reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Po usg i jest wporządku.. dzidziuś śliczny.. Taka kuleczka :blink:
Niestety zdjęć nie dostałam, bo idą do gab lekarza , mam nadzieje ,ze je dostanę , w pt mam wizyte
Sama wizyta okropna, lekarz beznadziejny stary buc:growl:ja naprawdę nie rozumiem jak można takim być..Niestety chodzę na NFZ i to jest porażka

Nie wiem czy samopoczucie faktycznie jest wyznacznikiem płci dziecka..zobaczymy. Już niedługo się dowiemy:tak:
Tak na wieczór też mam ból żoladka i okropne..bekanie:baffled:taki super objaw ciążowy..
Również mam dużo snów, i często koszmarnych
Twój był naprawdę niezły :-) :) może oglądałaś jakiś film..
A na grupę napewno możesz dołączyć, wejdź na ten wątek otwarty i napisz do jednej z dziewczyn Tina lub Cafe To cie dopiszą
Super :) Oby tak dalej :) Czekamy na foto po następnej wizycie ;)

To dobrze ze dzidziuś ok :-) szkoda ze taki lekarz... ja chodze do kobiety ginekolog. Chyba najbardziej swobodnie sie czuje wtedy.
Co do obajajow to niby tak się mówi ze ciaze z dziewczynkami gorzej się przechodzi, ale w sumie chyba nie ma reguły bo dzis sie dowiedziałam ze koleżanka ma mieć niby 3ciego synka, a dwie pierwsze ciążę super się czula, a teraz katastrofa. Napisalam jej ze póki nie zobacze to nie uwierze :p ale nie dostala zadnego zdjecia. Zobaczymy na kolejnym usg ;-) ;)
To ja sobie nie wyobrażam ciąży z córką ;) Przy pierwszej do 4 miesiąca czułam się dokładnie jak Sylwunia , wymioty nie ustępowały i były do tego stopnia uciążliwe, że wylądowałam na IP ..
A w drugiej nie miałam siły na nic i serce szwankowało.
I mi zawsze mówili, że z chłopcami gorzej bo męczyć się trzeba z obcymi hormonami ;) A dziewczynka niby tylko urodę zabiera. Moi Synowie dosyć mi jej zabrali hahahaha

reklama
@Dwa+Trzy - u mnie ciąża z córką była rewelacyjna, gdyby nie pod koniec ciąży brzuch, to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Słyszałam „mity” że właśnie ciąże z synami są zawsze gorsze, ze względu na inne hormony i organizm kobiety musi być wzmocnimy żeby nosić pod sercem syna, ale ile w tym prawdy, to chyba nikt nie wie.

@cytrusowa85 - ciężka sprawa z tym co napisałaś. U mnie jest 4 dzień płodnego śluzu, 4 dzień jadę na przeciwbólowych, bo prawy jajnik daje w kość, a testy owulwcyjne ciągle negatywne, apka pokazuje, że owulacja będzie za 3 dni, od 2 dni temperaturę mam podwyższoną. Nie wiem co te moje jajniki robią, nie dam rady podskoczyć na monitoring, ale pewnie jedno z drugim i trzecim się nie pokrywa. Gdybym nie była w temacie, to „siałabym” propagandę, że właśnie jestem po owulacji i syna robiłam w owulacje, a ona jest jeszcze kilka dni przede mną.

To chyba nie ma wpływu bo moje różniły się od siebie wszystkim tylko nie płcią ;)
W drugiej też miałam mięsowstręt ;) Teraz z resztą też mam a w ciąży nie jestem :)

A ja w ciąży z chłopcami czułam się wręcz idealnie. I mogłabym chodzić w tej ciąży cały czas.
Za to z małą to była katastrofa! O co mego poczatku czułam się okropnie.

@Dwa+Trzy - u mnie ciąża z córką była rewelacyjna, gdyby nie pod koniec ciąży brzuch, to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Słyszałam „mity” że właśnie ciąże z synami są zawsze gorsze, ze względu na inne hormony i organizm kobiety musi być wzmocnimy żeby nosić pod sercem syna, ale ile w tym prawdy, to chyba nikt nie wie.

@cytrusowa85 - ciężka sprawa z tym co napisałaś. U mnie jest 4 dzień płodnego śluzu, 4 dzień jadę na przeciwbólowych, bo prawy jajnik daje w kość, a testy owulwcyjne ciągle negatywne, apka pokazuje, że owulacja będzie za 3 dni, od 2 dni temperaturę mam podwyższoną. Nie wiem co te moje jajniki robią, nie dam rady podskoczyć na monitoring, ale pewnie jedno z drugim i trzecim się nie pokrywa. Gdybym nie była w temacie, to „siałabym” propagandę, że właśnie jestem po owulacji i syna robiłam w owulacje, a ona jest jeszcze kilka dni przede mną.
Dwie ciąże z synami i dwie rewelacyjne. Czułam się super. I podobnie jak u Ciebie gdyby nie brzuch to nie wiedziałabym ze w ciazy jestem.
Dlatego tez myślałam ze przy trzeciej ciąży będzie tak samo a tu 4 już stracone :(

reklama
Do góry