reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Co lekarz, to inna teoria. Ja całą ciąże musiałam utrzymać TSH 2,5, bo jak spadało poniżej 2, to lekarz już panikował. Koleżanka mała bardzo niskie tsh i wiem, że przez to nie mogła w ciąże zajść. Ale jak jest naprawdę, to nie mam pojęcia. Chyba trzeba ufać swojemu lekarzowi. W piątek rozmawiałam z lekarzem właśnie o tsh i mówił, że jak planuje ciąże, to dobrze byłoby mieć 2,5, nie więcej i nie mniej.

Ja miałam to samo, zawsze tsh na poziomie ponad 2 do 2,5 i nigdy nie miałam problemu z zajściem i utrzymaniem ciąży.
Ginekolog zaś chciała aby było z 1,5! Gdy powiedziałam o tym endo to za przeproszeniem bardzo się zdenerwowała :) i powiedziała ze gin ma się jej nie wtrącać do prowadzenie ciąży pod wzgl endokrynologicznym hehe

reklama
Ja miałam to samo, zawsze tsh na poziomie ponad 2 do 2,5 i nigdy nie miałam problemu z zajściem i utrzymaniem ciąży.
Ginekolog zaś chciała aby było z 1,5! Gdy powiedziałam o tym endo to za przeproszeniem bardzo się zdenerwowała :) i powiedziała ze gin ma się jej nie wtrącać do prowadzenie ciąży pod wzgl endokrynologicznym hehe
Ale utrzymać wynik w ciąży w granicach 2.5-3 to jest co innego niż wynik 1-1.5 przy staraniach.

W czasie ciąży z każdym trymestrem jest potrzebne więcej hormonu. Ale nie chodziło mi o ciąże ale o wynik tsh przy staraniach.

@kitqa - to mamy podobną sytuację :) wiem, że koleżanka miała ok 1 i nie mogła zajść w ciąże, zmieniła lekarza, tsh kazał podnieść do pond 2 i w pierwszym cyklu się udało, a potem całą ciąże pilnowała, żeby nie spadło poniżej 2. Dziś ma rocznego i zdrowego synka.

@młoda1994 - co prawda jestem w trakcie regulacji cyklu, wydaje mi się, że trochę za wcześnie u mnie na owulację. Ale póki co stwierdzam, że to taki stan fizjologiczny.

@kitqa - to mamy podobną sytuację :) wiem, że koleżanka miała ok 1 i nie mogła zajść w ciąże, zmieniła lekarza, tsh kazał podnieść do pond 2 i w pierwszym cyklu się udało, a potem całą ciąże pilnowała, żeby nie spadło poniżej 2. Dziś ma rocznego i zdrowego synka.

@młoda1994 - co prawda jestem w trakcie regulacji cyklu, wydaje mi się, że trochę za wcześnie u mnie na owulację. Ale póki co stwierdzam, że to taki stan fizjologiczny.
Aha. A czym regukujesz cykl?

Dostałam duphaston na 3 miesiące, póki co jestem zadowolona, bo w końcu jestem po normalnym cyklu. Do tej pory miałam strasznie zwariowane.
To witaj w klubie. Ja właśnie w środę odstawiam duphaston i będę czekać na miesiączkę. To jest mój drugi cykl z dupkiem.

A po tych 3 cyklach z dupkiem masz później zobaczyć jak będzie wyglądał cykl bez niego?

To witaj w klubie. Ja właśnie w środę odstawiam duphaston i będę czekać na miesiączkę. To jest mój drugi cykl z dupkiem.

A po tych 3 cyklach z dupkiem masz później zobaczyć jak będzie wyglądał cykl bez niego?

Dokładnie tak, a jeśli po 3 miesiącach nie ureguluje się samo, to będziemy myśleć.

reklama
Dokładnie tak, a jeśli po 3 miesiącach nie ureguluje się samo, to będziemy myśleć.
Ja też jestem ciekawa czy po 3 cyklach jak odstawie dupka czy będzie już regularny. Ale dużo słyszałam i czytałam że cykl jest regularny tylko pod czas zażywania dupka a jak się go odstawia to cykle wracają w 3 światy.

Mi jeśli nie pomoże duphaston to mam zamiar w Pl w grudniu kupić miositogyn tg na 3 miesiące a jak to nie pomoże to już nie wiem. Wtedy zacznę chyba myśleć że taka moja natura. Bo hormony mam ok.

Do góry