reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie wiem, ja jakos nie sadze ,aby te objawy cos wskazywaly, moze predzej jak by porownywac u siebie, a nie z innymi..
Chociaż te dwie ciążę z synami których już mam-kompletnie różne
Zachcianki pokarmowe uważam, że wskazują na zapotrzebowanie organizmu na jakiś składnik. Z synkiem smakował mi dość szybko barszczyk ukraiński czyli buraczki, teraz też codziennie pije sok z burakiem Świerzno wyciskamy z ogromnym smakiem..
A to świadczy o anemii ub niskim zelazie poprostu

reklama
Jaka tu cisza...
Ja na razie muszę poczekać z ciążą bo od kilku tygodni zmagam się z bardzo silnym bólem kręgosłupa pomagają jedynie zastrzyki czekam na wizytę u neurologa i ortopedy i zobaczymy czy w ogóle jeszcze mogę myśleć o ciąży 😢

Na razie mimo wszystko marzę 😁 walczę z ph chociaż już nie wiem co robić dieta zadania a ph moczu tylko 6 a sprawdzałam jakie miałam wcześniej w ciąży z córka 6 więc też nie kwaśne, z synem przed ciążą 6 pierwsze badanie w ciąży 7 🙈 i bądź tu mądry i pisz wiersze za to mam wysoki ale nie po za granicę poziom sodu i potasu co jest ponoć na plus przy staraniach o chłopca.

U mnie co ciążą to gorzej więc aż się boję kolejnej bo już pierwsza była straszna 😢
Z obrączki za każdym razem wychodzi mi co innego także nie wierzę.

Czekamy na info co się ujawni w brzuszka zaciążonych, może w końcu uda nam się znaleźć receptę na wymarzoną płeć😊
Miłego dnia wszystkim.

Cisza, bo kto miał zaciążyć już to zrobił, a nowych osób brak. Ja w sumie też odpadam, raz, że jeśli będę planować ciąże, to będę musiała mieć stymulację, bo bez niej ciąża to, cud. W tym cyklu nawet śluzu płodnego nie miałam, organizm zachowuje się jakbym była na antykoncepcji, czeka mnie sporo badań, ale przyznam szczerze, że nawet nie chce mi się ich robić i nie wiem czy w ogóle będę je robić, a po drugie (nawet to mnie cieszy ) albo dojrzałam, albo to hormony, płeć jest mi już zupełnie obojętna, czuję się z tym naprawdę dobrze, mam taki luz psychiczny i tego życzę każdej z Was :*

Przestałam zaglądać,bo nikt tu nic nie pisze :)
@Megi_Meg Dziękuję,wszystko po staremu. Wróciłam do czytania książek wieczorami,zamiast czytania głupot na fb :D Narazie dałam spokój,bo braliśmy silne leki z mężem,a w ulotce było napisane wielkimi literami "przed zazyciem poinformuj lekarza,jeśli jesteś w ciąży lub planujesz ciazę". Tak więc ze strachu dałam spokój. A co do córki hm...krąży mi po głowie od jakiegoś czasu myśl o adopcji. Mąż jak najbardziej za.

@mis0890 A Wy nie mieliście teraz usg?

Mamy... w czwartek. Milion myśli na sekundę. Pozornie zachowujemy spokój, wszak nie codziennym przeżyciem jest dowiadywanie się, kim jest twoje drugie dziecko, jak imię będzie nosić ;) a... niech się dzieje

Ż. ma jakieś przeczucia?
Czy twoja żona sie kiedyś do nas tu nie odzywała? Niech napisze do nas - chętnie bliżej ja poznamy [emoji173]️

Ż. ma jakieś przeczucia?
Czy twoja żona sie kiedyś do nas tu nie odzywała? Niech napisze do nas - chętnie bliżej ja poznamy [emoji173]️
Cześć :)
Jak to mój mąż stwierdził - zostałam wywołana do tablicy ;) a ja w przeciwieństwie do Michała - jestem raczej cichym obserwatorem, więc musze ujawnić swoją tożsamość :D
Przeczucia? Hmm chyba ciężko mówić o przeczuciach, gdy tak bardzo pragnie się chłopca -- rzucają nami emocje - od szczęśliwej nadziei, po smutne przekonanie, że mamy życiowego pecha :)
Co będzie dalej zobaczymy w czwartek.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :)

reklama
Cześć :)
Jak to mój mąż stwierdził - zostałam wywołana do tablicy ;) a ja w przeciwieństwie do Michała - jestem raczej cichym obserwatorem, więc musze ujawnić swoją tożsamość :D
Przeczucia? Hmm chyba ciężko mówić o przeczuciach, gdy tak bardzo pragnie się chłopca -- rzucają nami emocje - od szczęśliwej nadziei, po smutne przekonanie, że mamy życiowego pecha :)
Co będzie dalej zobaczymy w czwartek.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :)
Witaj
Faktycznie macie dużo emocji w tych dniach przed czwartkiem
niech się już stanie najlepiej już mieć to za. Sobą
Chociaż rozczarowanie boli to wszak euforia też. Może. Być
. Szanse takie same.
Oby było po. Waszej. Myśli kciuki.
Dajcie znać.

Do góry