reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@milla1982 - haha myślałam, że napiszesz "do czytania głupot na temat planowania płci" 😂😂 fb też dawno "porzuciłam", w sumie planowanie płci i dziecka też i ogólnie czuje się z tym mega bardzo dobrze, przede wszystkim szczęśliwie :) jeśli chodzi o adopcję dziecka, to muszę powiedzieć "spore wyzwanie". Myślałam o tym jako nastolatka, ale po przejściach w męża rodzinie z adopcją, stanowczo mówię nie.

@mis0890, @Minnie.94 - co się już stało, to się nie odstanie, najważniejsze, że dostaliście kolejną szansę na bycie rodzicami, a w czwartek życzę Wam uśmiechu na Twarzy i szczęścia w sercu.

@Dwa+Trzy - co tam u Ciebie ? który to już tydzień ?

@milla1982 - haha myślałam, że napiszesz "do czytania głupot na temat planowania płci" 😂😂 fb też dawno "porzuciłam", w sumie planowanie płci i dziecka też i ogólnie czuje się z tym mega bardzo dobrze, przede wszystkim szczęśliwie :) jeśli chodzi o adopcję dziecka, to muszę powiedzieć "spore wyzwanie". Myślałam o tym jako nastolatka, ale po przejściach w męża rodzinie z adopcją, stanowczo mówię nie.

@mis0890, @Minnie.94 - co się już stało, to się nie odstanie, najważniejsze, że dostaliście kolejną szansę na bycie rodzicami, a w czwartek życzę Wam uśmiechu na Twarzy i szczęścia w sercu.

Szczęście będzie na pewno, jak tylko z Dzidzią bedzie wszystko dobrze. Najgorzej jak lekarz nie rozpozna płci jeszcze w czwartek 🤣 chcialabym juz sie nie zastanawiać, czy spełni się marzenie mojego męża...

8t4d :D a nie odzywam się bo ta ciąża daje mi ostro w kość. Myślałam, że już będzie lepiej bo aż 50godz bez wymiotów przetrwałam ale w sobotę wszystko wróciło :/ Cholernie zazdroszczę dziewczynom, które mogą cieszyć się spokojną ciążą - moja Trzecia też miała taka być, w marzeniach ;) A zaczęła się wyrokiem a teraz już ponad 3tyg nie wychodzę z domu, 2tyg to nawet z łóżka. Cieszę się chociaż tym, że czasami daję radę usiąść bez wizyty w wc. Schudłam 5kg ale m1 Kropki już nie ukryję ;) Nawet Ginka mówiła, że to zaskakujące ;) U mnie zawsze szybko było widać ale i tyłam od razu. W tej ciąży też od początku wyglądam jak 7 nieszczęść ;) Cera beznadziejna, włosy też a przy Synkach takie piękne miałam i na to teraz też liczyłam :)
05.03 mam USG prenatalne i ten nieszczęsny test PAPPA - kciuki się przydadzą :)

Za Was wszystkich też trzymam - niech się wiedzie po Waszej myśli :)

Cześć :)
Jak to mój mąż stwierdził - zostałam wywołana do tablicy ;) a ja w przeciwieństwie do Michała - jestem raczej cichym obserwatorem, więc musze ujawnić swoją tożsamość :D
Przeczucia? Hmm chyba ciężko mówić o przeczuciach, gdy tak bardzo pragnie się chłopca -- rzucają nami emocje - od szczęśliwej nadziei, po smutne przekonanie, że mamy życiowego pecha :)
Co będzie dalej zobaczymy w czwartek.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :)
A może pokażcie zdjęcie z 6-7tyg,zobaczymy co z Ramzi wychodzi :)

Cześć :)
Jak to mój mąż stwierdził - zostałam wywołana do tablicy ;) a ja w przeciwieństwie do Michała - jestem raczej cichym obserwatorem, więc musze ujawnić swoją tożsamość :D
Przeczucia? Hmm chyba ciężko mówić o przeczuciach, gdy tak bardzo pragnie się chłopca -- rzucają nami emocje - od szczęśliwej nadziei, po smutne przekonanie, że mamy życiowego pecha :)
Co będzie dalej zobaczymy w czwartek.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :)

Witaj towarzyszko zycia znanego nam tu Michała.
Powiem ci o moich emocjach gdy spodziewaliśmy się drugiego dziecka. Ja na pewniaka szłam na usg w celu potwierdzenia dziewczynki iii rozczarowanie-chłopak. Płakałam dwa dni ,sama nie wiem czego. Urodziłam cudownego człowieczka którego pokochałam od pierwszego dotyku.
8 lat później kiedy strikte moje,nasze starania były nastawione na dziewczynkę do wszystkiego podchodziłem sceptycznie. Pragnienie było,ale przede wszystkim dziecka a nie konkretnej płci.
I kiedy na każdym usg lekarz mówi mi "dziewczynka",drugi to samo. Kompletuje z zapałem różowa wyprawkę ale z tyłu głowy ciągle jest myśl że to nie prawda. Zostawiam bramkę dla ewentualności pomyłki.
Przychodzi dzień porodu,różowa istotka ląduje na moim brzuchu,położne mówią córka...a ja głupia sama musiałam zobaczyć na własne oczy.
Co dzień dziękuję. Temu na górze za mój cud.
Mówisz "życiowego pecha" ... zaprzeczam. Macie wielkie szczęście bo jesteście rodzicami cudownej dziewczynki a za chwilę do waszej rodziny dołączy kolejna mała istotka.
Oczywiście życzę Wam tego wymarzonego błękitu i uczucia spełnienia.
Mam przeczucie że będzie Kubuś[emoji8][emoji170][emoji170]
A generalnie chciałam powiedzieć że cokolwiek lekarz Wam jutro powie to i tak pozostanie to w strefie niedowierzań i wątpliwości.

Ostatnia edycja:
Hej jestem tu nowa. Mam dwie córki. Z meżem marzymy o synku. Cykle mam nie regularne. 30 dniowe i dłuższe. Czy udało sie komuś skutecznie zaplanować chłopca? Testy owulacyjne pomogą????

reklama
Hey Minnie.94 ^^ ;))
Trzymam za was kciuki[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Megi_Meg ale zwariował twój organizm! Duphaston nic nie pomógł?!?

Witaj PragneSyna
Z mojej wiedzy wynika ze bdm na chłopca to najlepsze i najprostsze rozwiązanie, ma tez fajne statystki na innych forach.
Czyli musisz zaopatrzysz się w dobre testy owulacyjne i nauczyć się wyznaczać owu:)

Do góry