reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
oooo no to nie ma zasady jak widać. A czy w obu przypadkach robilas cos w kierunku plci??
Corke planowalismy i sie udalo, ale nie robilam duzo w tym kierunku. Brałam magnez i wapn, celowalismy z odstępem i było 3.5 dnia przed owulacja i ok 12 h po owulacji. Testosteron mialam niski, progesteron wysoki.
Drugiego syna planowalismy na corke, i warunki byly podobne czyli progesteron i testosteron niemalze identyczny jak z corka, magnez bralam od dawna bo jak nie biore mnie bolą nogi, 3 dni przed owulacja i jakos po owulacji ale chyba wiecej niz 12 h po :-) i mamy ślicznego siurka 😂 wiec niemalże identyczne starania.
Wiec moze u mnie to kp mialo wpływ na tą corke :-)

U mnie z córką było podobnie jak u @Elenaa podobny odstęp, i też brałam wapń i magnez, do tego dużo nabiału w tym czasie jadłam, tyle że ja nie planowałam płci i wszystko co robiłam było nieświadome. Dodam, że na 100% miałam zakwaszony organizm.

Hejka dziewczyny...
Ciemnieją?
Miał ktoś taką sytuację , czy nie za szybko 🤔
20201002_102240.jpg

Udało się😃 test zrobiłam przed chwilą🙈 wcześniej nie testowałam bo nie było zadnych objawów a spełniający okres to u mnie norma🙉 jajku jaka jestem szczęśliwa. Byłam caly czas nastawiona że nie udało sie. W ubiegłym cyklu cały czas myślałam czy uda się, szukałam objawów. W dwie ciążę zaszlam w pierwszych cyklach starań to dlaczego teraz miało by byc inaczej. Takie były myśli. A teraz przy staraniach o 3 negatywny test dobił mnie..... Pierwszy cykl nie udany to przeciez drugi tez nie. Nie myślałam w ogóle. A dzis myślę zaryzykuje. Przynajmniej bede wiedzieć na czym stoję😃😃😃😃😃
Dawno mnie tu nie było a tu takie wieści 😍

Gratulacje 😊

PragneSyna a jak staranka, wyglądały? 😊

Mnie też, pobolewa podbrzychem. Ale może to że biore ten agnus Castus. No i trochę stresy mam 😕
Pamietacie jak wstawiłam zdjęcie małej Aureli mojej siostry.
Moja siostra 43 lata, 24 września urodziła. Piec dni później czyli przedwczoraj umarła jej inna córka 20 lat... Moja chrześnica. Nie potrafię sie z tym pogodzić 😥 siostra moja w Holandia ona tam pojechała tylko do pracy sezonowej ta moja chrześnica ogólnie chorowała na cukrzycę znaleźli ją leżącą już nic jej nie funkcjonowało. Będą robić sekcje zwłok żeby stwierdzić przyczynę. Ja w niemczech niemam możliwości tam teraz jechać. Masakra jakaś 😕
Przepraszam, że takie smutki tu wylewam...
Dobranoc wam wszystkim

Dziś mi się śniło że byłam na porodówce rodziłam jedno dziecko, drugie I trzecie w szoku byłam bo miało być jedno a tu trojaczki. Ale szczęśliwa byłam bo trzy córeczki 😉
Fajnie, że chociaż w śnie to przeżyłam..
Ok dobranoc 😘😘😘
Kevinka nie wiem co napisać.... 😔😞🥺😢 Życie potrafi być okrutne..

reklama
Do góry