reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bo kalendarz chiński zadziała tylko i wyłącznie wtedy jeśli znasz swój wiek chiński w momencie poczęcia i wtedy podobno faktycznie jest mocno skuteczny ale to wyższa szkoła jazdy ;) Ja nie znalazłam, żadnego solidnego przelicznika ;)

Tak wiem, miałam wiek liczony chyba na wszytkie sposoby i według niego powinnam mieć syna, koleżankom również się nie sprawdza. Poza tym według niego kobieta po 30 prawie w ogóle nie powinna rodzić synów, co jest dla mnie głupotą, akurat koleżanki które mają synów płodziły ich po 30.

reklama
Chłopak i nie chce być inaczej. Koleżance też chłopak wyszedł, a będzie miała córkę. A tak w ogóle jak się czujesz ? Brzuszek już duży masz ?

Kiedyś czytałam, że u niektórych ten kalendarz wychodzi odwrotnie to się jakoś nazywa profesjonalnie ale już nie pamiętam ale właśnie ten z BabyBoom pokazuje mi 2 córki i syna ;)

A dziękuję ze pytasz. Tak juz brzuszek widoczny :-) dla mnie wydaje się ogromny, ale jak wyslalam przyjaciółce to mowi ze mały :p
Zobacz załącznik 1072549
To już 21tc??!! Ale ten czas leci :) Znacie już płeć? Czy nadal się ukrywa?
P.S. Taki brzuch to ja pewnie w 12tc będę miała.. Bardzo szybko mi wychodzi.
Teraz tylko ze względu na wymioty go nie widać ;) Bo w ostatniej ciąży w 7 tygodniu normalnie już ciążową spódnicę miałam haha

Brzusio piękny [emoji7][emoji7][emoji7] malutki i zgrabny a ty chudziutka wiec nie ma sie co dziwić.

Z ta obrączka to tak:
Nawlekasz obrączkę na własny włos. Trzymasz w prawej rece. Lewa rękę układasz wewnętrzna strona do dołu. Bierzesz ta obrączkę i podnosisz góra dol, góra dol, góra dol miedzy palcem wskazującym a kciukiem trzy razy. Potem lewa rękę układasz wewnętrzna strona do gory i ustawiasz zawieszona obrączkę nad środkiem dłoni.
Jak sie kreci w kółko, to dziewczynka, jak wahadło to chłopiec. Po każdym zakręceniu, wahaniu powtarzasz od nowa. I jak juz sie nie bedzie kręciło, wahało, tzn że juz nie bedzie dzieci.

Mam nadzieje, że rozumiesz co miałam na mysli ;)

@Elenaa - brzuszek uroczy i jest malutki, ogólnie fajnie wyglądasz po 2 dzieci, w drodze z 3 :)

Jak już wspomniałam, jak byłam w ciąży to mi z tej wróżby ciągle wychodziło, że córka, a teraz mi wychodzi, że będę miała 2 synów 😂😂 (jeśli dobrze liczę ilość dzieci ) z dłoni też da się "wywróżyć" płeć dzieci, ale na tym się nie znam, bo mi wróża dłonie sprawdzała i stwierdziła, że drugi będzie syn, ale wtedy ją wyśmiałam, bo nie chciałam więcej dzieci.

reklama
Do góry