reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej Wam :) Tak nawiązując do wróżb, prognoz, wszelakich przeczuć i horoskopów chciałem zapytać Was o dolegliwości jakie miałyście podczas ciąży w przypadku dziewczynek/chłopców (mdłości, zimne stopy, zachcianki, apetyt lub jego brak, tętno dziecka itd itp.). Na ten temat jest też wiele ludowych prawd i pół prawd ;)

Z chłopcami chciało mi sie pomarańczy! Z Tomkiem przynajmniej! [emoji173]️

Z Tosia miałam mdłości przez całe 3 miesiące i jadłam białe pieczywo i twaróg tylko. Tylko to mogłam.

Z chłopakami zero mdłości.

Z młoda częste zgagi.

reklama
Hej Wam :) Tak nawiązując do wróżb, prognoz, wszelakich przeczuć i horoskopów chciałem zapytać Was o dolegliwości jakie miałyście podczas ciąży w przypadku dziewczynek/chłopców (mdłości, zimne stopy, zachcianki, apetyt lub jego brak, tętno dziecka itd itp.). Na ten temat jest też wiele ludowych prawd i pół prawd ;)

U mnie ciąża wzorowa, od samego początku do samego końca. Zero mdłości, zero zachcianek itp., jedynie zgaga często się pojawiała. Tętno dziecka dość wysokie, o ile pamięć mnie nie myli i przeczucie, które mnie nie zawiodło. Teraz sobie mówię, że na bank drugą ciążę będę miała "upierdliwą" bo za dobrze znosiłam pierwszą.

U mnie ciąża wzorowa, od samego początku do samego końca. Zero mdłości, zero zachcianek itp., jedynie zgaga często się pojawiała. Tętno dziecka dość wysokie, o ile pamięć mnie nie myli i przeczucie, które mnie nie zawiodło. Teraz sobie mówię, że na bank drugą ciążę będę miała "upierdliwą" bo za dobrze znosiłam pierwszą.
To nie reguła. Jak się okazuje, ja żadnej nie mam spokojnej ;)
Może więc Ty żadnej upierdliwej nie zaliczysz ;)

Ja pierwsze dwie ciąże idealne. Nic nie było, zero leków, zero zgagi itp.
A teraz w trzeciej WSZYSTKO! [emoji849][emoji849][emoji849] zgagi, wymioty, mdłości, skurcze przedwczesne od 18tc - No koszmar.

Ja pierwsze dwie ciąże idealne. Nic nie było, zero leków, zero zgagi itp.
A teraz w trzeciej WSZYSTKO! [emoji849][emoji849][emoji849] zgagi, wymioty, mdłości, skurcze przedwczesne od 18tc - No koszmar.
Wiele razy czytałam, że 3 ciążę przechodzi się najciężej. Ale nie mam pojęcia skąd ta teoria i na jakiej podstawie. Jedynie mogę ją potwierdzić.
Jestem wykończona :( Od 20 do 2 wisiałam nad muszlą, czopki nic nie dały. Obudziłam się o 6 i zaś wiszę :/ Znowu mam wrażenie, że to jelitówka ale to byłby jakiś mega zbieg okoliczności.

reklama
U mnie też każda ciąża inna
Pierwsza, nie była planowana, dowiedziałam się w 2 ms, z objawów byłam senna lekkie mdłości rano pomagała mamba cytrynową i mandarynki. Apetyt na wszystko , zwlaszcza zeberka z Jeffs :-) :):-) :):-) :):-) :):-) :)wszystko mi smakowało, wszelkie przyjemności odczuwane 100razy lepiej:happy:super ciąża..
Druga ciąża objawy od początku mega zgaga, mdłości skurcze w dole-stracona,puste jajo, nie wiadomo kto to byl
Trzecia ciąża od początku zmęczenie, senność, mdłości, odrzucenie od jedzenia wszelkiego, nie byłam w stanie nic ugotować. To była wiosna mogłam jeść same owoce , brzoskwinie ufo :-D po dwie siatki przynosilam ze sklepu. I drozdzowki ztruskawkami tez ok..Do reszty sie zmuszalam-synek:happy:
Czwarta ciąża.. bardzo metafizyczne, uduchowiona, trudno to opisać , mega natchnienie na gotowanie, wszystko smakowało, raczej warzywa..- niestety stracona, puste jajo, również nie wiem kto to był
Piąta ciąża..bardzo ciężka fizycznie i psychicznie..mdłości 1 trymestr cały dzień, ból zoladka, slabosc, zawroty glowy. Apetyt ok, tylko gdy spalam i jadlam nie było mi nie dobrze..smaki na wszystko, mięsa, owoce Melon, mango, arbuz ,jablka..czasem słodkie różnie..
19tc jeszcze czekamy na info kto to:-) :) ale ja widziałam chłopca, lekarka nie chciała nic potwierdzac mowiac, ze to za wczesniej:happy:
W żadnej nie było wymiotow

Do góry