reklama
Dwa+Trzy
Fanka BB :)
Byłaś na becie? Co lekarz proponuje w całej tej sytuacji?10.43... chyba jutro nie będę powtarzała. Przy tak niskiej prawdopodobieństwo ciazy pozamacicznej jest chyba znikome.
My listopada nie braliśmy i tak pod uwagę a po akcji z pozytywnym testem nie było szans, żeby głowa pozwoliła się postarać - dopiero teraz odpuściła@Dwa+Trzy - trzyma kciuki za zdrowie. A możesz się teraz starać czy musisz zawiesić starania ?
@milla1982 - Słońce Ty moje trzymam kciuki za kolejny cykl.
@Elenaa - kiedy masz genetyczne ? Jak się czujesz ? Masz jakieś przeczucia ?
Ktoś się stara w tym miesiącu ? Kupiłam żel Pre-Seed, pH wynosi 7,5, ktoś go może używał ? Jakieś opinie ? Myślicie, że pH 7,5 będzie dość chłopczykowe ? Właściwie chyba lepsze niż 5 które ciągle mam.
Ginekolog daje zielone światło ale przy tym progesteronie żadnej ciąży nie będzie, walczę żeby w grudniu zrobić 4 już podejście..
Powodzenia!Ja się staram. Tzn już po staraniach. Teraz czekam na efekt. Ale ten cykl wyjątkowy dziwny. I ta krew i to dobre kilka dni przed owu. Zawsze dzień po owu zero płodnego śluzu, dzisiaj nadal jest. Testy dziwne wychodziły. Jak nigdy. Co ma być to będzie.
Jak nie zajdę to muszę odwołać wizytę u gina bo wtedy będę miała okres i w sumie niepotrzebna będzie mi wizyta. Wiem wiem nic i tak nie byłoby widać bo to byłby 5 tydz. Ale po przejściach chciałam działać od razu w razie czego. Coś czuje ze i tak wizyta będzie odwołana
Może uda się w okresie przedświątecznym
Moje dziwne cykle z takimi plamieniami międzymiesiączkowymi i niejednoznacznymi testami są najprawdopodobniej bezowulacyjne i trwają ok.4 dni dłużej.
My mieliśmy odpuścić także grudzień ale pamiętam, że starając się o pierwsze dziecko byłam mocno nastawiona na Wrzesień,wtedy się nie udało. Marzeniem byłaby wiosna i odkryte nóżki niemowlaka w wózku Ale po tych wynikach to chyba już nic nie ma większego znaczenia, tylko żeby udało się urodzić zdrowego MaluszkaTrzymam kciuki za udane starania i pozytywne testy. Megi_Meg pisałaś że nie chcesz rodzic jesienią i że jak teraz się nie uda to zaczniecie dopeiro od kwietnia. Ale myśle ze wrzesień to tez fajny miesiąc na urodzenie dziecka :-) sama jestem z września i cieszyłam się ze mogłam cukierki do szkoły na urodziny przynosić
Dziewczyny Ginka najpierw mówiła, żebym duphaston w grudniu zaczęła przyjmować ale jak zapytałam co teraz to stwierdziła, że owulacji i tak nie będzie ale mam wziąć od dzisiaj przez 10 dni. Myślicie, że @ przyjdzie szybciej czy raczej może mi przeciągnąć cykl?
Megi_Meg
@Onaa.86 - w takim razie trzymam kciuki. Jeśli chodzi o USG to, koleżanka miała w 5 tyg i już było widać serduszko, także chyba wszystko zależy od sprzętu.
@Elenaa - No to fajnie skoro mdłości przeszły. Ja po mimo, że chciałabym syna to imie mam wybrane dla córki tak szczerze, to ten termin porodu zaczyna mi być obojętny, mąż zaczął mi tłumaczyć, że jeśli chce się mieć dziecko, to powinno się o nie starać wtedy, kiedy ma się na to ochote, a nie czekać na konkretny dzień, miesiąc czy rok - może i racja. Tak czy siak, jestem pozytywnie nastawiona. Nie wiem czy w tym miesiącu dojdzie do kuszenia losu, ale jeśli tak, to mój plan o d... potłuc, bo dopiero zaczęłam brać jakieś suplementy, a dieta jakoś super nie jest jeszcze zmieniona. Odnośnie córki, ona tak pragnie w domu dzidziusia, że jej płeć jest obojętna. Na ulicy widząc niemowę, to ze wzruszenia łzy jej lecą - ma bardzo dużo w sobie emocji.
@Elenaa - No to fajnie skoro mdłości przeszły. Ja po mimo, że chciałabym syna to imie mam wybrane dla córki tak szczerze, to ten termin porodu zaczyna mi być obojętny, mąż zaczął mi tłumaczyć, że jeśli chce się mieć dziecko, to powinno się o nie starać wtedy, kiedy ma się na to ochote, a nie czekać na konkretny dzień, miesiąc czy rok - może i racja. Tak czy siak, jestem pozytywnie nastawiona. Nie wiem czy w tym miesiącu dojdzie do kuszenia losu, ale jeśli tak, to mój plan o d... potłuc, bo dopiero zaczęłam brać jakieś suplementy, a dieta jakoś super nie jest jeszcze zmieniona. Odnośnie córki, ona tak pragnie w domu dzidziusia, że jej płeć jest obojętna. Na ulicy widząc niemowę, to ze wzruszenia łzy jej lecą - ma bardzo dużo w sobie emocji.
Megi_Meg
@Dwa+Trzy - nooo właśnie, mi też się marzył niemowlak z nóżkami odkrytymi. Jedno dziecko mam ziomowe, to teraz marzyło mi się wiosenne. No ale czasami bywa inaczej niż się planuje. Po duphastonie powinna przyjść wcześniej, przynajmniej na mnie on tak działa. Od przyjęcia ostatniej tabletki powinien przyjść do 7 dni.
młoda1994
Mi przyszedł w poprzednim cyklu na 5 dzień od odstawienia.@Dwa+Trzy - nooo właśnie, mi też się marzył niemowlak z nóżkami odkrytymi. Jedno dziecko mam ziomowe, to teraz marzyło mi się wiosenne. No ale czasami bywa inaczej niż się planuje. Po duphastonie powinna przyjść wcześniej, przynajmniej na mnie on tak działa. Od przyjęcia ostatniej tabletki powinien przyjść do 7 dni.
Megi_Meg
Dziewczyny, zawsze używałam tych samych pasków pH z Allegro, teraz też kupiłam na Allegro i to nawet tańsze, i okazało się, że poprzednie błędnie mi pokazywały wynik ! Zaniżały ! W tych poprzednich zawsze miałam pH 5, a w tych nowych mam ponad 6. Sprawdzałam teraz na innych rzeczach i wychodzi na to, że tamte cały czas fałszowały mi wynik !
Megi_Meg
Mi przyszedł w poprzednim cyklu na 5 dzień od odstawienia.
A mi po 6
młoda1994
Ciekawa jestem jak będzie teraz. O 19 wzięłam ostatnia tabletkę i czekam, ale coś czuję że zanim miesiączka na do re przyjdzie to najpierw będą plamienia kilka dni bo dzisiaj już na wkładce zauważyłam lekkie plamienie. Wg wykresu temperatur dzisiaj 11dpoA mi po 6
Megi_Meg
Ciekawa jestem jak będzie teraz. O 19 wzięłam ostatnia tabletkę i czekam, ale coś czuję że zanim miesiączka na do re przyjdzie to najpierw będą plamienia kilka dni bo dzisiaj już na wkładce zauważyłam lekkie plamienie. Wg wykresu temperatur dzisiaj 11dpo
Ja zaczynam drugi cykl, przed @ miałam plamienie 2 dni wcześniej. Ale pamiętam, że jak brałam ok 2 lata temu to też było podobnie. Ja już staram się tymi plamieniami nie przejmować, bywały czasy, że u ginekologa siedziałam nawet dwa raz w tygodniu. Ale są też tego plusy, że już zna mnie i moje ciało i nie ma olewki, zawsze moge na niego liczyć - czy to kawa czy badanie [emoji23][emoji23]
reklama
Dwa+Trzy
Czyli mi wydłuży :/ Bo trzeba go brać 10 dni po owulacji a ja 13dpo dostaję @ więc teraz może przyjść nawet 16dpo No nic i tak nie mam wyjścia.@Dwa+Trzy - nooo właśnie, mi też się marzył niemowlak z nóżkami odkrytymi. Jedno dziecko mam ziomowe, to teraz marzyło mi się wiosenne. No ale czasami bywa inaczej niż się planuje. Po duphastonie powinna przyjść wcześniej, przynajmniej na mnie on tak działa. Od przyjęcia ostatniej tabletki powinien przyjść do 7 dni.
Ja mam Synów z grudnia i sierpnia W grudniu mróz a w sierpniu pogoda się skończyła jak byłam na porodówce więc nie nacieszyłam się gołymi nóżkami Dlatego teraz myślałam o maju
Podziel się: