reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak, najważniejsze, żeby było zdrowe ❤️ To widzisz, u mnie odwrotnie. O syna staraliśmy się 14 cykli, teraz 4. Wtedy miałam PCOS i byłam na lekach, po porodzie PCOS zaniknęło i cykle regularne bez wspomagania. Jedyne co to brałam w trakcie starań acard, bo miałam jakieś słabe przepływy w tętnicy macicznej z synem, nie wiadomo dlaczego.
O to popatrz ciekawe, ale najważniejsze, że synek zdrowy i teraz mieliście niespodziankę szybciej 🥰 no właśnie z tą płcią na usg to tak jest. Ja się zastanawiam czy w 2 ciąży nie zrobić nifty, jest drogie ale ma się pewność wad. Te pappa to dla mnie niepotrzebne badanie, tylko statystyka

reklama
O to popatrz ciekawe, ale najważniejsze, że synek zdrowy i teraz mieliście niespodziankę szybciej 🥰 no właśnie z tą płcią na usg to tak jest. Ja się zastanawiam czy w 2 ciąży nie zrobić nifty, jest drogie ale ma się pewność wad. Te pappa to dla mnie niepotrzebne badanie, tylko statystyka
Ja jeszcze nie zdecydowałam… Tym razem mam pakiet Lux Med i tu nie zrobię wszystkiego, więc i tak dochodzą mi dodatkowe koszty, a NIFTY ponad 2.000 zł. Z drugiej strony lekarz mnie namawia na Pappa, którego nie robiłam w pierwszej ciąży, a dużo tu czytałam historii o złych wynikach przy zdrowym dziecku. Nie wiem czy bym to przeżyła… No ale to nie rozmowa na ten wątek :)

Przy staraniach kierowałam się tylko kalendarzem chińskim i chęcią zajścia w ciążę, seks regularny co 2 dni w dniach płodnych, zobaczymy co z tego „wyjdzie” haha 😄🙈

Ja jeszcze nie zdecydowałam… Tym razem mam pakiet Lux Med i tu nie zrobię wszystkiego, więc i tak dochodzą mi dodatkowe koszty, a NIFTY ponad 2.000 zł. Z drugiej strony lekarz mnie namawia na Pappa, którego nie robiłam w pierwszej ciąży, a dużo tu czytałam historii o złych wynikach przy zdrowym dziecku. Nie wiem czy bym to przeżyła… No ale to nie rozmowa na ten wątek :)

Przy staraniach kierowałam się tylko kalendarzem chińskim i chęcią zajścia w ciążę, seks regularny co 2 dni w dniach płodnych, zobaczymy co z tego „wyjdzie” haha 😄🙈
Haha koniecznie daj znać. No ja zmieniłam diete, bierzemy niektóre Suplementy, chce zrobić badania hormonalne jeszcze. Z tym ph to też nie wiadomo co myśleć bo ktoś tutaj pisał, że niskie ph w pochwie jest totalnie bez sensu bo plemniki po wytrysku tak szybko startują do szyjki, że ph w pochwie nie na totalnie znaczenia (kiedyś było mówione, że niskie ph uszkadza ogonki Y), no i czy takie niskie ph jest zdrowe.. tyle pytań i żadnych odpowiedzi 🤣 każda ma inaczej. Jedne robiły wszystko i się nie udało, inne nic i się udał🙈

Rzeczywiscie, doczytałam że jeżeli jestem z maja to od stycznia do maja mam 27 lat a od maja do końca roku 28 🥹 więc teraz zrobiło mi się zamieszanie w głowie hahaha 🤣🤣

Wiadomo trzeba brać to z przymrużeniem oka 😛 i tak w naszym wieku nie mamy zbyt wielu miesięcy w 2024 na dziewczynki z tego co patrze 😅

Rzeczywiscie, doczytałam że jeżeli jestem z maja to od stycznia do maja mam 27 lat a od maja do końca roku 28 🥹 więc teraz zrobiło mi się zamieszanie w głowie hahaha 🤣🤣
Ja dziś czytałam o metodzie Ramziego, ale to już na moim etapie, bo akurat robiłam USG w 6 skończonym tygodniu ciąży i już w ogóle nic nie rozumiem, ale mega mnie ciekawią takie rozkminy 😂

Ja dziś czytałam o metodzie Ramziego, ale to już na moim etapie, bo akurat robiłam USG w 6 skończonym tygodniu ciąży i już w ogóle nic nie rozumiem, ale mega mnie ciekawią takie rozkminy 😂
Hmm no podobno mama ginekolog to obaliła, ale potem się okazało, że wcale nie ma specki z ginekologi, a jej cała kariera to fejk, więc mało wiarygodne źródło informacji 🤣🤣 może dołącz do grupy remizi/nub i tam możesz anonimowo dodać zdjęcie i poprosić o opinię płci 😁

reklama
Hmm no podobno mama ginekolog to obaliła, ale potem się okazało, że wcale nie ma specki z ginekologi, a jej cała kariera to fejk, więc mało wiarygodne źródło informacji 🤣🤣 może dołącz do grupy remizi/nub i tam możesz anonimowo dodać zdjęcie i poprosić o opinię płci 😁
Akurat nią się nie kieruję, ale widziałam w czasopiśmie medycznym (eng) obalenie tej teorii i w podsumowaniu na podstawie badań było napisane, że nie ma żadnej zależności pomiędzy położeniem łożyska a płcią, tym niemniej mega mnie to zaciekawiło 😂🙈

Do góry