reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@cytrusowa85 moje dzieci mają 16 9 i 2 lata Ty też chciałabyś 4 ?😁 czyli nie tylko ja jestem taka szalona 😉 a w jaką płeć będziesz celować ?

@Elenaa gratulacje synka
Dla mnie kiedyś granicą wieku dla ciąży była 30 potem przesunełam do 35 teraz uważam że i 40 latka da radę 😉😁

Gdzies tam głęboko tak. Wiem. ZE juz czasu nie mam za dużo Także w przeciągu 3 lat się okaże na pewno. Nie więcej. Ale. Nie mam. Jakoś że "muszemieć " cieszę się tym. Co mam..
.....
2 latka lubię ten wiek. U dzieci.
Jak. Ma Na imię twój synek?

@PragneSyna - miałam to samo, w sensie, że jakiś rok temu byłam strasznie napalona żeby mieć syna, czytałam, analizowałam itp. Ale od dłuższego czasu to pragnienie zgasło i cieszę się bardzo, bo teraz wiem, że gotowa jestem na dziecko bez względu na płeć. Czasami warto odpuścić i przeczekać, uniknie się tęsknoty i rozczarowania. Przynajmniej tak jest w moim przypadku.

@cytrusowa85 - też czytałam, że słodycze podnoszą glukozę we krwi, a to sprzyja chłopcu i że dieta mężczyzny ma się nijak do diety kobiety. (w sumie to w nas żyją plemniki kilka godzin, a czasami kilka dni)

Tak dokładnie jak pisze Megi_Meg trzeba podnieść glukozę we krwi, podjadać często aby cukier był wysoko.
Ach Megi dziwny te nasze orgaznizmy[emoji23] badalas progesteron? Często on odpowiada za długie cykle. Teraz masz choć je przynajmniej krótsze i regularne?
Pewnie wiesz ale w pcos jest zanik jajeczkowania wiec może zbadaj się w tym kierunku?
I tak jak piszesz nie poddawaj się[emoji1377] jak się nie poddasz to na bank zostaniecie drugi raz rodzicami[emoji847] widzę ze twój mąż gada jak mój 🤭

Tak dokładnie jak pisze Megi_Meg trzeba podnieść glukozę we krwi, podjadać często aby cukier był wysoko.
Ach Megi dziwny te nasze orgaznizmy[emoji23] badalas progesteron? Często on odpowiada za długie cykle. Teraz masz choć je przynajmniej krótsze i regularne?
Pewnie wiesz ale w pcos jest zanik jajeczkowania wiec może zbadaj się w tym kierunku?
I tak jak piszesz nie poddawaj się[emoji1377] jak się nie poddasz to na bank zostaniecie drugi raz rodzicami[emoji847] widzę ze twój mąż gada jak mój 🤭

Noo dziwne, dziwne, uroki bycia kobietą :) jeśli chodzi o PCOS, to jest to brane pod uwagę, ale tak jak wcześniej pisałam, musze zrobić badania i wizytować, a ostatnio mam mało czasu bo zajęłam się pracą. Skoro powiększanie rodziny mi nie wychodzi, to przynajmniej zadbam o sprawy zawodowe, a ostatnio mam na to parcie :) lekarz twierdzi, że nie ma rzeczy niemożliwych, że skoro urodziłam jedno dziecko, to urodze drugie.
To mamy podobnych mężów :) Twój też bawi się z córkami na dywanie barbi ? u mnie ostatnio to rytuał [emoji23][emoji23]

I masz mądrego lekarza! Trzymam kciuki[emoji1307]
A daj spokój czego on nie robi [emoji85] to najwspanialszy tata na świecie❣️Lubie patrzeć jak czesze kitki [emoji1]
Parcia nie ma syna, nawet kiedyś jak było ryzyko że jednak będzie to biedy w głowę zachodził czy będzie go mógł tak codziennie całować i przytulać[emoji28] czy będzie normalne hahaha

I masz mądrego lekarza! Trzymam kciuki[emoji1307]
A daj spokój czego on nie robi [emoji85] to najwspanialszy tata na świecie❣️Lubie patrzeć jak czesze kitki [emoji1]
Parcia nie ma syna, nawet kiedyś jak było ryzyko że jednak będzie to biedy w głowę zachodził czy będzie go mógł tak codziennie całować i przytulać[emoji28] czy będzie normalne hahaha

Dziękuje za kciuki [emoji8] Haha mój mąż córkę też czesze i maluje jej paznokcie, nie wychodzi to idealnie, ale ich więź jest urocza [emoji23][emoji23] kiedyś widział trojaczki - dziewczynki, był tak nimi podekscytowany, że powiedział, że mogłby mieć takie w domu [emoji849]🤦🏻‍♀️ (chyba nie ze mną [emoji23])

reklama
To i ja się melduję. Miałam w poniedziałek usg polówkowe. Dzidziuś wszystko ok i będzie chłopiec. Cieszę się bardzo, tzn cieszyłam się do czasu jak zobaczyłam rekacje teściowej. Powiedziała że szkoda że nie księżniczka i widziałam jej mine zawiedzenia, i mi się udzielilo.
Na dodatek moja znajoma zaliczyla wpadke na tabsach. Mówiła że woli mieć drugą córke i się okazalo że będzie ją mieć. I najprawdopodobniej nazwie ją imieniem które ja mialam wybrane dla córki. I tak jakos mi przykro :(
Kochana wirtualnie otaczamy Cię samymi pozytywnym reakcjami. Odetnij się proszę o tych przykrych sytuacji. Będziesz mama cudownego chłopczyka. Każde dziecko,bez względu na płeć jest cudowne!

Do góry