kompletnie bzdura. Według niego powinnam mieć 2 córki. Teraz z kolei pokazuje że jakbym zaszła to będzie córka.

Ja też doszłam do tego wniosku. Szanse są 50/50 :)

O nie, a dzisiaj myślałam co wyszło hahah Czyli to totalnie obala tę teorię skoro kochali się tylko 3 dni przed i owu potwierdzona :D

reklama
A ja juz odpuszczam sobie staranie o córkę, cała ta teoria Shetlesa jest nic nie warta... nie można na niej opierać swoich starań. Właśnie od 3 dni wertuje fora w poszukiwaniu przykładów komu udało się ustrzelić syna w owu a córkę przed owu - jest bardzo różnie. Wręcz są też kobiety które mają po dwójce dzieci np: chłopiec poczęty przed owu, a dziewczynka w samą owu, więc czemu wierzyć?
Tu na stronach 13542-13544 na tym wątku wypowiada się wiele kobiet które miały takie odwrotne przypadki..

Do góry