O to popatrz ciekawe, ale najważniejsze, że synek zdrowy i teraz mieliście niespodziankę szybciej no właśnie z tą płcią na usg to tak jest. Ja się zastanawiam czy w 2 ciąży nie zrobić nifty, jest drogie ale ma się pewność wad. Te pappa to dla mnie niepotrzebne badanie, tylko statystykaTak, najważniejsze, żeby było zdrowe To widzisz, u mnie odwrotnie. O syna staraliśmy się 14 cykli, teraz 4. Wtedy miałam PCOS i byłam na lekach, po porodzie PCOS zaniknęło i cykle regularne bez wspomagania. Jedyne co to brałam w trakcie starań acard, bo miałam jakieś słabe przepływy w tętnicy macicznej z synem, nie wiadomo dlaczego.
reklama
bleucoco
Fanka BB :)
Ja jeszcze nie zdecydowałam… Tym razem mam pakiet Lux Med i tu nie zrobię wszystkiego, więc i tak dochodzą mi dodatkowe koszty, a NIFTY ponad 2.000 zł. Z drugiej strony lekarz mnie namawia na Pappa, którego nie robiłam w pierwszej ciąży, a dużo tu czytałam historii o złych wynikach przy zdrowym dziecku. Nie wiem czy bym to przeżyła… No ale to nie rozmowa na ten wątekO to popatrz ciekawe, ale najważniejsze, że synek zdrowy i teraz mieliście niespodziankę szybciej no właśnie z tą płcią na usg to tak jest. Ja się zastanawiam czy w 2 ciąży nie zrobić nifty, jest drogie ale ma się pewność wad. Te pappa to dla mnie niepotrzebne badanie, tylko statystyka
Przy staraniach kierowałam się tylko kalendarzem chińskim i chęcią zajścia w ciążę, seks regularny co 2 dni w dniach płodnych, zobaczymy co z tego „wyjdzie” haha
Haha koniecznie daj znać. No ja zmieniłam diete, bierzemy niektóre Suplementy, chce zrobić badania hormonalne jeszcze. Z tym ph to też nie wiadomo co myśleć bo ktoś tutaj pisał, że niskie ph w pochwie jest totalnie bez sensu bo plemniki po wytrysku tak szybko startują do szyjki, że ph w pochwie nie na totalnie znaczenia (kiedyś było mówione, że niskie ph uszkadza ogonki Y), no i czy takie niskie ph jest zdrowe.. tyle pytań i żadnych odpowiedzi każda ma inaczej. Jedne robiły wszystko i się nie udało, inne nic i się udałJa jeszcze nie zdecydowałam… Tym razem mam pakiet Lux Med i tu nie zrobię wszystkiego, więc i tak dochodzą mi dodatkowe koszty, a NIFTY ponad 2.000 zł. Z drugiej strony lekarz mnie namawia na Pappa, którego nie robiłam w pierwszej ciąży, a dużo tu czytałam historii o złych wynikach przy zdrowym dziecku. Nie wiem czy bym to przeżyła… No ale to nie rozmowa na ten wątek
Przy staraniach kierowałam się tylko kalendarzem chińskim i chęcią zajścia w ciążę, seks regularny co 2 dni w dniach płodnych, zobaczymy co z tego „wyjdzie” haha
Weronikoe2022
Zaangażowana w BB
Rzeczywiscie, doczytałam że jeżeli jestem z maja to od stycznia do maja mam 27 lat a od maja do końca roku 28 więc teraz zrobiło mi się zamieszanie w głowie hahahaJa jeszcze nie zdecydowałam… Tym razem mam pakiet Lux Med i tu nie zrobię wszystkiego, więc i tak dochodzą mi dodatkowe koszty, a NIFTY ponad 2.000 zł. Z drugiej strony lekarz mnie namawia na Pappa, którego nie robiłam w pierwszej ciąży, a dużo tu czytałam historii o złych wynikach przy zdrowym dziecku. Nie wiem czy bym to przeżyła… No ale to nie rozmowa na ten wątek
bleucoco
Ja dziś czytałam o metodzie Ramziego, ale to już na moim etapie, bo akurat robiłam USG w 6 skończonym tygodniu ciąży i już w ogóle nic nie rozumiem, ale mega mnie ciekawią takie rozkminyRzeczywiscie, doczytałam że jeżeli jestem z maja to od stycznia do maja mam 27 lat a od maja do końca roku 28 więc teraz zrobiło mi się zamieszanie w głowie hahaha
Hmm no podobno mama ginekolog to obaliła, ale potem się okazało, że wcale nie ma specki z ginekologi, a jej cała kariera to fejk, więc mało wiarygodne źródło informacji może dołącz do grupy remizi/nub i tam możesz anonimowo dodać zdjęcie i poprosić o opinię płciJa dziś czytałam o metodzie Ramziego, ale to już na moim etapie, bo akurat robiłam USG w 6 skończonym tygodniu ciąży i już w ogóle nic nie rozumiem, ale mega mnie ciekawią takie rozkminy
Weronikoe2022
Zaangażowana w BB
Haha, też przechodziłam przez to byłam nawet w takiej grupieJa dziś czytałam o metodzie Ramziego, ale to już na moim etapie, bo akurat robiłam USG w 6 skończonym tygodniu ciąży i już w ogóle nic nie rozumiem, ale mega mnie ciekawią takie rozkminy
Haha my to kobiety jednak niecierpliwe jesteśmy, ja też te wszystkie usg studiowałam. W 13 tygodniu była dziewczynka, a w 18 urósł siurekHaha, też przechodziłam przez to byłam nawet w takiej grupie
reklama
bleucoco
Akurat nią się nie kieruję, ale widziałam w czasopiśmie medycznym (eng) obalenie tej teorii i w podsumowaniu na podstawie badań było napisane, że nie ma żadnej zależności pomiędzy położeniem łożyska a płcią, tym niemniej mega mnie to zaciekawiłoHmm no podobno mama ginekolog to obaliła, ale potem się okazało, że wcale nie ma specki z ginekologi, a jej cała kariera to fejk, więc mało wiarygodne źródło informacji może dołącz do grupy remizi/nub i tam możesz anonimowo dodać zdjęcie i poprosić o opinię płci
Podziel się: