Anulka0207
Zaangażowana w BB
Magic_87 a masz sposoby na utrzymanie niskiego ph? czy bierzesz jakis suplementy?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Anulka ja od roku biorę suplementy i to one utrzymywaly mi niskie pH teraz mam już dni płodne a śluzu mało i pH 4. Tu trzeba systematyczności i niestety długo to trwa łykaj też żurawinę w większych ilościach. Spróbuj włączyć inozytol w dawce 3g dziennie może pomoże a na pewno nie zaszkodzi do tego acard jak możesz może coś ruszy ja też nie mam długich cykli 24 26 dniu mnie cykle kótkie, owulacja przez to ciezka do okreslenia (tak powiedział gin) mam mało sluzu płodnego. stad moga byc moje probley,dodatkowo tyłozgiecie nie pomaga. Niby zapłodnienie w tej sytuacji nie jest wykluczone,ale jak widac po moich staraniach jest z tym ciezko. Co ja moge procz magnezu wspomoc?
a gdzie kupujecie ten tabletki? Byłam w jednej aptece zapytać i kobieta nie miała pojęcia o czym mówię. no i czy te tabletki trzeba brać z pierwszym dniem okresu czy nie ma to znaczenia który jest dzień cyklu?Magic_87 zawsze warto spróbować różnych sposobów, ja pewnie też spróbowałabym znów odstępu, bo może jednak, ale u Ciebie na pewno zaskoczy na różowo. Już jesteś dobrze przygotowana.
Ja kiedyś brałam Castagnusa na podregulowanie cyklu i było wszystko ok, a niedawno strasznie mi rozregulował cykl i bezowulacyjny był. Za to po odstawieniu znowu wróciły dwie bardzo wyraźne fazy cyklu. W prawdzie dalej owulacja się opóźnia, ale dzień, dwa dni później już jest wyraźny skok. I liczę, że mi podniósł testosteron, bo mam znowu libido, więcej energii i napady głodu. Więc chyba różnie to bywa w różnym okresie życia.
nie chcesz sobie pomóc wiesiołkiem na śluz?Ja na codzien biorę kwas foliowy, magnez i Wit D3 .