reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Co lekarz, to inna teoria. Ja całą ciąże musiałam utrzymać TSH 2,5, bo jak spadało poniżej 2, to lekarz już panikował. Koleżanka mała bardzo niskie tsh i wiem, że przez to nie mogła w ciąże zajść. Ale jak jest naprawdę, to nie mam pojęcia. Chyba trzeba ufać swojemu lekarzowi. W piątek rozmawiałam z lekarzem właśnie o tsh i mówił, że jak planuje ciąże, to dobrze byłoby mieć 2,5, nie więcej i nie mniej.

Ja miałam to samo, zawsze tsh na poziomie ponad 2 do 2,5 i nigdy nie miałam problemu z zajściem i utrzymaniem ciąży.
Ginekolog zaś chciała aby było z 1,5! Gdy powiedziałam o tym endo to za przeproszeniem bardzo się zdenerwowała :) i powiedziała ze gin ma się jej nie wtrącać do prowadzenie ciąży pod wzgl endokrynologicznym hehe

reklama
Ja miałam to samo, zawsze tsh na poziomie ponad 2 do 2,5 i nigdy nie miałam problemu z zajściem i utrzymaniem ciąży.
Ginekolog zaś chciała aby było z 1,5! Gdy powiedziałam o tym endo to za przeproszeniem bardzo się zdenerwowała :) i powiedziała ze gin ma się jej nie wtrącać do prowadzenie ciąży pod wzgl endokrynologicznym hehe
Ale utrzymać wynik w ciąży w granicach 2.5-3 to jest co innego niż wynik 1-1.5 przy staraniach.

W czasie ciąży z każdym trymestrem jest potrzebne więcej hormonu. Ale nie chodziło mi o ciąże ale o wynik tsh przy staraniach.

@kitqa - to mamy podobną sytuację :) wiem, że koleżanka miała ok 1 i nie mogła zajść w ciąże, zmieniła lekarza, tsh kazał podnieść do pond 2 i w pierwszym cyklu się udało, a potem całą ciąże pilnowała, żeby nie spadło poniżej 2. Dziś ma rocznego i zdrowego synka.

@młoda1994 - co prawda jestem w trakcie regulacji cyklu, wydaje mi się, że trochę za wcześnie u mnie na owulację. Ale póki co stwierdzam, że to taki stan fizjologiczny.

@kitqa - to mamy podobną sytuację :) wiem, że koleżanka miała ok 1 i nie mogła zajść w ciąże, zmieniła lekarza, tsh kazał podnieść do pond 2 i w pierwszym cyklu się udało, a potem całą ciąże pilnowała, żeby nie spadło poniżej 2. Dziś ma rocznego i zdrowego synka.

@młoda1994 - co prawda jestem w trakcie regulacji cyklu, wydaje mi się, że trochę za wcześnie u mnie na owulację. Ale póki co stwierdzam, że to taki stan fizjologiczny.
Aha. A czym regukujesz cykl?

Dostałam duphaston na 3 miesiące, póki co jestem zadowolona, bo w końcu jestem po normalnym cyklu. Do tej pory miałam strasznie zwariowane.
To witaj w klubie. Ja właśnie w środę odstawiam duphaston i będę czekać na miesiączkę. To jest mój drugi cykl z dupkiem.

A po tych 3 cyklach z dupkiem masz później zobaczyć jak będzie wyglądał cykl bez niego?

To witaj w klubie. Ja właśnie w środę odstawiam duphaston i będę czekać na miesiączkę. To jest mój drugi cykl z dupkiem.

A po tych 3 cyklach z dupkiem masz później zobaczyć jak będzie wyglądał cykl bez niego?

Dokładnie tak, a jeśli po 3 miesiącach nie ureguluje się samo, to będziemy myśleć.

reklama
Dokładnie tak, a jeśli po 3 miesiącach nie ureguluje się samo, to będziemy myśleć.
Ja też jestem ciekawa czy po 3 cyklach jak odstawie dupka czy będzie już regularny. Ale dużo słyszałam i czytałam że cykl jest regularny tylko pod czas zażywania dupka a jak się go odstawia to cykle wracają w 3 światy.

Mi jeśli nie pomoże duphaston to mam zamiar w Pl w grudniu kupić miositogyn tg na 3 miesiące a jak to nie pomoże to już nie wiem. Wtedy zacznę chyba myśleć że taka moja natura. Bo hormony mam ok.

Do góry